פורום כאן נעים

יחד ננצח את הגיף קורונה

היגיינה מרבית למניעת הידבקות, כמה צעדים לשטיפת ידיים. שומרים על הכללים מצילים חיים. (משרד הבריאות).

Whitney Houston – “I Will Always Love You”

Whitney Houston - performing "I Will Always Love You" (HD) com legenda. "אני חולה עליה", תתרווחו והאזינו לקול ולביצועים המדהימים האלה.

קלמן וסג”ל | 11.03.20: סיוע למשק בעקבות משבר קורונה

כאן חדשות | מדי ערב נפגשים קלמן ליבסקינד ואראל סג"ל לשעה של אקטואליה קצבית, בועטת ולא מתנצלת. דיווחים, ראיונות, פרשנויות וכל הקולות שצריך לשמוע כדי להבין טוב יותר מה שקורה היום בחדשות – לפני הקלעים ומאחוריהם.

צליית בשר: כך תעשו את זה נכון

השף דן עמיר, ממסעדת BP בחיפה מסביר לנו בכמה טיפים פשוטים כיצד לצלות את הבשר ולהשאיר אותו רך ועסיסי, וגם – מה הנתח שהישראלים הכי אוהבים?

מפעל הפיס

המדים החדשים של מג”ב

הכירו את המדים החדשים של לוחמות ולוחמי משמר הגבול.

נעים לעקוב אחרי

בעולם מאכלי עמים מתכונים | recipesisrael.co.il סילבסטר

פירוג בצק עלים – ממולא בעופיונים, כרוב ופורצ’יני לרגל הנוביגוד

נובִי גוֹד (ברוסית: Новый Год, "השנה החדשה") נחוג לציון תחילתה של השנה האזרחית החדשה, במדינות ברית המועצות לשעבר בלילה שבין ה-31 בדצמבר ל-1 בינואר ◄ בישראל, החג נחוג על ידי עולים מברית המועצות ◄ את חגיגות השנה החדשה הביא לאימפריה הרוסית הצאר פיוטר הראשון בשנת 1699, כאשר ניסה לקרב את הקיסרות הרוסית לעולם המערבי בו הוא שהה תקופה ארוכה מחייו. פיוטר הראשון, הוציא צו על פיו האימפריה תאמץ את ספירת הנוצרים.
0
0
פירוג בצק עלים עם עופיונים כרוב ופורצ'יני ארוחת נוביגוד | צלם: בן יוסטר סטיילינג דלית רוסו מתכון שף סבינה ולדמן
פירוג עופיונים

פירוגי (Pierogi) הן סוג של כופתאות שמקורן במזרח ומרכז אירופה. הפירוגי, עשוי מבצק אותו ממלאים במילוי מלוח או במילוי מתוק ומבשלים הוא נפוץ בעיקר במטבחים הסלאביים והמזרח אירופאים ואף במטבחי המדינות הבלטיות וכמובן המטבח הרוסי. 

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

לרוב, את הפירוגי ממלאים בתפוח אדמה, כרוב כבוש, בשר טחון, גבינה או פירות דוגמת דובדבנים, אוכמניות, תותים, תפוחים או שזיפים. נהוג לצפות את הפירוגי בחמאה או שמנת חמוצה.

המתכון מוגש באדיבות רשת “טיב טעם” וחברת הבת ישרקו, המייבאת לארץ מגוון מוצרים בטעמים בינלאומיים.

פירוג בצק עלים – ממולא בעופיונים, כרוב ופורצ’יני

המצרכים;

(ל־8 מנות)

  • 600 גרם של בצק עלים,
  • 4 עופיונים מפורקים מעצמות (4 חזות למוסלין העוף + 4 כרעיים לתבשיל העוף),
  • תבנית אפיה עגולה בקוטר 22 סנטימטרים.

למוסלין העוף;

  • 4 חזות עופיון
  • 250 גרם שמנת
  • 1 חלבון
  • 1 כפית מחוקה גרם מלח
  • קורט פלפל לבן
  • 2 כפות עירית פרוסה דק
  • 1 כף עלי טרגון קצוצים

לתבשיל הכרוב;

  • ½ כרוב קטן פרוס דק
  • 30 גרם חמאה
  • מלח ופלפל

לתבשיל העוף;

  • 4 כרעי עופיון חתוכות לקוביות של 3 סנטימטרים.
  • חופן קטן פטריות פורצ’יני מושרות במים רותחים
  • מלח ופלפל
  • 20 גרם חמאה
  • 2 גבעולי תימין

אופן ההכנה;

מוסלין העוף;

במעבד מזון טוחנים יחד למחית חלקה את החזה, השמנת, החלבון, המלח והפלפל. מעבירים לקערה ומערבבים עם העירית והטרגון. מעבירים למקרר.

תבשיל הכרוב;

בסיר בינוני מאדים את הכרוב בחמאה. מתבלים במלח ופלפל. מנמיכים ללהבה נמוכה ומכסים. מבשלים כרבע שעה עד לריכוך מלא. מסירים מהאש ומקררים.

תבשיל העוף;

מוצאים את פטריות הפורצ’יני מהמים וקוצצים גס.

מתבלים את הכרעיים במלח ופלפל ומטגנים במחבת עם חמאה ותימין עד להזהבה, כ-7 דקות. מוסיפים את פטריות הפורצ’יני ומטגנים דקה נוספת. מסירים מהאש ומקררים.

הרכבת המנה;

מחממים תנור ל־180 מעלות.

פורסים את בצק העלים על משטח עבודה מקומח ומחלקים לשני חצאים. מניחים חצי בצק על תבנית בצורת עיגול בקוטר 22 סניטמטרים. מרופדת בנייר אפייה.

מורחים על הבצק בנדיבות את מוסלין העוף.

מניחים מעל את תבשיל העוף, ומעל את תבשיל הכרוב. מכסים בחצי השני של בצק העלים ומהדקים את הקצוות.

חותכים את שאריות הבצק לקבלת מאפה עגול. מעבירים למקרר ל־10 דקות להתייצבות.

מוציאים ומורחים בביצה טרופה. יוצרים חריצים עדינים בבצק ומעבירים לתנוּר החם ל־35 דקות.

בתאבון…

 את מוצרי ‘טיב טעם’ ניתן לרכוש גם באמצעות אתר המכירות און ליין, משלוח גם בשבת  www.tivtaam.co.ilאתר ישרקו; www.israco.co.il.

0
0



דילוג לתוכן