"עושים כאן משהו חד פעמי"

"עושים כאן משהו חד פעמי": הפקת הענק שמשחזרת את מלחמת יום הכיפורים | כתבתה של שני נחשוני, מתוך חדשות 07.10.19.

האם יש ערך בבקשת סליחה? | גיא זהר

לכבוד יום כיפור, בדק כאן 11, מה מעמדה של סליחה בפוליטיקה הישראלית? האם פוליטיקאים מתנצלים - והאם יש מי שימחל להם?
מהצד השני עם: גיא זהר - 07.10.2019.

פורום כאן נעים

"למה אתה גונב?": מלחמת החקלאים במשפחות הישראליות

שום דבר לא הכין את החקלאים בישראל לתופעת הגניבות של המטיילים, ש"עושים שוק" במטעים ובפרדסים. כתבתה של נועה ברק | כאן חדשות.

אדיר מילר במופע אלתורים

אדיר מילר במופע האלתורים בערוץ 2. קורע.

שראל הפראית- פרק 1: הנגב

מהלך של שנה שלמה בחייהם של צמחים ובעלי חיים במדבר הנגב הצחיח, המהווה יותר ממחצית שטחה של ישראל. מה סוד ההישרדות שלהם במדבר הקיצוני שזוכה רק למ"מ ספורים של גשם בשנה?

מגן דוד אדום: מירי בוהדנה מתנדבת במד"א

רגע לפני עליית תכניתה משחקי השף, מירי בוהדנה כמו שלא הכרתם אותה, מתנדבת במדא ועוד. כתבתה של חן זנדר - שישי עם איילה חסון - רשת 13 - 25.10.19

ערוץ 10 – שישי עם איילה חסון

תאוות בשרים | ערוץ 10 - שישי עם איילה חסון - 13.4.18.

מפעל הפיס

נשיא המדינה ציין 20 שנים להקמת 'נגישות ישראל'

נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין אירח ב- 28 ביולי 19', את נציגי עמותת "נגישות ישראל" לציון 20 שנה להקמתה.
במפגש הוגש לנשיא דו"ח המסכם 20 שנים של נגישות, ובמסגרתו נשאו דברים מייסד ונשיא העמותה יובל וגנר ומנכ"לית העמותה מיכל רימון.

נעים לעקוב אחרי

חג שבועות חקלאות ישראל צרכנות

צריכת חלב בחג שבועות עולה – במספר הרפתות יש הפחתה

סיבה לגאווה, אין ספק שחלב הוא אחד מסימני החג המובהקים של חגיגות חג השבועות. אין כמו לפתוח את החג עם עוגת גבינה טעימה, אפויה או קרה; פשטידה טובה או אולי לזניה? אך לא לשכוח, כי הדרך לשולחן החג והפיקניק, עוברת מן הפרה שברפת וכאן מתברר כי יש לנו ארץ זבת חלב, אז הכל דבש. תכל'ס, יש לנו במה להתגאות!
רפתן בודק באמצעות טאבלט מחשב לוח נייד את צינון וקירור הרפת ותפוקת החלב | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
רפתן וטאבלט ברפת

לקראת חג השבועות ה'תשע"ט, עולה מנתוני משרד החקלאות ופיתוח הכפר, כי חרף ההפחתה במספר הרפתות בישראל, צריכת החלב, עולה, וכי הממוצע לרפת, עלה ב-61%, כלומר, מ-1,285 אלפי ליטר חלב ל-2,065 אלפי ליטר חלב.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

בהתחשב בכך, שמספר היצרנים בישראל, עמד בסוף שנת 2018 על 750, לעומת 991 בסוף שנת 2008 ולעומת 1,400 יצרנים בשנת 1999, ירידה של  24% בהשוואה לשנת 2008 וירידה של 46% ביחס לשנת 1999.

אך כל אלה אלו, מתברר, לא הפחיתו מהצריכה המקומית! ההיפך הוא הנכון! הרפתות, הפכו יעילות בהרבה משנת 2008 ועד עצם היום הזה, כשהייצור הממוצע לרפת,  עלה עד לכדי 61% (אחוזים) כלומר, מ-1,285 אלפי ליטר ל-2,065 אלפי ליטר.

מניתוח 'החטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה והאגף לגורמי ייצור של משרד החקלאות' מתברר, כי תנובת החלב של הפרה הישראלית היא מהגבוהות ביותר בעולם כאשר בשנת 2018 התנובה הממוצעת לפרה, עמדה על כ-11,660 ליטר, כ-33 (!!!) ליטר ליום.

עוד עולה, כי על פי נתוני משרד החקלאות, הצריכה הישראלית התאפיינה בעלייה בביקוש ל-חלב ולמוצריו של 1.14% (אחוזים) בשנת 2018, לעומת שנת 2017.

העלייה, מחושבת לפי שווי ערך חלב נוזלי מייצור מקומי והיא עמדה בשנת 2018 על כ-177 ליטר חלב לנפש בשנה.

אישה רוכשת מוצרי חלב בסופרמרקט | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
רוכשת מוצרי חלב

מאגף דוברת משרד החקלאות ופיתוח הכפר  בראשותה של הגב' דפנה יוריסטה, מסרה והוסיפה מנהלת רשתות חברתיות של משרד החקלאות ופיתוח הכפר הגב' יעל פרידנרייך לפורטל 'כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה' כי; הצריכה לנפש של מוצרי חלב נחלקת בישראל;

  • חלב שתייה ומשקאות – כ-52 ליטר,
  • מוצרי חלב נוזליים (תוצרת חלב ניגרת),
  • מעדנים – הנאמדים בכ-22 ליטר,
  • גבינות לבנות – כ-12 קילוגרם (השקולים לכ-53 ליטר),
  • גבינות קשות – כ-4 קילוגרם של גבינות קשות (השקולים לכ-42 ליטר).

עוד מוסיפים במשרד החקלאות, כי בשנים האחרונות, ענף החלב בישראל, עובר שינויים רבים שחלקם קשורים לתהליכים המתרחשים בארץ.

חלקם של השינויים קשורים לשינויים גלובליים ב-ענף החלב, כגון;

  • שינוי במחירי מספוא מיובא ומקומי,
  • מחירי אבקות החלב,
  • שינויים בשערי החליפין,

כמו כן, שינויים אקלימיים, המובילים להתחממות גלובלית הפוגעת בתפוקת החלב, כידוע, הפרה, זקוקה לטמפרטורה של כ-37 מעלות, ההתחממות דורשת מאמצים והשקעות לצינון וקירור הרפת והפרה לשמירה על תפוקת החלב.




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

דילוג לתוכן