קמפיין: אנשים. לא סמלים

עמותת נגישות ישראל - Access Israel, יוצאת בקמפיין מקורי רחב היקף / ארצי של עמותת נגישות ישראל יחד עם משרד הפרסום ליאו ברנט, למיגור תופעת עברייני חניות הנכים והעלאת המודעות לנושא. בין לילה, אלפי תמרורי חניות נכים ב-15 ערים, ובעשרות רבות של חניונים ומרכזי קניות בפריסה ארצית, הוחלפו בתמונות של 50 אנשים אמיתיים עם מוגבלות, המספרים את סיפוריהם האישיים.

נאומו של בצלאל סמוטריץ' מכנס התנועה לאיכות השלטון

במשך עשרות שנים המתח הרצוי בין הרשויות השונות לא התקיים. יותר נכון לומר – הוא התקיים אבל בכיוון אחד בלבד. הרשות השופטת איתגרה פעם אחר פעם את שתי חברותיה, ואולם היא עצמה לא אותגרה לרגע. אסור היה לגעת בה.

פורום כאן נעים

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים?

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים? העיתונאי אלי לוי חדשות ערוץ 10 מביא את הסיפור ושיחה עם מנהלת מחלקת ילדים במרכז הרפואי הלל יפה דר' עדי קליין.

הרב יובל הכהן אשרוב – מגלה איך לרזות בלי דיאטה

הרב יובל הכהן אשרוב - מגלה לנו את הסוד איך לרזות בלי דיאטה.

זן נדיר – טורפים

טורפים - טורפי העל של ישראל כפי שנלכדו בעדשה של משה אלפרט במשך שלושים שנה: מסעודתו של הנמר האחרון בעין-גדי ועד המרדף אחרי זאבי הגולן. במאי תסריטאי וקריין: יגאל מוסקו.

אמא ל-12 מוצאת זמן לאהבה חדשה

ילדות כואבת ובעל אלים לא הצליחו לנצח את ליאת ברששת, שמגדלת לבד את תריסר ילדיה. עכשיו, נגד כל הסיכויים היא ממציאה את עצמה מחדש עם עמוד פייסבוק מצליח והרצאות שהיא מעבירה, ואפילו מוצאת זמן לאהבה חדשה.

סטטיק ובן-אל תבורי עם הלהיט החדש

סטטיק ובן-אל תבורי, הצמד המוזיקלי הישראלי עם הקליפ-להיט הראשון החדש בשפה האנגלית. זו הגרסה האמריקאית ל"סלסולים" שיצאה לעולם 12.12.18.

מפעל הפיס

נגישות השירות למגבלה תקשורתית (גמגום)

אנדריי קגן, אדם מגמגם אשר עובד בעמותת נגישות ישראל, מספר על עצמו ונותן המלצות לאופן בו יש לתקשר עם אדם מגמגם.

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי, שניתן לטבען, רוטב לאורז [ 40 דק' בישול] מתכונים נוספים ניתן למצוא באתר - http://druzecuisine.com/ מרק שעועית מהיר כתוספת לאורז לבן, מתכון דרוזי מסורתי קל להכנה שניתן לטבען, מתוך סודות המטבח הדרוזי.

נעים לעקוב אחרי

כאן נתניה תבשילים

ראש העיר נתניה מרים פיירברג איכר עם מתכון חמין/צ'ולנט

חמין / צ'ולנט ביידיש-מזרחית; טשאָלנט, קרי צ'ולנט; בערבית: סכינה או תבית. המושג; 'חַמִּין' מתאר מגוון מאכל מהמטבח היהודי שיחודו הוא בכך שבישולו אורך זמן רב ומתבצע על מקור חום נמוך יחסית לקראת שבת. רכיביו של החמין משתנים לפי מנהגי העדות השונות, אך בדרך כלל החמין מכיל בשר בקר, תפוחי אדמה, חומוס, שעועית, חיטה, גריסים וביצים קשות. לאחר שעות רבות של בישול הופך צבעו לחום כהה, ורכיביו מקבלים גוון אחיד.
ראש העיר נתניה הגב' מרים פיירברג איכר, מגישה מתכון להכנת חמין/ג'ולנט
ראש העיר נתניה הגב' מרים פיירברג איכר, מגישה מתכון להכנת חמין/ג'ולנט

מקומו של חמין/צ'ולנט בתרבות היהודית על פי ויקיפדיה; התלמוד מביא את הדיאלוג הבא, ממנו משתמע כי חז"ל שמו דגש על כך שקדושת השבת גורמת למרקם מיוחד של מאכלי השבת, בין בריחם ובין בטעמם: "אמר לו קיסר לרבי יהושע בן חנניה: מפני מה תבשיל של שבת ריחו נודף? אמר לו: תבלין אחד יש לנו, ושבת שמו, שאנו מטילין לתוכו – וריחו נודף. אמר לו: תן לנו הימנו! – אמר לו: כל המשמר את השבת – מועיל לו, ושאינו משמר את השבת – אינו מועיל לו" (תלמוד בבלי, מסכת שבת, דף קי"ט, עמוד א').

