מדא גייס את מירי בוהדנה למאמצים של מדא בנושא הקורונה

"מזה כשנתיים מגן דוד אדום הוא משפחה עבורי ומקום שבמסגרתו אני זוכה לתת מעצמי למען אחרים" - סיפרה מירי בוהדנה; "נגיף הקורונה, יצר בהלה רבה בעולם וגם בארץ והרבה דברים בנושא אינם ברורים, מה שיכול להלחיץ עוד יותר. לכן, שמחתי מאוד לשתף פעולה עם מדא, גם בנושא הזה, וליצור סרטון ביחד עם דר' סטרוגו, שמטרתו להעלות מודעות לפעולות שונות שחשוב לעשות, כדי למנוע הדבקה, לתת תשובות ולהרגיע את הציבור" .

אורלי לוי לא ידעה | מהצד השני עם גיא זהר

כאן 11 | אומנם עמיר פרץ הצהיר שוב ושוב שהוא רוצה ממשלה בתמיכת הרשימה המשותפת, אבל אורלי לוי אבקסיס פשוט לא ידעה | להשוות קורונה לשפעת זה אולי מרגיע - אבל לא נכון.

פורום כאן נעים

יחד ננצח את הגיף קורונה

היגיינה מרבית למניעת הידבקות, כמה צעדים לשטיפת ידיים. שומרים על הכללים מצילים חיים. (משרד הבריאות).

לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

מה לקנות; אבקת חלב רגילה 150 גר'. ביצים; 4. אבקת אפיה; כפית ותקבלו; לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

Whitney Houston – “I Will Always Love You”

Whitney Houston - performing "I Will Always Love You" (HD) com legenda. "אני חולה עליה", תתרווחו והאזינו לקול ולביצועים המדהימים האלה.

קלמן וסג”ל | 11.03.20: סיוע למשק בעקבות משבר קורונה

כאן חדשות | מדי ערב נפגשים קלמן ליבסקינד ואראל סג"ל לשעה של אקטואליה קצבית, בועטת ולא מתנצלת. דיווחים, ראיונות, פרשנויות וכל הקולות שצריך לשמוע כדי להבין טוב יותר מה שקורה היום בחדשות – לפני הקלעים ומאחוריהם.

צליית בשר: כך תעשו את זה נכון

השף דן עמיר, ממסעדת BP בחיפה מסביר לנו בכמה טיפים פשוטים כיצד לצלות את הבשר ולהשאיר אותו רך ועסיסי, וגם – מה הנתח שהישראלים הכי אוהבים?

מפעל הפיס

המדים החדשים של מג”ב

הכירו את המדים החדשים של לוחמות ולוחמי משמר הגבול.

נעים לעקוב אחרי

דברי מאפה חגים ומועדים יום הכיפורים | Yom Kippur

קובנה במילוי תרד לאלה האוהבים לשבור את הצום עם מאפה טוב

לאוהבים לשבור את הצום עם מאפה טוב - קובנה-במילוי-תרד; יוצקים את המים לקערת הלישה, מפוררים את השמרים לקערת הלישה. מוסיפים קמח, סוכר, ולבסוף את המלח. בעזרת וו הלישה, מערבבים במהירות נמוכה לאיחוד החומרים. כשהעיסה אחידה מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית ולשים כ 3- דקות.
קובנה במילוי תרד
קובנה במילוי תרד

קובנה הוא מתכון לחם תימני שאופים אותו בסיר אטום – לאלו שאוהבים לשבור את הצום עם מאפה טוב, קבלו רגע לפני צום יום הכיפורים מתכון ל”קובנה במילוי תרד” באדיבות ‘סולתם’. מה צריך? נתחיל עם מחבת סולתם. כידוע סולתם חוגגת בימים אלו 65 שנות ניסיון במטבח, שהביאו אותה להיות סמל סטאטוס לאיכות ומקצוענות במטבח, עמידות הסירים והמחבתות של “סולתם” במשך שנים על גבי שנים, גרמו לכך שהסירים שלהם עברו מדור לדור והפכו להיות חלק בלתי נפרד מהמטבח של כולנו.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

 המרכיבים;

  • 500 גרם קמח
  • 290 גרם מים בטמפ׳ החדר
  • 20 גרם שמרים או 8 גרם שמרים יבשים
  • 60 גרם סוכר
  • 20 גרם מלח
  • 150 גרם חמאה רכה מעורבבת עם 100 גרם שמן זית.
  • 200 גרם עלי תרד טריים שטופים ויבשים.

 הכנה;

יוצקים את המים לקערת הלישה, מפוררים את השמרים לקערת הלישה.
מוסיפים קמח, סוכר, ולבסוף את המלח.
בעזרת וו הלישה, מערבבים במהירות נמוכה לאיחוד החומרים
כשהעיסה אחידה מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית ולשים כ 3- דקות.
1. מקמחים קלות את משטח העבודה.
2. מעבירים את הבצק מהמיקסר למשטח העבודה.
3. אוחזים בחלקו העליון של הבצק ומותחים אותו לכיוון הנגדי, חוזרים על הפעולה 5 פעמים עד שהבצק מקבל מרקם גמיש ונוח.
4. מחזירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים ומתפיחים כ 30- דקות.
5. מחממים את החמאה עד שהופכת לרכה ולבנה.
6. מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות, מחלקים את הבצק ל 4- חלקים שווים
לוקחים כל חלק ומגלגלים לכדור, מניחים על משטח העבודה, מכסים ומתפיחים עוד 20
דקות.
7. משמנים במעט חמאה את המחבת או הסיר.
8. משמנים את משטח העבודה
9. לוקחים כדור ובעזרת ידיים משומנות פותחים אותו לאט לאט לעלה שקוף ודק.
מורחים מעט מתערובת החמאה, מפזרים מעט עלי תרד ומקפלים את הצד הימני לאמצע
ואת הצד השמאלי לאמצע.
10. מגלגלים לגליל שמנמן.
11. חותכים את הגליל לשני שבלולים. חוזרים על הפעולה הזאת עד שמסיימים.
12. מסדרים את השבלולים בסיר או מחבת ומתפיחים כ 40- דקות.

 אפייה;

  • מחממים תנור ל 180- מעלות
  • מברישים את הקובנה במעט תערובת חמאה שנותרה ומכניסים לתנור ל- 15 דקות
  • מנמיכים את הטמפרטורה ל 160- מעלות,ואופים 25 דקות לקבלת גוון זהוב.
  • מוציאים את הסיר מהתנור ומחכים -10 דקות לפני שהופכים.
  • מגישים עם שמנת חמוצה ועגבניות מרוסקות.



דילוג לתוכן