“מדינת ישראל היא בין המדינות הראשונות באירופה שיישמו נוהל החזרת מכשיר חשמלי ישן מבית הלקוח (הפסולת האלקטרונית) חשוב שהציבור יידע את זכויותיו ושמגיע לו ‘פינוי ב-חינם בעת רכישת מכשיר חשמלי ישן’ וכך המכשיר הישן, יגיע לטיפול סביבתי נאות” – כך מבהירה השרה להגנת הסביבה הגב’ עידית סילמן.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

ה’חוק לטיפול סביבתי בציוד חשמלי ואלקטרוני וב-סוללות‘ קובע, כי העסק שממנו קניתם מוצר חשמלי או אלקטרוני, חייב להציע לכם לפנות מביתכם ללא תשלום את המכשיר הישן, שצריך להיות ציוד חשמלי ואלקטרוני דומה, שנועד לשימוש דומה לציוד החדש שנקנה.
חשוב לציין, כי החוק חל גם ב’עסקאות מכר מרחוק‘ של מוצרי חשמל באתרי האינטרנט. בכך, המשרד להגנת הסביבה, מחדד את זכויות הצרכנים שיבחרו להתחדש במוצרי חשמל, לרגל חג הפסח תשפ”ד.
המשרד להגנת הסביבה, קורא לציבור להקפיד על פינוי הפסולת האלקטרונית לאתר מיחזור במטרה לשמור על הסביבה.
כדאי שתדעו, בתי עסק המוכרים ‘מוצרים אלקטרוניים‘ חייבים להעניק ‘שירות החזרת מוצרים אלקטרוניים ללא תשלום‘ בעת רכישת מוצרי חשמל חדשים מאותו סוג.
זאת ועוד; יצוין, כי באשר ל-סוללות (“בטריות“) אפשר להחזירן גם מבלי לרכוש מוצר חדש.
מטעם דוברות המשרד להגנת הסביבה, נמסר לאתר ‘כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה‘ כי בתי העסק, חייבים ב–פַינוי מוצרים אלקטרוניים מבתי הלקוחות בעת אספקת מוצרים חדשים דומים, גם אם אינם מאותו מותג וגם אם לא נקנו מאותו בית עסק.
לאחר הפינוי, תועבר הפסולת האלקטרונית אל אחד מ’תאגידי המיחזור‘ המורשים, אשר קיבלו רישיון לפעילותם מטעם המשרד להגנת הסביבה, והם ידאגו להעבירם לטיפול סביבתי נאות.
שימו לב; בכל מקרה של חריגה או אי מתן השירות על ידי המשווק או העסק אפשר לפנות אל פניות הציבור של המשרד להגנת הסביבה ב-דואר אלקטרוני: pniot@sviva.gov.il.
המשרד להגנת הסביבה, מעודד את הציבור להשתמש ב-שירותי פינוי הפסולת האלקטרונית מהבתים מכילים חומרים רעילים.
רבים מהחומרים רעילים בהם; עופרת, סלניום, כספית, קדמיום, בריליום, בדיל ו-מעכבי בעירה בחלקי הפלסטיק השונים) לפי מדיניות המשרד לקידום מניעת פסולת במקור, הפרדתה, איסופה ומחזורה ל-הקטנת ההטמנה.