 ■רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל 'פורטל 'כאן ישראל | kanisrael  | כאן נעים | kan-naim אתר החדשות המקומיות של כל המדינה' בפייסבוק’ או בטוויטר.

התייחסות היתולית לחמין מופיעה אצל הרז"ה בפרק שלישי במסכת שבת; "מי שאינו אוכל חמין, צריך בדיקה אחריו אם הוא מין, ואם מת יתעסקו בו עממין. וכל המאמין, צריך לבשל ולהטמין, לענג את השבת ולהשמין, ויזכה לקץ הימין".

היה זה המשורר היהודי-הגרמני היינריך היינה שכתב בית על החמיןפארודיה על שירו של פרידריך שילר "אודה לשמחה") בשירו "הנסיכה שבת"; "צ'ולנט (במקור: שאלעט, Schalet) הוא ניצוץ־אלוה,
מגן־עדן טעמו! כך היה שר לנו שילר לו טעם הוא את הצ'ולנט". (תרגם שלמה טנאי).

המושג חַמִּין (ריבוי של "חם" בלשון חז"ל; ביידיש מזרחית: טשאָלנט, קרי צ'ולנט; בערבית: סכינה או תבית) מתאר מגוון מאכלים מהמטבח היהודי שיחודם הוא בכך שבישולם אורך זמן רב ומתבצע על מקור חום נמוך יחסית לקראת שבת. רכיביו של החמין משתנים לפי מנהגי העדות השונות, אך בדרך כלל החמין, מכיל; בשר בקר, תפוחי אדמה, חומוס, שעועית, חיטה, גריסים וביצים קשות.

לאחר שעות רבות של בישול והנחה על האש, הופך צבעו לחום כהה, ורכיביו מקבלים גוון אחיד. במקורות הקדומים המילה "חמין" מתארת מים חמים ולא את תבשיל החמין. (ויקיפדיה – חמין/ג'ולנט).

המתכון של ראש העיר נתניה הגב' מרים פיירברג איכר (לא נגענו) להכנת חמין/צ'ולנט (בתיאבון);

קר בחוץ 🌧 חם בלב ♥️

 מתכון להכנת חמין / צ'ולנט לשבת חמימה, ממני אליכם באהבה;

  • שני סוגי שעועית, לימה ושעועית חומה
  • גריסי פנינה
  • חיטה
  • סילאן 
  • פפריקה מתוקה
  • תפוחי אדמה אדומים לפי מספר הסועדים 
  • 10 שיני שום 
  • 4 גזרים 
  • בצל
  • אבקת מרק עוף קנור 
  • עצמות מוח
  • בשר שפונדרה
  • ביצים שלמות (מומלץ לבשל לפני שמניחים בסיר)
  • ניתן להוסיף קישקא (מעי ממולא) או /קיגל קוגלה.

אופן ההכנה;

  1. משרים את השעועית במים למשךמספר שעות או לילה לפני הכנת החמין/צ'ולנט.
  2. קולפים את תפוחי האדמה ואת הגזרים.
  3. חותכים את הבשר לחתיכות גדולות ושוטפים היטב את העצמות.
  4. בסיר גדול מטגנים את הבצל והגזר בשמן, או בשומן,  עד שהבצל שחום.
  5. מניחים על הבצל והגזר את תפוחי האדמה, מעליהם את הבשר והעצמות, מעליהם את השעועית החיטה והגריסים, מפזרים את שיני השום.
  6. מניחים את הביצים
  7. בקערית מערבבים את הסילאן, הפפריקה, ואבקת מרק העוף עם מעט מים עד להמסה מלאה של כל המרכיבים ויוצקים לסיר.
  8.  מכסים את הכל במים ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
  9. מרתיחים את תכולת הסיר, ומסירים את הקצף שנוצר. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.
  10. מניחים מעל את הקישקא (מעי ממולא) או /קיגל קוגלה,  מכסים היטב את הסיר ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום נמוך של 100 מעלות, או לפלטה חשמלית.
  11. מבשלים במשך הלילה.
  12. יש לבדוק מדי פעם במהלך הערב  אם חסרים נוזלים ולהוסיף לפי הצורך
שיהיה בתיאבון 



  • אודות הכותב

    משה נעים

    עורך אתר כאן ישראל (כאן נעים) בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 65, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ולקצינה בקבע; חלי נעים, סבא מאושר לשתי נכדות אוריאן ול-מילה שרה. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שניה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

    Add Comment

    Click here to post a comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    דילוג לתוכן