Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

אֲבוֹקָדוֹ, נפתחה עונת הזהב הירוק, כל מה שרצית לדעת על הפרי

0
0
יפתח אורטל, אבוקדו גליל

אוהבים אבוקדו? יש לנו חדשות בשבילכם, היום (יום שלישי, י”ט באב התשע”ט, ה- 20.8) נפתחת רשמית העונה של ‘הזהב הירוק’. על פי ויקיפדיה, אֲבוֹקָדוֹ, הוא פרי סובטרופי ירוק-עד ממשפחת העריים ויש לו לפחות כ-15 זנים. האבוקדו, החל להגיע לרחבי העולם ממרכז אמריקה, משם הפיצו אותו הספרדים, בתחילה לאמריקה הדרומית ובהמשך לאפריקה וגם לחלקים מאסיה. מפתיע אבל אל ארצות הברית, הגיע האבוקדו, רק בתחילת המאה ה-20.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

תשלובת מילואות, הינה מערכת כלכלית המנהלת תאגידים ומפעלים באיזור הגליל המערבי. היא נוסדה בשנת 1960 כזרוע התעשייתית של ארגון הקניות “משקי המפרץ” שקם ב-1948.

בסיס הרעיון היה להקים מפעלים שיעבדו וישווקו את התוצרת החקלאית של האיזור במשותף. חברי הקיבוצים בגליל המערבי, שעיסוקם העיקרי היה ענפי החקלאות, הבינו שרק ביחד יצליחו לשגשג ולגדול, כך הוקם ארגון כלכלי-חברתי, קואופרטיבי שנותן פתרונות מעודכנים לצרכים המשתנים של המשק החקלאי בגליל המערבי.

בעלי מילואות, הם; 23 קיבוצים ו-2 מושבים שיתופיים בגליל המערבי. מילואות ומפעליה משתרעים על-פני כ-330 דונם בשלושה אזורי תעשייה בגליל המערבי.

ליבת העסקים  שימור ופיתוח חקלאות רווחית. החברה עוסקת בפיתוח, עיבוד ושיווק תוצרת חקלאית, בעיקר מזון, מאזור הגליל המערבי.

באספקת שירותים ותשומות למשק החקלאי יחד עם פיתוח פלטפורמות ושותפויות באזור, לשליטה מלאה בשרשרת הערך.  וכן בניהול ופיתוח אזורי התעשייה שבבעלותה. מחזור המכירות  כ-2  מיליארד ₪ בשנה.

ב- מילואות, כ-1200 עובדי מילואות ומפעליה באים בעיקר מאיזור הגליל, מכל המגזרים, ובהם גברים ונשים, יהודים, ערבים, דרוזים, צ’רקסים, העובדים ביחד בכל הרמות והתפקידים.

הידעת, כי; אם תרצו לשמור על טריות האבוקדו במקרר לאחר שכבר פתחתם אותו, השתמשו במיץ לימון על מנת למנוע השחרתו.

משרד יחסי ציבור ‘אופיר שפיגל תקשורת וקשרי ממשל‘ באמצעות הגב’ אלה דגן, יועצת תקשורת, מסר לאתר כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ בפייסבוק כי מנכל “גליל שוק מקומי” מ’קבוצת מילואות‘ מר יפתח אורטל, מספר על 10 דברים שכדאי לדעת על אבוקדו;

לכן, מומלץ להשתמש בו גם בבישול ובאפייה כתחליף לחמאה.

בתיאבון!

תגובות
0
0



Exit mobile version