קמפיין: אנשים. לא סמלים

עמותת נגישות ישראל - Access Israel, יוצאת בקמפיין מקורי רחב היקף / ארצי של עמותת נגישות ישראל יחד עם משרד הפרסום ליאו ברנט, למיגור תופעת עברייני חניות הנכים והעלאת המודעות לנושא. בין לילה, אלפי תמרורי חניות נכים ב-15 ערים, ובעשרות רבות של חניונים ומרכזי קניות בפריסה ארצית, הוחלפו בתמונות של 50 אנשים אמיתיים עם מוגבלות, המספרים את סיפוריהם האישיים.

נאומו של בצלאל סמוטריץ' מכנס התנועה לאיכות השלטון

במשך עשרות שנים המתח הרצוי בין הרשויות השונות לא התקיים. יותר נכון לומר – הוא התקיים אבל בכיוון אחד בלבד. הרשות השופטת איתגרה פעם אחר פעם את שתי חברותיה, ואולם היא עצמה לא אותגרה לרגע. אסור היה לגעת בה.

פורום כאן נעים

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים?

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים? העיתונאי אלי לוי חדשות ערוץ 10 מביא את הסיפור ושיחה עם מנהלת מחלקת ילדים במרכז הרפואי הלל יפה דר' עדי קליין.

הרב יובל הכהן אשרוב – מגלה איך לרזות בלי דיאטה

הרב יובל הכהן אשרוב - מגלה לנו את הסוד איך לרזות בלי דיאטה.

זן נדיר – טורפים

טורפים - טורפי העל של ישראל כפי שנלכדו בעדשה של משה אלפרט במשך שלושים שנה: מסעודתו של הנמר האחרון בעין-גדי ועד המרדף אחרי זאבי הגולן. במאי תסריטאי וקריין: יגאל מוסקו.

אמא ל-12 מוצאת זמן לאהבה חדשה

ילדות כואבת ובעל אלים לא הצליחו לנצח את ליאת ברששת, שמגדלת לבד את תריסר ילדיה. עכשיו, נגד כל הסיכויים היא ממציאה את עצמה מחדש עם עמוד פייסבוק מצליח והרצאות שהיא מעבירה, ואפילו מוצאת זמן לאהבה חדשה.

סטטיק ובן-אל תבורי עם הלהיט החדש

סטטיק ובן-אל תבורי, הצמד המוזיקלי הישראלי עם הקליפ-להיט הראשון החדש בשפה האנגלית. זו הגרסה האמריקאית ל"סלסולים" שיצאה לעולם 12.12.18.

מפעל הפיס

נגישות השירות למגבלה תקשורתית (גמגום)

אנדריי קגן, אדם מגמגם אשר עובד בעמותת נגישות ישראל, מספר על עצמו ונותן המלצות לאופן בו יש לתקשר עם אדם מגמגם.

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי, שניתן לטבען, רוטב לאורז [ 40 דק' בישול] מתכונים נוספים ניתן למצוא באתר - http://druzecuisine.com/ מרק שעועית מהיר כתוספת לאורז לבן, מתכון דרוזי מסורתי קל להכנה שניתן לטבען, מתוך סודות המטבח הדרוזי.

נעים לעקוב אחרי

וידאו ישראל ליהי קרויץ | מתכונים

פשטידת תפוחי אדמה ביצים וירקות מחאמר בסגנון מרוקאי

תפוחי האדמה הובאו לארץ  בסוף המאה ה-19 על ידי פקידי הברון למושבות הראשונות שהוקמו. נמנים בעולם כ-5,000 זנים של תפוחי אדמה. תפוחי אדמה חומים, צהובים, ורודים וסגולים (הקרויים לעתים כחולים). לרוב תוכם לבן או דומה אך במקרים מסוימים עשוי להיות  כצבע קליפתם. תפוחי האדמה מספקים פחמימות קלות לעיכול, מינרלים שונים ואף מעט ויטמינים. בפקעות של הצמח משתמשים לבישול, טיגון ולאפייה.
פשטידת תפוחי אדמה | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
פשטידת תפוחי אדמה | עיבוד צילום: שולי סונגו ©

ככל שתפוחי האדמה גדולים יותר ניתנים לאחסון לזמן ארוך יותר. זני תפוחי האדמה נבדלים בעמידותם לתהליכי עיבוד שונים: טיגון בישול או אפיה. יש שיחזיקו מעמד בצורה הקרובה למקורית תחת הרתחה, יש שישמרו על צורתם רק באפייה, יש שטעמם משופר כשהם נצלים בתנור, יש שמתאימים לסלטים ויש אשר מתאימים לריסוק לכדי מחית ומספקים מחית אחידה, ללא סיבים או גושים.

 ■רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל 'פורטל 'כאן ישראל | kanisrael  | כאן נעים | kan-naim אתר החדשות המקומיות של כל המדינה' בפייסבוק’ או בטוויטר.

מצרכים:

  • 5 תפוחי אדמה גדולים
  • 4 גזרים מבושלים,חתוכים לקוביות קטנות,
  • 3 ביצים מבושלות קשות,חתוכות לקוביות.
  • 1.5 כוסות אפונה קפואה
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק,
  • 1/2 כוס שמיר קצוץ דק
  • 7 ביצים טריות
  • 1.5 כפיות מלח,
  • קורט פלפל שחור,
  • 1 כף שטוחה כורכום או פחות.
  • 1.5 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:

לבשל את תפוחי האדמה ( אפשר לבשל יום מראש) ,לקלף, ולמעוך לפירה עם גושים קטנים,  את האפונה למדוד בכוס חד פעמית להשרות במים רותחים במשך  כ-5 דקות – ולסנן.

לערב באת תפוחי האדמה, האפונה, הגזר, הביצים, השמיר והפטרוזיליה.

לרפד סיר רחב את הסיר בנייר אפייה בסיס ושוליים,למזוג פנימה כ-3 כפות שמן קנולה לנער את הסיר שיצופה בשמן גם בבסיס וגם בשוליים  לשים על הגז.

כאשר השמן חם לשפוך את העיסה פנימה וליישר, לטגן  כ-10 דקות על אש בינונית עד הזהבה, להקפיד לא לשרוף. לאחר מכן לשפוך מעל 1 כפית שמן ולמרוח, להכניס לתנור לאפייה שחומם מראש ל 170-180 מעלות לאפות במשך כ-40 דקות עד אשר הפשטידה זהובה מלמעלה ויציבה.

להפוך על צלחת הגשה.

ניתן להגיש חמים בטמפרטורת החדר או לאחר צינון במקרר.

ניתן לשמור במקרר במשך 3 ימים.

בתיאבון!




דילוג לתוכן