כדי לקבל תמונת מצב אמיתית מהשטח על מצבם של המקלטים ברחבי חולון (כגון: האם הם מתוחזקים באופן ראוי ונקיים והאם ערוּכים לשימוש בעת יחרום; רעידת אדמה או מלחמה – החלה עיריית חולון בראשות מר מוטי ששון בעריכת סקר המקלטים בבניינים המשותפים ברחבי העיר.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
במסגרת ההכנות המתמידות שמבצעת העירייה ל’שעת חירום בימי שגרה‘ היא תקיים בשבוע הבא, בשיתוף פעולה עם מחוז דן של פיקוד העורף; סקר מקלטים משותפים, הנמצאים בבנייני מגורים ברחבי חולון.
הסקר, יתבצע ביום שני, 7.2.22, בשעות 21:00-15:00, וישתתפו בו כ- 240 חיילים של פיקוד העורף (פַּקְעָ”ר) העוסק ב’הגנה אזרחית‘ בראשות אלוף-משנה בצלאל שנייד.
אל הבניין המשותף יגיעו החיילים כשהם לבושים ב’אפוד הצהוב‘ המזוהה של פיקוד העורף והם יפנו אל ועדי הבתים או אל הדיירים ויבקשו מהם לפתוח את המקלט לצורך בדיקתו.
דוברות עיריית חולון, הגב’ נורית בייסקי, מסרה לפורטל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’, כי; המידע אודות תחזוקתם של המקלטים, יירשם ויתועד לשימוש על ידי כוחות הביטחון ב’שעת חירום‘.
ראש עיריית חולון, מר מוטי ששון, אמר, כי; “ישנה חשיבות רבה להכנות לשעת חירום שנעשות בשגרה, כבר נוכחנו בכך בעבר ואני שמח שפיקוד העורף, רואה בחולון, שותפה מועילה להיערכות ולביצוע סקר כזה.
אני קורא לכל התושבים ולוועדי הבניינים המשותפים לבדוק את המקלטים ולוודא שאכן הם ערוכים כנדרש להכנת המרחב האזרחי טרם עימות צבאי או רעידת אדמה ולסייע לחיילי פקער בביצוע המשימה”. סיכם ראש העיר חולון, מר ששון את פנייתו.
◄ אל מידע ולהנחיות לגבי תחזוקת מקלט והכנתו לשעת חרום.