
“אני שמח על האמון של חברי הסנאט ונרגש להתחיל בתפקיד. המשימה המרכזית שלנו היא להמשיך לפתח את אוניברסיטת חיפה כ-אוניברסיטת מחקר מצטיינת, שלה גם תפקיד חברתי חשוב” – כך אמר פרופ’ גור אלרואי, מן ‘החוג ללימודי ישראל’ שנבחר על ידי ‘סנאט אוניברסיטת חיפה’ לתפקיד ‘רקטור האוניברסיטה’ שיחליף את פרופ’ גוסטבו מש שהתמנה לרקטור ביוני 2016, בתפקיד המכובד ומחייב.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
פרופ’ אלרואי הוא היסטוריון המתמחה ב-תולדות העם היהודי בעת החדשה והיה בעבר דיקן הפקולטה למדעי הרוח, מייסד ועומד בראש ‘תוכנית רודרמן – ללימודי יהדות ארצות הברית‘.
נשיא אוניברסיטת חיפה, פרופ’ רון רובין, הצטרף למברכים הרבים; “אני מברך על בחירתו של פרופ’ אלרואי, חוקר מצטיין ומנהל מוכשר, אשר הוביל את ‘הפקולטה למדעי הרוח‘ להישגים אקדמיים יוצאי דופן.
אנו ב’אוניברסיטת חיפה‘ עומדים בפני משימות מאתגרות ואני סמוך בטוח שיחד עם פרופ’ גור, נצליח לקדם את האוניברסיטה שלנו להישגים מרשימים”. אמר נשיא אוניברסיטת חיפה, פרופ’ רובין.
גור אלרואי, נולד בעיר תל אביב, ב-10 בספטמבר 1968, את ילדותו ונעוריו עבר עם הוריו ושני אחיו בשכונת רמת אשכול בירושלים. אביו, יואש אלרואי, מוכר לציבור הרחב כמי שימש שנים רבות כמנהל מחלקת הספורט של הטלוויזיה הישראלית.
את לימודיו התיכוניים השלים בבית הספר על שם רנה קסין בירושלים. בשנת 1987, התגייס ושירת כלוחם בחטיבת גבעתי. הוא השתחרר מצהל בשנת 1991 בדרגת סגן.
פרופ’ אלרואי, הצטרף בשנת 2002 אל החוג ללימודי ארץ ישראל באוניברסיטת חיפה, הוא מומחה להגירה יהודית בעת החדשה. בין השנים; 2009–2011, שימש כ’פרופסור אורח‘ באוניברסיטת ניו יורק ובאוניברסיטת קולומביה בארצות הברית.
█ פרופ’ גוּר אלרואי, פרסם 6 ספרים על ההגירה היהודית בראשית המאה ה-20 ומאמרים רבים בכתבי עת מובילים בישראל ומחוצה לה
אלרואי, התמנה לראש בית הספר להיסטוריה, עם חזרתו למדינת ישראל ובשנת 2016, נבחר ל’דיקן הפקולטה למדעי הרוח‘ תפקיד אותו מילא עד לשנת 2020.
יצוין, כי בתקופה זו, ניכרה עלייה משמעותית במספר המחקרים של חוקרי החוּג, ובשנה האחרונה לכהוּנתו דורגה הפקולטה למדעי הרוח, במקום הראשון בארץ מבין הפקולטות למדעי הרוח מבחינת כמות הפרסומים שלה.
פרופ’ אלרואי, חוקר את ההגירה היהודית בכלל וחקר ההגירה היהודית לארץ ישראל בפרט. מחקריו נחשבים לפורצי דרך בזכות המתודולוגיה הייחודית שפיתח ובזכות מסקנותיו המקוריות.
הוא פרסם שישה ספרים על ההגירה היהודית בראשית המאה ה-20 ומאמרים רבים בכתבי עת מובילים בישראל ומחוצה לה.
בשנת 2014, הקים את תוכנית רודרמן ללימודי יהדות ארצות הברית, התוכנית היחידה לתואר שני בישראל המתמקדת בקשר שבין יהדות ארצות הברית וישראל. בהמשך הוא הקים את התוכנית ללימודי ישראל – תוכנית “אחות” המתמקדת בלימודי החברה הישראלית לתלמידים בינלאומיים.
לאור חזון ה’מולטיברסיטה‘ עליה הכריזה אוניברסיטת חיפה לפני כשלוש שנים, האוניברסיטה, נמצאת בשנים האחרונות בתהליך של השתלבות במרקם העירוני של העיר חיפה בפרט והצפון בכלל.
אוניברסיטת חיפה, ממשיכה לקדם את תחומי הדעת המובילים שלה ב; חקר הים. מדעי הטבע, חברה, רוח, החינוך והמשפט.