דגים חקלאות ימית ירוק נעים צרכנות צרכנות ירוקה

תו האיכות ‘חי בריא’ הראשון לענף דגים, לדייגי עין גב בכנרת

המיזם 'חי בריא'* הנו תו איכות המקדם שקיפות ובטחון ב'תעשיית המזון מן החי' ומספק לצרכנים, אפשרות לצרוך מזון מן החי בריא, איכותי, מקומי שהופק בתנאים נאותים ◄ ספינת הדייג של קיבוץ עין גב, בראשות קפטן מנחם לב, עושה שימוש בטכנולוגיית דייג ידידותית שאינה פוגעת כלל בדגים. הדייג מתבצע בשִׁיטַּת הַקָּפָה (Purse-Seine Fishing) המיועדת ל’דייג להקות דגים‘ הנמצאות בגוף המים (לא על הקרקעית) ◄ חג פורים שמח ?.
0
0

בשורה חשובה וטובה לצרכני הדגים למאכל; ענף הדייג של קיבוץ עין גב, הינו הראשון בישראל ב’תחום הדייג’ אשר זוכה באישור לתו “חי בריא”. תוצרתו משווקת על ידי חברת ׳אושנגל’. את הענף מוביל קפטן מנחם לב, כבר למעלה מ- 40 שנה, המקפיד לדוג רק דגים המתאימים למאכל, כגון: קרפיון, מושט, בורי, כסיף, לבנון הכנרת (סרדין) ובינית.

 רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה בפייסבוק או בטוויטר.

קפטן מנחם לב המוביל את ענף הדייג בקיבוץ עין גב, הראשון בישראל שזכה באישור לתו 'חי בריא' ברקע: ספינת הדייג עין גב, צילום: אריאל צור  | עיבוד: photolab | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
קפטן מנחם לב, תו ‘חי בריא’

יצוין, כי ספינת הדייג של קיבוץ עין גב, בראשות קפטן מנחם לב, עושה שימוש בטכנולוגיית דייג ידידותית אשר אינה פוגעת כלל בדגים. 

הדייג מתבצע בשִׁיטַּת הַקָּפָה (Purse-Seine Fishing), המיועדת ל’דייג להקות דגים‘ הנמצאות בגוף המים (לא על הקרקעית).

להקת הדגים מאותרת באמצעות סוֹנָאר (מכשיר לאיתור חפצים בים באמצעות גלי קול) המותקן בספינת הדייג, הלהקה מוקפת על ידי רשת היקפית גדולה, הנסגרת בחלקה התחתון ונאספת אל ספינת הדיג.

בשיטת זו, הדגים הקטנים או ממינים שאינם למאכל, מוחזרים חיים חזרה אל הכנרת, לסביבתם הטבעית.

בחברת אושנגל מציינים, כי; “חוסר השקיפות בענף הדגים מקשה על צרכני הדגים בישראל לדעת את מקור הדגים ואיכותם. לא קיים מידע זמין על תנאי הגידול, הצפיפות, שימוש בהורמונים, אנטיביוטיקה, תזונה ועוד.

הצרכן לרוב, אינו יודע ואין באפשרותו לדעת מידע בסיסי זה על הדגים שהוא מעוניין לקנות, מה שמקשה עליו לבצע החלטת צריכה מושכלת התואמת את דרישותיו הבריאותיות, הסביבתיות והמוסריות.

מעתה, לצרכני הדגים בישראל יש אלטרנטיבה נפלאה ומרגשת – דגי הכנרת של קיבוץ עין גב המאושרים בתוחי בריא‘,

דגי חופש שגדלו במי הכינרת ונידוגים בשיטת דיג ההקפה, הנחשבת לשיטה סלקטיבית ביותר, בה נלכדות להקות דגים על ידי הקפתן ברשת שנפרסת במעגל מסירת הדיג.

