איך להכין עוגת פירות יבשים | מתכון טבעוני | ללא גלוטן

יפית בן מרדכי, דיאטנית קלינית, מלמדת אתכם איך יש להכין עוגת פירות יבשים, בריאה, טבעונית, ללא גלוטן.

הפייקים סביב וירוס קורונה | מהצד השני עם גיא זהר

כאן 11 | חשבתם שוירוס קורונה ויראלי? חכו שתראו את הפייקים שרצים עליו | שירי מימון טענה שמעולם לא ראתה מישהו מצליח עם השיר "סטון קולד". האמנם?

פורום כאן נעים

צנים פקאן ופירות יבשים של דודו אוטמזגין

רעיון לט"ו בשבט: צנים פקאן ופירות יבשים של דודו אוטמזגין. ערוץ האוכל YES 28, HOT 38.

אדיר מילר במופע אלתורים

אדיר מילר במופע האלתורים בערוץ 2. קורע.

שראל הפראית- פרק 1: הנגב

מהלך של שנה שלמה בחייהם של צמחים ובעלי חיים במדבר הנגב הצחיח, המהווה יותר ממחצית שטחה של ישראל. מה סוד ההישרדות שלהם במדבר הקיצוני שזוכה רק למ"מ ספורים של גשם בשנה?

מגן דוד אדום: מירי בוהדנה מתנדבת במד”א

רגע לפני עליית תכניתה משחקי השף, מירי בוהדנה כמו שלא הכרתם אותה, מתנדבת במדא ועוד. כתבתה של חן זנדר - שישי עם איילה חסון - רשת 13 - 25.10.19

ערוץ 10 – שישי עם איילה חסון

תאוות בשרים | ערוץ 10 - שישי עם איילה חסון - 13.4.18.

מפעל הפיס

מעצר חוליית גנבי עגלים בנגב

צוותי מג"ב שביצעו אכיפה באזור הדרום, על מנת לסכל גניבות חקלאיות, התחקו אחר חוליה שגנבה עגלים ממושב יכיני. בתום מרדף רגלי ורכוב, בסיוע היחידה האווירית, נעצרו החשודים, והעגלים הושבו לבעל המשק כשהם בריאים ושלמים.

נעים לעקוב אחרי

חג החנוכה חקלאות ישראל צרכנות

שמן זית ישראלי המלצת משרד החקלאות רק עם תו האיכות לחנוכה

משרד החקלאות, מפרסם לרגל חג החנוכה; מהי צריכת השמן של הישראלי הממוצע? ◄ מהו מחיר השוק הכדאי עבור ליטר שמן? ◄ כיצד ניתן להימנע מרכישת שמן מזויף? במשרד החקלאות, מדגישים, כי ל'צבעו של השמן' אין כל השפעה על איכותו או על טעמו. צריכת השמן למאכל, המומלצת היא בבקבוק זכוכית כהה או ב-פח בלבד ◄ יש להימנע מאחסונו של השמן ב-מיכל פלסטיק, ומחשיפתו לאור, או לאחסונו בטמפרטורה שהיא מעל ל-20 מעלות.
שמן זית ישראלי הכי טרי, הכי בריא, הכי ישראלי | עיבוד ממחושב: שולי סונגו©
שמן זית

משרד החקלאות איגד לרגל חג החנוכה ה’תש”פ את הנתונים הדרושים ל’צריכה נכונה של השמן’ לקראת החג. בראשית, קורא משרד החקלאות, לכלל הציבור להקפיד לצרוך ‘שמן זית ישראלי’ אשר מהווה תמיכה ישירה בתוצרת ישראלית וחיזוק החקלאות הישראלית!

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

על פי משרד החקלאות, הנתונים הדרושים לצריכה נכונה של השמן לקראת החג, וממליץ לציבור לצרוך שמן זית ישראלי, המהווה תמיכה ישירה בתוצרת ישראלית וחיזוק החקלאים והחקלאות בישראל.

לטובת הדלקת הנרות ולטיגון לביבות ו-סופגניות, מומלץ לצרוך רק שמן זית ישראלי!

לטובת הצרכנים, משרד החקלאות, מפרסם את המחיר הממוצע לצרכן בשנת 2019 ברשתות השיווק לליטר שמן זית למאכלכתית מעולה” העומד על 36 ₪.

