
ישנם סוגים שונים של רצפות פרקטים ומחירם משתנה בהתאם לסוג החומר, האם הפרקט הוא עץ טבעי ואם כן, מאיזה סוג, או למינציה. קבוצת נגב, המשווקת ברשת חנויות נגב, מגוון רחב של פרקטים מעץ טבעי ולמינציה, לקחה יוזמה והיא עושה סדר בבלגן שנוצר בשוק זה ומעניקה טיפים לבחירה, שמירה וניקוי נכון של פרקט עץ טבעי.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
פרקט (צרפתית: Parquet) הוא שם של רצפה עשויה עץ. זהו תחליף זול ובעל מראה דומה נקרא; פרקט למינציה. על פי ויקיפדיה | פרקט, משמש בבתים פרטיים, בארמונות ובאולמות ספורט.
ישנם כמה סוגי פרקט עיקריים;
1. פרקט עץ מלא – הפרקט המסורתי, עשוי קורות עץ אציל. מורכב בדרך כלל על תשתית לוחות OSB.
2. פרקט עץ שכבתי (רבוד) – פרקט העשוי שיכבה עד שתיים מ-עץ לבן או HDF ושכבה עליונה של עץ אציל. הפרקט השכבתי, נועד להוזיל עלויות ועם זאת לשמר את הטקסטורה והתחושה הטבעית של העץ האציל.
3. פרקט סינתטי (למינציה) – פרקט העשוי תמונה של עץ אציל ושכבת מגן שקופה (ומכאן שמו) על תשתית של HDF. כידוע, פרקט הלמינציה זול מפרקטי העץ למיניהם משום שאין משתמשים בעץ אציל שהוא המרכיב היקר בפרקט.

מראהו ותחושתו נופלים מפרקט העץ, אולם מחירו הזול ודרישות האחזקה הנמוכות שלו, כמו גם נוחות ההתקנה והטכנולוגיה ההולכת ומשתפרת של ייצורו מציבים אותו כאלטרנטיבה טובה לפרקטי העץ.
4. פרקט פולימרי עמיד במים – בשנים האחרונות עם התפתחות הטכנולוגיה נוצר סוג חדש של פרקטים סינתטיים שהם אינם פרקט למינציה אלא פרקט פולימרי, עמיד במים ורטיבות ב-100%. הפרקט הפולימרי, מגיע בלוחות בעובי 3 מ”מ עד 8 מ”מ.
פרקט;
תחום מוצרי הפרקט, כאמור, נחלק לשני חומרים עיקריים; פרקט עץ טבעי ופרקט למינציה (הבסיס של הפרקט, הינו HDF והציפוי העליון תמונה של העץ ועליו שכבת הגנה קשיחה). ההבדלים העיקריים בין שני סוגי החומרים הינם; במראה, עובי המוצר, דרגת השחיקה ואפשרות חידוש המוצר לאורך שנים.
קיימים מספר רב של סדרות פרקט מסוג למינציה הנבדלים בגוונים, בדרגות השחיקה ובדוגמאות הגימור השונות וכן, פרקט עץ טבעי העשוי מחומרים טבעיים, כגון; עץ אלון, עץ אשור (בוק), עץ מייפל, עץ ליבנה ועוד.
כיום ישנה מגמה לרצף לפחות חדר אחד בבית בפרקט, חדר ילדים או חדר שינה.

הפרקט יוצר תחושה של חמימות בחדר ומתאים לאקלים הישראלי. סוגי העצים הרבים יוצרים מגוון רחב של גוונים המתאים לכל צורת סגנון חיים, כגון; עיצוב קלסי, מנימליסטי (יפני), כפרי ועוד.
את הפרקט, יש לרצף על משטח קיים לכן קל להשתמש במוצר זה לשיפוץ מיידי בגלל ההתקנה המהירה שאינה מצריכה זמן המתנה לייבוש,
סוגי הפרקט
עץ טבעי;
פרקט עץ תלת שכבתי, שהשכבה העליונה היא השכבה של העץ הנבחר. מגוון העצים רחב ועלותו משתנה בהתאם לעובי, רוחב, רמת המיון (הנקבעת בהתאם לכמות “העיניים” והסדקים בעץ) ושכיחות העץ בעולם.
למינציה;
פרקט הלמינציה הינו חיקוי של המוצר הטבעי. הלוח עשוי HDF ועליו מדפיסים את הדוגמא הנבחרת של סוג העץ. הדוגמאות היום כה משכנעות שכמעט לא ניתן להבדיל בין למינציה לעץ טבעי.
את פרקט הלמינציה, מומלץ לרצף בבית פרטי או במשרדים קטנים בסוג פרקט שעוביו נע בין 8-12 מ”מ ושדרגת השחיקה שלו הינה מינימום 4AC המתאים לבתים פרטיים ולמשרדים עם תנועת קהל לא גבוהה לאזורים ציבוריים עם תנועת אנשים גבוהה. מומלץ פרקט בדרגת שחיקה AC5.
התקנת פרקט הלמינציה נעשה תמיד בשיטה צפה, כלומר; על ריצוף קיים.
מספר טיפים לשמירה ותחזוקת רצפת פרקט עץ טבעי;
1. העץ הוא חומר “חי” ו”נושם” המושפע משינויים בטמפרטורה ולכן חשוב להקפיד בעת ההתקנה על מרווח מספק שיאפשר לעץ להתרחב ולהתכווץ בהתאם למצב הטמפרטורה.
2. יש להקפיד ולנקות את ריצפת הפרקט עם סמרטוט לח וסחוט היטב ובחומרי ניקוי המיועדים לניקוי פרקטים בלבד.
3. כתמי לכלוך יש להוריד בעזרת סמרטוט רך וחומר מסיר כתמי עץ.
4. במידה והפרקט בא במגע עם מים יש להקפיד לייבש את האזור למניעת יצירת כתמים והתנפחות העץ.
5. חידוש מראה הפרקט – פרקט עץ טבעי מגיע בשני סוגי גמר מרכזיים; גימור בשמן או גימור בלכה.
פרקט בגימור שמן – יש צורך במריחת שמן מתאים אחת למספר שנים (תלוי באזור בו הוא מותקן).
פרקט בגימור לכה – יש צורך בליטוש ומריחת לכה חדשה אחת ל–15 שנה בממוצע.

6. לפני קניית רצפת פרקט, יש לבדוק היטב את החברה המספקת ולוודא, כי היא מוכרת דיה ועובדת עם חברות בינ”ל וידועות שם.
תחזוקה פרקט למינציה;
1. יש להקפיד ולנקות את ריצפת הפרקט עם סמרטוט לח וסחוט היטב ובחומרי ניקוי המיועדים לניקוי פרקט למינציה בלבד.
2. יש להקפיד לא לנקות באמצעות שפיכת מים מסיבית, פרקט למינציה רגיש למים יותר מפרקט טבעי.
3. במידה והפרקט בא במגע עם מים, יש להקפיד לייבש את האזור במהירות.
Add Comment