
“אתגר השקל הדיגיטלי מהווה צעד נוסף לכיוון אמצעי התשלום של העתיד, במטרה ליצור אקוסיסטם (הקשר המורכב בין כל היצורים החיים והסביבה שבהם הם חיים) חדשני ותחרותי של דרכים לביצוע תשלומים. ההצלחה של השקל הדיגיטלי תהיה תלויה בשיתוף פעולה בין בנק ישראל לבין המגזר הפרטי והממשלתי…” כך אמר המשנה לנגיד בנק ישראל, מר אנדרו אביר.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
“באתגר, אנו מאפשרים לראשונה לתעשייה הפיננסית מהארץ ומחוץ לארץ ולעוד מגוון רחב של בעלי עניין במערך התשלומים לשתף איתנו פעולה באופן מעשי בחשיבה, בתכנון ובעיצוב של השקל הדיגיטלי“. סיכם המשנה לנגיד.
הדברים באו במסגרת תכנית הפעולה להנפקה אפשרית של השקל הדיגיטלי, הבנק מתכנן את “אתגר השקל הדיגיטלי” – ניסוי בהשראת “פרויקט רוזלינד” שבוצע על ידי מרכז החדשנות של ה-BIS.
שקל דיגיטלי הוא למעשה, מיזם עתידי שמתוכנן על ידי משרד האוצר. השקל הדיגיטלי, מתוכנן להיות ‘מטבע ממוחשב‘ של שקל חדש אשר יונפק ויפוּקח על ידי בנק ישראל.
מזמין לראשונה, גופים שונים להתחבר לסביבת ניסוי של ‘שקל דיגיטלי‘ ולפתח שימושים חדשניים ופורצי דרך בעולם התשלומים.
בנק ישראל, יודע לספר, כי כמו בנקים מרכזיים רבים בעולם, בוחן בשנים האחרונות את האפשרות להנפיק מטבע דיגיטלי של הבנק המרכזי CBDC או כפי שייקרא בישראל; “שקל דיגיטלי“.
ייאמר מיד; מטבע “השקל הדיגיטלי” בניגוד למטבעות מבוזרים, כמו הביטקוין, אינו נסמך על רשת מחשבי המשתמשים במטבע אלא על שרתים מרכזיים של בנק ישראל ותחת פיקוחו.
לטובת ניסוי זה, בנק ישראל, בנה אב טיפוס טכנולוגי המדמה את לב המערכת של השקל הדיגיטלי בבנק ישראל ואת שכבת ה- APIs שלה.
עולה, כי ספקי שירותי תשלום ונותני שירותים נוספים, יקבלו גישה למערכת ולמגוון רחב של פונקציות באמצעותן הם יוכלו לפתח ולהנגיש שירותים למשתמשי הקצה מהציבור הרחב, ולספק אפשרויות תשלום מתקדמות עם שקל דיגיטלי.
באתגר השקל הדיגיטלי, מזמין בנק ישראל, גופים שונים, מהמגזר הפרטי, הציבורי ומהאקדמיה, לחקור את פוטנציאל הפיתוח של שימושים במערכת השקל הדיגיטלי.
המתמודדים באתגר, יתבקשו לפתח מבחינה טכנולוגית תרחישי שימוש שונים ל-שקל הדיגיטלי, תוך שימוש בשכבת ה-API.
תינתן עדיפות לשימושים בעלי מאפיינים מקוריים וחדשניים בעולם התשלומים, בין אם הם מהווים שיפורים ליישומים קיימים ובין אם הם יישומים חדשים לחלוטין.
השימושים יכולים להתאים לצרכים ייחודיים של אוכלוסייה מסוימת, לשרת את הצרכים של ענף משק מסוים, או לתמוך ביישום חדשני שישרת מגוון רחב של תרחישים.
בעוד שחלק מתרחישי השימוש, יכולים להיות אוניברסליים באופיים, חשוב שהם יאופיינו ויוצגו בהקשר של שימושים רלוונטיים למשק הישראלי.
ועדת מומחים תשפוט ותדרג את הפרויקטים המצטיינים, שיוצגו בכנס שבנק ישראל מתעתד לערוך בסיום התהליך.
השקל הדיגיטלי, מהווה אתגר מרתק בעולם התשלומים, ובנק ישראל, מזמין גופים שונים להתחבר לסביבת הניסוי שלו ולפתח שימושים חדשניים ופורצי דרך בתחום.
בשלב ראשון, על המעוניינים להתמודד באתגר להשיב לקול הקורא באמצעות טופס ההרשמה.
הגופים והצוותים שבנק ישראל, יבחר להשתתף באתגר יוכלו להתחבר לסביבת הניסוי, ולהתחיל ביחד עם צוות הפרויקט את המסע המרתק של פיתוח תרחישי שימוש פורצי דרך בסביבה החדשנית של השקל הדיגיטלי.
מתלבטים? רוצים לדעת עוד פרטים על האתגר ולשאול אותנו שאלות? הצטרפו לוובינר שנערוך ביום א, ה- 9.6.2024 בשעה 16:00. קישור להרשמה
◄אל; דף האינטרנט וכל המידע אודות אתגר השקל הדיגיטלי.