טווח המחירים נע בין 34 ₪ בממוצע בחנויות “הדיסקאונט” ל- 42 ₪ בממוצע בחנויות “בעיר“.

יצוין, כי בשנה זו, חלה ירידה של כ-7.5% במחיר הממוצע לעומת אשתקד. משרד החקלאות ממליץ לצרכנים לערוך קנייה חכמה ולקנות שמן זית איכותי ישראלי לאחר השוואת מחירים.

כמו כן, מן הנתונים, עוד עולה, כי מכירות שמן הזית ברשתות השיווק, עלו בשנת 2018 בכ-10.4% בהשוואה לשנת 2017, ונאמדות ב-261 מיליון ₪.

דוברת משרד החקלאות ופיתוח הכפר הגב’ דפנה יוריסטה, מסרה לאתר ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי; עולה מהנתונים, כי לקראת חג החנוכה בשבוע שלפני חג החנוכה ובשבוע החג, ישנה עלייה של כ- 14.5% בכמות שמן הזית מכתית מעולה הנמכרת ברשתות השיווק לעומת כמות המכר הממוצעת (דו שבועית) בשנת 2018.

שמן זית - ישראלי הכי טרי, הכי בריא, הכי ישראלי | עיבוד ממחושב: שולי סונגו©
שמן זית ישראלי

‘שוּק שמן הזית‘ בישראל, ככלל,  מוערך בכ-23.5 אלפי טון לשנה. כ-25% מכמות זו, נמכרת ברשתות השיווק והשאר נצרך על ידי השוק המוסדי ומפעלי תעשייה.

משרד החקלאות, מזהיר הציבור מרכישת זיופי שמנים. למניעה, מומלץ לבדוק האם האריזה נושאת את תווית האיכות של ענף הזית של מועצת הצמחים

מקורות אספקת שמן הזית הם מייצור מקומי, המהווה 70% מסך הצריכה הישראלית, ו-30% מקורם ב-יבוּא שמן בבקבוקים ובצוברים. צריכת השמן למאכל, המומלצת היא בבקבוק זכוכית כהה או ב-פח בלבד.

יש להימנע מאחסונו של השמן ב-מיכל פלסטיק, ומחשיפתו לאור, או לאחסונו בטמפרטורה שהיא מעל ל-20 מעלות.

תנאים אלה, מביאים לקלקולו המהיר ולירידה באיכות השמן ובהעברת חומרי הפלסטיק ל-שמן.

על כן, לא מומלץ להניח את בקבוק השמן לאכילה, סמוך לכיריים או לתנור האפייה.

כן, המשקעים הקיימים בתחתית שמן הזית, כגון; חתיכות פרי ומוצקים שנשארו מה‘כבישה‘ אינם קריטריון לאיכותו של השמן.

עם זאת, אורך החיים של ‘שמן עם משקעים‘ יהיה קצר יותר מאשר שמן ללא משקעים וכתוצאה מכך, יתקלקל יותר מהר. על כן, מומלץ לקנות שמן שסונן או לסננו בבית.

יתר על כן, במשרד החקלאות, מדגישים, כי ל’צבעו של השמן‘ אין כל השפעה על איכותו או על טעמו. אנשי המקצוע, מסבירים, כי ככל ש’מסיק הזיתים’ נעשה מוקדם יותר, כך צבעו של השמן יהיה ירוק יותר וטעמו חריף יותר.

משרד החקלאות, חוזר ומזהיר את הציבור מפני רכישת זיופי שמנים. כדי למנוע זאת, מומלץ לבדוק האם האריזה נושאת את תווית האיכות של ענף הזית של מועצת הצמחים (בעלי תו ענף הזית) המעידה על איכות השמן ועמידתו בהתאם לקריטריונים המתאימים.

ככלל, מומלץ לקנות את השמן במקומות מוסדרים ועליהם תווית של; “כתית מעולה” או “כתית“.




אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל (כאן נעים) בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 66, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ולקצינה בקבע; חלי נעים, סבא מאושר ל-4 נכדות; אוריאן, מילה שרה, אריאל ו-עלמה. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

דילוג לתוכן