
רעידת אדמה קלה הורגשה בשעה 10:52, מצפון לעיר חיפה, אזור הכרמל והגליל המערבי, הורגשה הבוקר (שלישי, ח’ בניסן התשע”ז) על פי המכון הגיאופיסי, הרעידה הייתה בעוצמה 3 בסולם רעידות אדמה מגניטודה לפי מומנט* והיא אירעה בעומק של 12 ק”מ, התרחשה בים התיכון צפונית למפרץ עכו.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
לא דווח על כל נפגעים ולא נרשם שום נזק לרכוש. דווח כי בתי הספר בעיר חיפה בהן מותקנות מערכות התראה בפני רעידות אדמה, אכן זיהו את הרעידה.
המכון הגיאופיסי לישראל האמון על ידי המשרד לתשתיות לאומיות, האנרגיה והמים על הערכת הסיכונים הסיסמיים ברחבי מדינת ישראל (תנודות הקרקע בהתרחש רעידות אדמה) דיווח, כי כאמור, רעידת אדמה שהורגשה מגניטודה 3 עומק 12 ק”מ;
- עכו, במרחק של 10 ק”מ,
- נהריה, במרחק של 11 ק”מ,
- גדיידה-מכר, במרחק של 14 ק”מ,
- קרית ים, במרחק של 14 ק”מ.
█ סולם מגניטודה לפי מומנט או סולם MMS
סולם מגניטודה לפי מומנט או סולם Moment magnitude scale) MMS), שסימונו Mw, הוא סולם סייסמי, אשר משמש לקביעת גודלן של רעידות אדמה. הסולם משמש סייסמולוגים למדידת גודל רעידות האדמה במונחי האנרגיה המשתחררת בהן.
גודל הרעידה – מבוסס על המומנט הסייסמי שלה, ושווה לקשיחות האדמה המוכפלת במידת התזוזה הממוצעת בהעתק ובגודל השטח שהועתק.
הסולם, פותח בשנת 1979 על ידי הסייסמולוגים תומאס הנקס (Thomas C. Hanks) והירו קנמורי (Hiroo Kanamori) מהמעבדה הסייסמולוגית בקאלטק, במטרה להחליף סולמות גודל דוגמת ‘סולם ריכטר’.
אף שהנוסחאות לשני הסולמות שונות זו מזו, הסולם החדש שומר על הרצף המוכר של ערכי גודל בקנה מידה לוגריתמי, כפי שהוגדרו בסולם הישן.
סולם MMS, משמש להעריך את גודלן של כל רעידות האדמה ובעיקר חזקות. פיתוח ‘סולם מגניטודה לפי מומנט’ מאפשר גם הערכה מחדש של רעידות אדמה שהתרחשו בעבר, דוגמת רעידת האדמה שהתרחשה בצ’ילה בשנת 1960.
אף כי באמצעי התקשורת, נהוג לדווח על רעידות אדמה לא מקומיות במונחים של סולם ריכטר – שיש הרואים בו מושג שאבד עליו הכלח – מודדים כיום את גודלן של רעידות אדמה בסולם מגניטודה לפי מומנט (Moment magnitude scale).
█ פקוד העורף, רענן את ההנחיות כיצד יש להתנהג בזמן רעידת אדמה
פקוד העורף, הזרז ורענן את ההנחיות כיצד יש להתנהג בזמן רעידת אדמה בעקבות רעידת אדמה קלה שהורגשה בשעה 10:52 באזור צפון הארץ;
- בעת רעידת אדמה, יש לצאת לשטח פתוח באופן מיידי או להיכנס לממ”ד ולהשאיר את הדלת פתוחה – זאת בהתאם למיקומך.
- אם אין באפשרותך לצאת החוצה או להיכנס לממ”ד – צא לחדר המדרגות והמשך לרדת למטה עד כמה שניתן.
למידע נוסף: פקוד העורף.