בשורה חשובה וטובה לצרכני הדגים למאכל; ענף הדייג של קיבוץ עין גב, הינו הראשון בישראל ב’תחום הדייג’ אשר זוכה באישור לתו “חי בריא”. תוצרתו משווקת על ידי חברת ׳אושנגל’. את הענף מוביל קפטן מנחם לב, כבר למעלה מ- 40 שנה, המקפיד לדוג רק דגים המתאימים למאכל, כגון: קרפיון, מושט, בורי, כסיף, לבנון הכנרת (סרדין) ובינית.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

יצוין, כי ספינת הדייג של קיבוץ עין גב, בראשות קפטן מנחם לב, עושה שימוש בטכנולוגיית דייג ידידותית אשר אינה פוגעת כלל בדגים.
הדייג מתבצע בשִׁיטַּת הַקָּפָה (Purse-Seine Fishing), המיועדת ל’דייג להקות דגים‘ הנמצאות בגוף המים (לא על הקרקעית).
להקת הדגים מאותרת באמצעות סוֹנָאר (מכשיר לאיתור חפצים בים באמצעות גלי קול) המותקן בספינת הדייג, הלהקה מוקפת על ידי רשת היקפית גדולה, הנסגרת בחלקה התחתון ונאספת אל ספינת הדיג.
בשיטת זו, הדגים הקטנים או ממינים שאינם למאכל, מוחזרים חיים חזרה אל הכנרת, לסביבתם הטבעית.
בחברת אושנגל מציינים, כי; “חוסר השקיפות בענף הדגים מקשה על צרכני הדגים בישראל לדעת את מקור הדגים ואיכותם. לא קיים מידע זמין על תנאי הגידול, הצפיפות, שימוש בהורמונים, אנטיביוטיקה, תזונה ועוד.
הצרכן לרוב, אינו יודע ואין באפשרותו לדעת מידע בסיסי זה על הדגים שהוא מעוניין לקנות, מה שמקשה עליו לבצע החלטת צריכה מושכלת התואמת את דרישותיו הבריאותיות, הסביבתיות והמוסריות.
מעתה, לצרכני הדגים בישראל יש אלטרנטיבה נפלאה ומרגשת – דגי הכנרת של קיבוץ עין גב המאושרים בתו ‘חי בריא‘,
דגי חופש שגדלו במי הכינרת ונידוגים בשיטת דיג ההקפה, הנחשבת לשיטה סלקטיבית ביותר, בה נלכדות להקות דגים על ידי הקפתן ברשת שנפרסת במעגל מסירת הדיג.
דגים אלו, הם בריאים ואיכותיים, גדלים במים הנקיים של הכינרת, ובנוסף לזה, הדיג של עין גב, מהווה תרומה למערכת האקולוגית לטווח ארוך”.
מטעם ‘משרד ת ק ש ו ר ו ת – יעל שביט’ ייעוץ תקשורתי, תדמיתי ואסטרטגי, דוברות ויחסי ציבור, נמסר לפורטל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי הדגים האיכותיים והבריאים, ימכרו במספר נקודות מכירה נבחרות לדגים ברחבי הארץ.
נוהלי “חי בריא” קובעים שורה של דרישות גידול דגים מקיפות ומחמירות ביותר. כיום בישראל בהקשר של רווחת בעלי חיים, המבוססים על תקינה בינלאומית, בשיתוף פעולה עם מדענים, חוקרים ווטרינרים שעברו את ההתאמות הנדרשות למציאות הישראלית.
אלה באים להבטיח, כי בעלי החיים גדלים בסביבה, המאפשרת להם לבצע פעולות טבעיות לבריאותם ורווחתם וכי איכות הסביבה אינה נפגעת.
תו האיכות “חי בריא” מהווה אישור לעמידה בדרישות נהלים ואות הצטיינות למקדמי חקלאות ישראלית אחראית המחויבת לבעלי החיים, לסביבה ולבריאות הציבור, הבא לענות על דרישה הולכת וגוברת של צרכנים למידע.
לגבי מקור המזון ומבטיח להם מזון מקומי בריא ואיכותי יותר, שהופק באופן אחראי כלפי בעלי החיים, הסביבה ובני האדם, ערכים הנתפסים היום כחשובים על ידי שוק הולך וגדל של צרכנים שחשובה להם איכות המזון והשמירה על הטבע.