בית נעים חגים, חגי ישראל חדשות טיפים טיפים לאוכל ולמטבח ראש השנה

עיצוב שולחן ראש השנה באווירה חגיגית ולאירוע לבלתי נשכח

כיצד ניתן ליצור שולחן חג מרשים ומקורי? מיטל רובין, מנהלת השיווק בחברת כלי הבישול והאפייה סולתם, במדריך פרקטי וקל ליישום שיסייע לכם להשיג את המראה המושלם. אחת הדרכים הנכונות להוסיף לאווירה החגיגית היא עיצוב השולחן. השולחן הוא לא רק מקום להנחת מנות המאכלים והמטעמים עליהם אנו עומלים וטורחים, אלא גם אלמנט אומנותי שמשקף את רוח החג, את האהבה והזמן שהושקעו בהכנה.
0
0
מיטל רובין, מנהלת השיווק ב’חברת כלי הבישול והאפייה סולתם’ ברקע: עיצוב שולחן ראש השנה על פי סולתם, צילום: גיל אבירם | עיבוד: Photolab | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
מיטל רובין, סולתם

יצירת שולחן חג מרשים ומקורי, אכן, יכולה להעלות את האווירה החגיגית ולהפוך את האירוע לבלתי נשכח. מיטל רובין, מנהלת השיווק ב’חברת כלי הבישול והאפייה סולתם’ מציעה מדריך פרקטי וקל לשימוש שיעזור לכם להשיג את המראה המושלם. הנה כמה טיפים שכדאי לקחת בחשבון;

 רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה בפייסבוק או בטוויטר 

1. ערכת נושא וצבעים; בחרו נושא או ערכת צבעים המשקפים את רוח החג. בין אם זה נושא מסורתי או טוויסט מודרני, עקביות בעיצוב שלך, תיצור שולחן מגובש ומושך מבחינה ויזואלית.

שקלו להשתמש בצבעים המשלימים זה את זה ומעוררים את רוח החג.

2. מרכז עמוד; צור מרכז כובש המשמש כמוקד השולחן. זה יכול להיות סידור פרחים, פסל דקורטיבי או שילוב של אלמנטים שונים.

החלק המרכזי צריך לשקף את הנושא ואת ערכת הצבעים תוך הוספת אלמנט של אלגנטיות וקסם לשולחן.

3. מצעים ומפיות לשולחן; בחרו מצעים ומפיות לשולחן המשלימים את העיצוב הכללי.

צבעים אחידים או דפוסים שמתואמים עם הנושא יכולים לשפר את הערעור החזותי. שקול להשתמש במפיות בד למגע של תחכום וידידותי לסביבה.

4. כלי אוכל וכלי זכוכית; בחר כלי אוכל וכלי זכוכית שמתאימים לנושא ולערכת הצבעים. בחר בפריטים אלגנטיים ואיכותיים המוסיפים נופך של יוקרה לשולחן.

ערבוב והתאמת דפוסים או מרקמים שונים יכולים גם להוסיף עניין ויזואלי.

5. כלים ואביזרים; שימו לב לפרטים הקטנים יותר, כמו כלים, כרטיסי מקום ואביזרי נוי. השתמש בכלים מסוגננים ומתואמים היטב המשלימים את העיצוב הכללי.

כרטיסי המקום יכולים להוסיף מגע אישי ולעזור בארגון סידורי הישיבה.

סדרת הסירים הצבעונית פריזמה מבית סולתם מתחדשת בשישה צבעים חדשים | צילום: אסף אמברם | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
סדרת הסירים סולתם

6. תאורה; לתאורה, יש תפקיד מכריע בהצבת האווירה. שקול להשתמש בנרות, אורות מחרוזת או אורות פיות, כדי ליצור אווירה חמה ומזמינה.

עמעום האורות או שימוש בתאורה רכה, יכולים להוסיף נופך של אינטימיות וליצור סביבה נעימה לאורחים שלכם.

7. התאמה אישית; שלבו אלמנטים המשקפים את הסגנון והטעם האישי שלכם.

זה יכול לכלול ירושה משפחתית, כרטיסי שם מותאמים אישית או קישוטים בעבודת יד.

הוספת נגיעות אישיות הופכת את עיצוב השולחן לייחודי ומשמעותי.

8. שיקולים פונקציונליים; זכרו לוודא שעיצוב השולחן הוא פרקטי ופונקציונלי.

השאירו מספיק מקום להגשת מנות, וודאו שלאורחים, יהיה מספיק מקום למרפקים, וקחו בחשבון את זרימת התנועה סביב השולחן.

בעזרת טיפים אלו, תוכלו ליצור שולחן חג מרשים ומקורי המשקף את האהבה והזמן המושקעים בהכנה.

זכור ליהנות ולתת ליצירתיות שלך לזרוח, תוך כדי עיצוב שולחן שיהפוך את האירוע לזיכרון בלתי נשכח עבור המשפחה והחברים שלך.

 מראה טבעי באמצעות אלמנטים מהטבע;

המגמה הכי חזקה היום בעיצוב היא השילוב של הטבע כחלק מעיצוב הבית. הבאתו אל שולחן החג היא הזדמנות ליצור אווירה מיוחדת, מרגיעה ואותנטית שתעטוף את כל המסובים.

