״מדובר במהלך דרמטי שיביא לשינוי משמעותי בתחום הדיור והפיתוח העירוני בישראל. העתקת ‘מפעל אלתא’ מאפשרת את פיתוח הקרקע לטובת בניית כ-70,000 יחידות דיור חדשות ותספק מענה לצרכים הדמוגרפיים והחברתיים של מדינת ישראל בעשורים הקרובים…” כך אמר יצחק גולדקנופף, שר הבינוי והשיכון.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
דברי השר באו על רקע החלטת הנהלת רשות מקרקעי ישראל (רמ”י) לאשר את העקרונות להסכם העתקת ‘מפעל אלת”א‘ הוותיק של התעשייה האווירית בעיר אשדוד למיקום חדש בעיר.
מטרת המהלך, תאפשר ניצול יעיל של חטיבת קרקע, המשתרעת על פני כ-9,500 דונם, לטובת פיתוח של כ-70,000 יחידות דיור, וכן; אזורי תעשייה, תעסוקה, מסחר לצד שטחי מבני ציבור, ו-מערך כבישים מפותח.
המהלך הזה, ישפיע על כלל אזור הדרום, ויוביל לצמיחה כלכלית משמעותית ו-יצירת מקומות עבודה חדשים.
“אנחנו פועלים למקסם את השימוש במשאב הקרקע ולהאיץ את קצב התחלות הבניה בישראל” הוסיף ואמר, שר הבינוי והשיכון מר גולדקנופף.
מנהלת אגף דוברות ויחסי ציבור של רשות מקרקעי ישראל, הגב’ אורטל צבר, מסרה לאתר ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה‘ כי העתקת המפעל צעד משמעותי להמשך פיתוחה ושגשוגה של אשדוד ומיצובה לאחת מהערים הגדולות בישראל.
מפעל אלת”א, חברת בת של התעשייה האווירית, מצוי במזרח אשדוד ומיקומו הנוכחי מונע קידום תוכניות למגורים ותעסוקה ברדיוס של 2 ק”מ, ממנו.
ההחלטה על העתקת מפעל אלת”א לאתר חדש בתחום העיר, כוללת התאמה לצרכי והפעילות הקיימת והעתידית של המפעל. את ההחלטה הוביל שר הבינוי והשיכון מר יצחק גולדקנופף.
המדינה, תקצה למפעל שטח חלופי בגודל של כ-250 דונם במיקום מוסכם באשדוד, כאשר עלות ההעתקה נאמדת בכ-3.94 מיליארד ₪.
◄ מנהל ר.מ.י עו”ד ינקי קוינט; “העתקת מפעל אלת”א, צעד אסטרטגי עבור מדינת ישראל שיסלול את הדרך לפיתוחה של אשדוד בהיקפים משמעותיים…”
הפינוי יושלם בתוך 4 שנים ממועד אישור התוכנית, כאשר רמ”י, תישא בעלויות ההעתקה ובאחריות ל-הריסת המבנים, טיהור הקרקע ו-שיקום מי התהום.
התכנית להעתקת מפעל אלת”א קודמה לראשונה בשנת 2018 על ידי מנהל רשות מקרקעי ישראל (רמ”י) עורך דין ינקי קוינט, עוד כשהיה מנהל רשות החברות וטיפל בין השאר במקרקעין של החברות הממשלתיות.
לאחר בחינת מספר חלופות הגיעו הצדדים להסכמה על מיקומו של אתר חלופי להעתקת המפעל, כך שהמגבלות שקיימות בבנייה מסביב לו, יופנו לכיוון דרום שבו דיונה המיועדת לשמש כ-שמוּרת טבע.
מנהל רשות מקרקעי ישראל עורך דין ינקי קוינט, אמר, כי; “העתקת מפעל אלת”א הוא צעד אסטרטגי עבור מדינת ישראל שיסלול את הדרך לפיתוחה של אשדוד בהיקפים משמעותיים.
רשות מקרקעי ישראל, מקצה משאבים רבים להעתקת מוסדות וגופים למיקומים חדשים על מנת להשתמש בקרקע בצורה יותר יעילה ולצרכי פיתוח.
בשנה החולפת חתמנו והוצאנו לפועל מספר הסכמים דומים כמו; בסיס השלישות בעיר רמת גן וחתימת הסכם היסטורי עם מרכז הבהאיים העולמי, אשר יאפשרו את בנייתן של אלפי יחידות דיור חדשות“.