קמפיין: אנשים. לא סמלים

עמותת נגישות ישראל - Access Israel, יוצאת בקמפיין מקורי רחב היקף / ארצי של עמותת נגישות ישראל יחד עם משרד הפרסום ליאו ברנט, למיגור תופעת עברייני חניות הנכים והעלאת המודעות לנושא. בין לילה, אלפי תמרורי חניות נכים ב-15 ערים, ובעשרות רבות של חניונים ומרכזי קניות בפריסה ארצית, הוחלפו בתמונות של 50 אנשים אמיתיים עם מוגבלות, המספרים את סיפוריהם האישיים.

נאומו של בצלאל סמוטריץ' מכנס התנועה לאיכות השלטון

במשך עשרות שנים המתח הרצוי בין הרשויות השונות לא התקיים. יותר נכון לומר – הוא התקיים אבל בכיוון אחד בלבד. הרשות השופטת איתגרה פעם אחר פעם את שתי חברותיה, ואולם היא עצמה לא אותגרה לרגע. אסור היה לגעת בה.

פורום כאן נעים

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים?

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים? העיתונאי אלי לוי חדשות ערוץ 10 מביא את הסיפור ושיחה עם מנהלת מחלקת ילדים במרכז הרפואי הלל יפה דר' עדי קליין.

הרב יובל הכהן אשרוב – מגלה איך לרזות בלי דיאטה

הרב יובל הכהן אשרוב - מגלה לנו את הסוד איך לרזות בלי דיאטה.

זן נדיר – טורפים

טורפים - טורפי העל של ישראל כפי שנלכדו בעדשה של משה אלפרט במשך שלושים שנה: מסעודתו של הנמר האחרון בעין-גדי ועד המרדף אחרי זאבי הגולן. במאי תסריטאי וקריין: יגאל מוסקו.

אמא ל-12 מוצאת זמן לאהבה חדשה

ילדות כואבת ובעל אלים לא הצליחו לנצח את ליאת ברששת, שמגדלת לבד את תריסר ילדיה. עכשיו, נגד כל הסיכויים היא ממציאה את עצמה מחדש עם עמוד פייסבוק מצליח והרצאות שהיא מעבירה, ואפילו מוצאת זמן לאהבה חדשה.

סטטיק ובן-אל תבורי עם הלהיט החדש

סטטיק ובן-אל תבורי, הצמד המוזיקלי הישראלי עם הקליפ-להיט הראשון החדש בשפה האנגלית. זו הגרסה האמריקאית ל"סלסולים" שיצאה לעולם 12.12.18.

מפעל הפיס

נגישות השירות למגבלה תקשורתית (גמגום)

אנדריי קגן, אדם מגמגם אשר עובד בעמותת נגישות ישראל, מספר על עצמו ונותן המלצות לאופן בו יש לתקשר עם אדם מגמגם.

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי, שניתן לטבען, רוטב לאורז [ 40 דק' בישול] מתכונים נוספים ניתן למצוא באתר - http://druzecuisine.com/ מרק שעועית מהיר כתוספת לאורז לבן, מתכון דרוזי מסורתי קל להכנה שניתן לטבען, מתוך סודות המטבח הדרוזי.

נעים לעקוב אחרי

דברי מאפה חגים ומועדים יום הכיפורים | Yom Kippur

קובנה במילוי תרד לאלה האוהבים לשבור את הצום עם מאפה טוב

לאוהבים לשבור את הצום עם מאפה טוב - קובנה-במילוי-תרד; יוצקים את המים לקערת הלישה, מפוררים את השמרים לקערת הלישה. מוסיפים קמח, סוכר, ולבסוף את המלח. בעזרת וו הלישה, מערבבים במהירות נמוכה לאיחוד החומרים. כשהעיסה אחידה מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית ולשים כ 3- דקות.
קובנה במילוי תרד
קובנה במילוי תרד

קובנה הוא מתכון לחם תימני שאופים אותו בסיר אטום – לאלו שאוהבים לשבור את הצום עם מאפה טוב, קבלו רגע לפני צום יום הכיפורים מתכון ל"קובנה במילוי תרד" באדיבות 'סולתם'. מה צריך? נתחיל עם מחבת סולתם. כידוע סולתם חוגגת בימים אלו 65 שנות ניסיון במטבח, שהביאו אותה להיות סמל סטאטוס לאיכות ומקצוענות במטבח, עמידות הסירים והמחבתות של "סולתם" במשך שנים על גבי שנים, גרמו לכך שהסירים שלהם עברו מדור לדור והפכו להיות חלק בלתי נפרד מהמטבח של כולנו.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

 המרכיבים;

  • 500 גרם קמח
  • 290 גרם מים בטמפ׳ החדר
  • 20 גרם שמרים או 8 גרם שמרים יבשים
  • 60 גרם סוכר
  • 20 גרם מלח
  • 150 גרם חמאה רכה מעורבבת עם 100 גרם שמן זית.
  • 200 גרם עלי תרד טריים שטופים ויבשים.

 הכנה;

יוצקים את המים לקערת הלישה, מפוררים את השמרים לקערת הלישה.
מוסיפים קמח, סוכר, ולבסוף את המלח.
בעזרת וו הלישה, מערבבים במהירות נמוכה לאיחוד החומרים
כשהעיסה אחידה מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית ולשים כ 3- דקות.
1. מקמחים קלות את משטח העבודה.
2. מעבירים את הבצק מהמיקסר למשטח העבודה.
3. אוחזים בחלקו העליון של הבצק ומותחים אותו לכיוון הנגדי, חוזרים על הפעולה 5 פעמים עד שהבצק מקבל מרקם גמיש ונוח.
4. מחזירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים ומתפיחים כ 30- דקות.
5. מחממים את החמאה עד שהופכת לרכה ולבנה.
6. מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות, מחלקים את הבצק ל 4- חלקים שווים
לוקחים כל חלק ומגלגלים לכדור, מניחים על משטח העבודה, מכסים ומתפיחים עוד 20
דקות.
7. משמנים במעט חמאה את המחבת או הסיר.
8. משמנים את משטח העבודה
9. לוקחים כדור ובעזרת ידיים משומנות פותחים אותו לאט לאט לעלה שקוף ודק.
מורחים מעט מתערובת החמאה, מפזרים מעט עלי תרד ומקפלים את הצד הימני לאמצע
ואת הצד השמאלי לאמצע.
10. מגלגלים לגליל שמנמן.
11. חותכים את הגליל לשני שבלולים. חוזרים על הפעולה הזאת עד שמסיימים.
12. מסדרים את השבלולים בסיר או מחבת ומתפיחים כ 40- דקות.

 אפייה;

  • מחממים תנור ל 180- מעלות
  • מברישים את הקובנה במעט תערובת חמאה שנותרה ומכניסים לתנור ל- 15 דקות
  • מנמיכים את הטמפרטורה ל 160- מעלות,ואופים 25 דקות לקבלת גוון זהוב.
  • מוציאים את הסיר מהתנור ומחכים -10 דקות לפני שהופכים.
  • מגישים עם שמנת חמוצה ועגבניות מרוסקות.



  • דילוג לתוכן