
פונץ’ (באנגלית: Punch) הוא משקה אלכוהולי על בסיס רום. מקור השם במילה ההינדית פאנץ’, שפירושה “חמש”, על שם חמשת המרכיבים מהם עשוי פונץ’ באופן מסורתי; אלכוהול, סוכר, מים, לימון ותה או תבלינים. את הפונץ’ מכינים מערבוב רום, מים וסוכר עם מיץ סחוט מפרי הדר או מאננס. אפשר להוסיף גם תמצית תה, שמשנה את צבעו. כיום, מכינים גם פונץ’ ללא אלכוהול על ידי עירוב יתר המרכיבים. את הפונץ’ אפשר להגיש קר או חם, לפי הטעם.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
היין האדום מתחבר יפה עם תבלינים חמים ו’ארומטיים’ כמו; קינמון, הל, ציפורן וג’ינג’ר גם פירות יבשים למיניהם מפרגנים לטעמו ועפיצותו של היין האדום. חוץ מפונץ’, ניתן להכין משקאות בווריאציות רבות על בסיס יין תבלינים פירות יבשים ואף פירות טריים, על ידי בישולם או שילובם כתוספות.
מארגנים מסיבת סילבסטר עם כל החברים? יש מוזיקה, מוזמנים, נשנושים, השולחן כבר מעוצב אבל חסר משהו… מה נשתה הלילה? שוב המשקאות הרגילים? “חוות דרך התבלינים” בבית לחם הגלילית מציגה מתכון לפונץ’ אלכוהולי חגיגי לערב הסילבסטר.
מצרכים;
בקבוק יין אדום יבש
250 גר’ תערובת לפונץ’ של חוות דרך התבלינים
1 ליטר מיץ תפוזים או תפוחים
תפוז חתוך לפרוסות עם הקליפה
אופן ההכנה;
מוזגים את כל הנוזלים לסיר מוסיפים את פרוסות התפוז.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ- 15 דקות.
טועמים וממתיקים בסוכר/סטיוויה אם רוצים.
להגיש חם או קר, לפי הטעם. מתכון טעים, פשוט וקל שישדרג את שולחן הסילבסטר שלכם… שתהיה שנה אזרחית טובה לכולם!
המתכון הובא באדיבות חוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית. מה הוא פונץ’ | ויקיפדיה
Add Comment