כיצד ניתן לעשות זאת? פזרו בין הכלים ענפי זית, רימונים, או גבעולים שמצאתם בחוץ.

? טיפ; ניתן אף להשתמש בענפי זית או שורשי עץ כבסיס להנחת צלחות, סירים חמים או כמעמד לכוסות את העץ או הבמבוק, ניתן להוסיף גם בצורת מגשי הבסיס שיונחו על השולחן וכלי הששת (כלי עבודה לא חשמליים המשמשים את הטבח בעבודתו) להגשה.

? מפת השולחן, יכולה להיות בגווני שמנת או אדמה או אפילו מפה לבנה שתיתן קונטרס יפה.

 עיצוב טבעי עם דגש על הפרי של העונה וסמלי החג;

ראש השנה מצוי בתחילת עונת הסתיו, וזו ההזדמנות להביא את גווני העונה לשולחן. פזרו בין הכלים רימונים (ניתן חצויים או שלמים), תפוחים, תמרים וצרורות דבש.

? טיפ; ניתן להשתמש בקערות שקופות, כדי להציג את הפרי באופן יפה ומרשים או פשוט לפזרם באופן ספורדי בין הכלים השונים.

 מוותרים על כלי הגשה מפוּנפנים ואוכלים ישר מהסירים;

בעבר הרחוק המטבח, היה חדר נפרד מהבית ואילו כיום במרבית הבתים המטבחים הם פתוחים, כשמכל זווית הסלון או פינת האוכל, ניתן לראות את מלאכת הבישול הנפלאה המתחוללת בפנים.

עם מגמה זו, גם כלי הבישול השתדרגו והפכו מכלים שהיו רק פרקטיים, לכאלו יפים, מעוצבים וצבעוניים.

כלי הבישול כיום, הכוללים את הסירים, המחבתות תבנית צלייה וה(רוסטרים) אינם צריכים להיות חבויים במטבח ואין צורך להעביר לאחר הבישול את המאכלים מהם לכלים נוספים וללכלך גם אותם.

אחד הטרנדים האותנטיים והנוחים הוא הגשה עם כלי הבישול ישירות אל מרכז השולחן, כדי שכולם יוכלו להתפעל גם מהם ולא רק ממה שבתוכם.

משפחה בשולחן ראש השנה עם כלי הבישול והאפייה של חברת סולתם | צילום: אסף אמברם | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
משפחה בשולחן ראש השנה

עוד באותו העניין, לא רק הכלים יכולים להוות פריט עיצובי במרכז השולחן, גם המאכלים עצמם. מנות יפות יכולות גם הן להוסיף לצבעוניות ולאווירה ולשדרג את מראה השולחן. 

דוגמא לכך, היא למשל סלט צבעוני שיוגש בקערה שקופה.

 להוסיף אווירה רומנטית ומוארת;

? אור, יכול להוסיף המון לאווירה החגיגית. השתמשו בנרות בגבהים שונים ובגוונים המתאימים לפלטת הצבעים שבחרתם לקשט איתה את השולחן או לחילופין, בשרשראות אור דקיקות המוסיפות קסם רב, כאשר כיום, ניתן למצוא כאלו קצרות שעובדות על סוללות (בטריות) ואין צורך לחברן לחשמל.

? טיפ; את הנרות ניתן להניח בכלי זכוכית עם מים ופרחים צפים להוספת מגע צבעוני ורומנטי.

 משחקי צבעים;

בחרו בפלטת צבעים שתשדר את רוח החג. לראש השנה, למשל, צבע לבן נקי וזך או צבעי פסטל, יכולים להיות מתאימים, בזמן של חג הסוכות, נשים דגש על צבעים יותר חמים וארציים.

? טיפ; השתדלו לאתר גוון אחד בולט ולשלב אותו בכמה אלמנטים – מהמפה, הצלחות ועד הכוסות.

 הקסם הוא בפרטים הקטנים;

הוסיפו כרטיסי אירוח מעוצבים עם הודעה אישית לכל אחת מהאורחים, קישוט ייחודי לכל מקום ישיבה, סרטים וקישוטים קטנים בצורת תפוח או דבורה, הם פרטים קטנים שיכולים לשדרג את שולחן החג פלאים וגם את הרגשתם של האורחים.

? טיפ; ניתן להשתמש במסגרות קטנות ולהכניס אליהן ברכות לשנה החדשה או ציטוטים חגיגיים. אלו יתנו טאצ’ אישי המובא מהמארחים באופן ישיר לאורחים ולבטח, יעלה להם חיוך על הפנים ויפתחו את הארוחה עוד טרם הוגשו המנות “ברגל ימין“.

? חשוב לזכור, כי אירוח הוא לא רק עניין של מראה, אלא גם של אווירה. השקעה בעיצוב השולחן, יכולה להוסיף הרבה לאווירה, אך בסופו של דבר, החברה, השיחה והאהבה שבין האנשים הם אלה שיהפכו את האירוח למושלם. אז השקיעו, חדשוּ, לרגל השנה החדשה, ובעיקר – תהנו!

טיפים במאמר זה, ניתנו על ידי הגב’ מיטל רובין, מנהלת השיווק ב’חברת כלי הבישול והאפייה סולתם.

0
0



אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 70, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן