
לקראת חג השבועות ה’תשע”ט, עולה מנתוני משרד החקלאות ופיתוח הכפר, כי חרף ההפחתה במספר הרפתות בישראל, צריכת החלב, עולה, וכי הממוצע לרפת, עלה ב-61%, כלומר, מ-1,285 אלפי ליטר חלב ל-2,065 אלפי ליטר חלב.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
בהתחשב בכך, שמספר היצרנים בישראל, עמד בסוף שנת 2018 על 750, לעומת 991 בסוף שנת 2008 ולעומת 1,400 יצרנים בשנת 1999, ירידה של 24% בהשוואה לשנת 2008 וירידה של 46% ביחס לשנת 1999.
אך כל אלה אלו, מתברר, לא הפחיתו מהצריכה המקומית! ההיפך הוא הנכון! הרפתות, הפכו יעילות בהרבה משנת 2008 ועד עצם היום הזה, כשהייצור הממוצע לרפת, עלה עד לכדי 61% (אחוזים) כלומר, מ-1,285 אלפי ליטר ל-2,065 אלפי ליטר.
מניתוח ‘החטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה והאגף לגורמי ייצור של משרד החקלאות‘ מתברר, כי תנובת החלב של הפרה הישראלית היא מהגבוהות ביותר בעולם כאשר בשנת 2018 התנובה הממוצעת לפרה, עמדה על כ-11,660 ליטר, כ-33 (!!!) ליטר ליום.
עוד עולה, כי על פי נתוני משרד החקלאות, הצריכה הישראלית התאפיינה בעלייה בביקוש ל-חלב ולמוצריו של 1.14% (אחוזים) בשנת 2018, לעומת שנת 2017.
העלייה, מחושבת לפי שווי ערך חלב נוזלי מייצור מקומי והיא עמדה בשנת 2018 על כ-177 ליטר חלב לנפש בשנה.

מאגף דוברת משרד החקלאות ופיתוח הכפר בראשותה של הגב’ דפנה יוריסטה, מסרה והוסיפה מנהלת רשתות חברתיות של משרד החקלאות ופיתוח הכפר הגב’ יעל פרידנרייך לפורטל ‘כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה’ כי; הצריכה לנפש של מוצרי חלב נחלקת בישראל;
- חלב שתייה ומשקאות – כ-52 ליטר,
- מוצרי חלב נוזליים (תוצרת חלב ניגרת),
- מעדנים – הנאמדים בכ-22 ליטר,
- גבינות לבנות – כ-12 קילוגרם (השקולים לכ-53 ליטר),
- גבינות קשות – כ-4 קילוגרם של גבינות קשות (השקולים לכ-42 ליטר).
עוד מוסיפים במשרד החקלאות, כי בשנים האחרונות, ענף החלב בישראל, עובר שינויים רבים שחלקם קשורים לתהליכים המתרחשים בארץ.
חלקם של השינויים קשורים לשינויים גלובליים ב-ענף החלב, כגון;
- שינוי במחירי מספוא מיובא ומקומי,
- מחירי אבקות החלב,
- שינויים בשערי החליפין,
כמו כן, שינויים אקלימיים, המובילים להתחממות גלובלית הפוגעת בתפוקת החלב, כידוע, הפרה, זקוקה לטמפרטורה של כ-37 מעלות, ההתחממות דורשת מאמצים והשקעות לצינון וקירור הרפת והפרה לשמירה על תפוקת החלב.