דגים אלו, הם בריאים ואיכותיים, גדלים במים הנקיים של הכינרת, ובנוסף לזה, הדיג של עין גב, מהווה תרומה למערכת האקולוגית לטווח ארוך”.

מטעם ‘משרד ת ק ש ו ר ו ת – יעל שביט’ ייעוץ תקשורתי, תדמיתי ואסטרטגי, דוברות ויחסי ציבור, נמסר לפורטל כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי הדגים האיכותיים והבריאים, ימכרו במספר נקודות מכירה נבחרות לדגים ברחבי הארץ.

נוהלי “חי בריא” קובעים שורה של דרישות גידול דגים מקיפות ומחמירות ביותר. כיום בישראל בהקשר של רווחת בעלי חיים, המבוססים על תקינה בינלאומית, בשיתוף פעולה עם מדענים, חוקרים ווטרינרים שעברו את ההתאמות הנדרשות למציאות הישראלית.

אלה באים להבטיח, כי בעלי החיים גדלים בסביבה, המאפשרת להם לבצע פעולות טבעיות לבריאותם ורווחתם וכי איכות הסביבה אינה נפגעת.

תו האיכות “חי בריא” מהווה אישור לעמידה בדרישות נהלים ואות הצטיינות למקדמי חקלאות ישראלית אחראית המחויבת לבעלי החיים, לסביבה ולבריאות הציבור, הבא לענות על דרישה הולכת וגוברת של צרכנים למידע.

לגבי מקור המזון ומבטיח להם מזון מקומי בריא ואיכותי יותר, שהופק באופן אחראי כלפי בעלי החיים, הסביבה ובני האדם, ערכים הנתפסים היום כחשובים על ידי שוק הולך וגדל של צרכנים שחשובה להם איכות המזון והשמירה על הטבע

מה זה ‘חי בריא’?

המיזם ‘חי בריא* הנו תו איכות המקדם שקיפות ובטחון ב’תעשיית המזון מן החי‘ ומספק לצרכנים, אפשרות לצרוך מזון מן החי בריא, איכותי, מקומי שהופק בתנאים נאותים.

נהלי ‘חי בריא‘ קובעים שורה של דרישות גידול מחמירות, במטרה להבטיח, כי בעלי החיים במשקים גדלים בתנאים המאפשרים להם לבצע פעולות טבעיות ההכרחיות לבריאותם ולרווחתם.

מייסדת ומנכלית 'חי בריא' הגב' לימור אברבוך
לימור אברבוך | ‘חי בריא’

מערך הפיקוח של חי בריא, הוא כולל ומקיף עבור כל שרשרת השיווק, מהמגדל ועד לנקודות המכירה, על מנת להבטיח, כי תוצרת הנמכרת עם תוחי בריא‘ מקורה בחיות משק שגדלו בהתאם לדרישות המחמירות של נהלי ‘חי בריא‘.

מייסדת ומנכלית ‘חי בריא‘ הגב’ לימור אברבוך, מעידה על עצמה בין היתר, כי; “הקמתי את “חי בריא” מתוך רצון לספק מענה לצרכנים כמוני, שמחפשים מזון בריא ונקי שהופק באופן אחראי והומני

עבדתי בענף החקלאות מספר שנים שבמהלכן, נחשפתי לתנאי גידול והחזקת חיות המשק. זה התחיל להפריע לי יותר ויותר הן בהקשר של רווחת בעלי החיים והן בהיבט הבריאותי של התוצרת.

כיום יש עשרות מגדלים המגדלים בעלי חיים בהתאם לדרישות הנוהלים של ‘חי בריא‘ ולמעלה מ-100 נקודות מכירה בכל רחבי הארץ, המוכרות תוצרת מאושרת ‘חי בריא‘”.

* תו האיכות “חי בריאאינו תו תקן של משרד החקלאות, משרד הבריאות, מכון התקנים או כל גוף ממשלתי אחר.

0
0



אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 70, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-7 נכדים; רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן