
עורכת דין נוחי פוליטיס, בוגרת תואר ראשון במשפטים, בעלת תואר ראשון נוסף בפסיכולוגיה וקרימינולוגיה ותואר שני במנהל עסקים, והיא מכהנת כמנהלת מחלקת חנינות במשרד המשפטים מאז יוני 2015 נבחרה ומונתה לתפקיד מנהלת הסיוע המשפטי, שר המשפטים גדעון סער, החליט בכך לאמץ את המלצת ‘ועדת האיתור לתפקיד מנהל/ת הסיוע המשפטי’ וההחלטה זו תובא לאחר החגים לאישור הממשלה.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
כמו כן, שר המשפטים מינה את עורכת דין נוחי פוליטיס, לתפקיד “הממונה על הביקורת על מידע פלילי“, על פי חוק המידע הפלילי ותקנת השבים; בנוסף פוליטיס, מובילה את הפרויקט החברתי הכלל-משרדי, “מגדלור של זכויות“, שמטרתו שיפור הנגשת זכויות ושירותים של היחידות החברתיות במשרד המשפטים.
עורכת דין נוחי פוליטיס, מכהנת כמנהלת מחלקת חנינות משמשת עורכת דין פוליטיס, גם יושבת ראש ‘ועדת הזכאות לנפגעי עבירות המתה‘ בשיתוף משרד המשפטים, משרד הרווחה ומשטרת ישראל (וועדת סנ”ה);
עורכת דין פוליטיס, היא חברה קבועה ב’וועדת השחרורים המיוחדת לקציבת מאסרי עולם‘; חברת מועצה ברשות לשיקום האסיר ו-הממונה על הטיפול בהטרדות מיניות בפרקליטות.
כידוע הסיוע משפטי במשרד המשפטים, מעניק סיוע משפטי וליווי לאוכלוסיות מוחלשות בתחומי המשפט האזרחי בתחומי ייצוג שונים, בהם;
סיוע בהסדרת חובות ובקשות לחדלות פירעון, מעמד אישי (גירושין, משמורת, צווי הגנה ומזונות), זקנה וכשרות משפטית, קטינים ובני נוער, ניצולי שואה, אשפוז כפוי, אימוץ, ייצוג משפחות של נפגעי עבירות המתה וייצוג נפגעי/ות עבירות מין.
עולה, כי ב-5 השנים האחרונות, נפתחו בסיוע המשפטי מדי שנה, בממוצע, למעלה מ-85,000 תיקים חדשים וניתן בהם ייצוג משפטי במאות אלפי הליכים משפטיים בשנה.
דובר היחידות המקצועיות באגף דוברות הסברה ותקשורת של משרד המשפטים מר יובל גורן, מסר לאתר ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה’ כי; המלצת ‘ועדת האיתור‘ באה לאחר שהוועדה, קיימה בראשית השבוע (ראשון) השבוע ראיונות עם המועמדים הסופיים שזוּמנו להופיע בפניה.
בראש ועדת האיתור עמד מנכל משרד המשפטים, עורך דין ערן דוידי ושאר חבריה, היו; הממונה על מערכת הביטחון חגית רשף, נציבות שירות המדינה; יוליה איתן, מנהלת מינהל תעסוקת אוכלוסיות מיוחדות, משרד העבודה והרווחה; פרופ’ יובל אלבשן, הקריה האקדמית אונו; יוסף ויצמן, המשנה לראש לשכת עורכי הדין בישראל.
█ הסיוע המשפטי במשרד המשפטים
הסיוע המשפטי במשרד המשפטים מעניק ייעוץ וייצוג משפטי בשלל תחומי המשפט האזרחי ובקשת רחבה של ערכאות משפטיות מזה למעלה מ-40 שנה, הכל בהתאם להוראות חוק הסיוע המשפטי, התשל”ב-1972, ותקנות הסיוע המשפטי, התשל”ג-1973.
◄מי אנחנו בסיוע המשפטי?
מערך הסיוע המשפטי, פועל על מנת לאפשר לאנשים מעוטי יכולת – כלכלית או חברתית – שאינם יכולים לממן בעצמם את שכר טרחתו של עורך הדין, להתמודד עם המערכת המשפטית המורכבת בישראל.
כמו כן, לממש את הזכויות המגיעות להם לפי כל דין באמצעות מתן ייצוג וייעוץ משפטי ללקוחות.
ששת מחוזות הסיוע המשפטי פרושים ברחבי הארץ; צפון, חיפה, תל אביב, מרכז, ירושלים ו-דרום. כמו כן הסיוע המשפטי, מקבל קהל גם ב-66 שלוחות נוספות ברחבי הארץ, הכל במטרה להקל על הנגישות אליו.
על עובדי הסיוע המשפטי, נמנים צוות עורכי הדין הפנימיים, עובדי המנהלה, המתמחים, בנות השירות והסטודנטים.
נוסף לאלה, הסיוע המשפטי, מעניק ייצוג בערכאות גם באמצעות למעלה מ- 1,000 עורכי דין ממערך הייצוג החיצוני, המתמנים לייצוג בהתאם למומחיותם והתאמתם להליך המשפטי ובפיקוח הסיוע המשפטי.

◄החזון של הסיוע המשפטי
בהענקת ייצוג משפטי ללקוחותיו מגשים הסיוע המשפטי, את ייעודו העיקרי כבעל תפקיד חוקתי מהמעלה הראשונה – לשמור על עקרון השוויון בין הצדדים המתדיינים ולהבטיח את קיומו של הליך משפטי הוגן.
בעשייתו היומיומית למען לקוחותיו מממש הסיוע המשפטי, את זכותו של כל אדם לפנות לערכאות המשפטיות ולקבל סעד משפטי, וכדבריו של כב’ השופט חשין זיכרו לברכה; “זכות הגישה לבית המשפט, אין היא זכות יסוד במובנו הרגיל של המושג זכות יסוד. שייכת היא למסדר נורמות אחר בשיטת המשפט.
ניתן לומר – וכך אומר אני – כי נעלה היא על זכות יסוד. לא עוד, אלא שקיומה הינו תנאי הכרחי וחיוני לקיומן של שאר זכויות-היסוד“.
◄מי זכאי לסיוע משפטי?
בשנים האחרונות פנו לסיוע המשפטי למעלה מ – 70,000 איש מדי שנה, אשר זכו לייצוג בלמעלה מ – 200,000 הליכים משפטיים בשנה.
חוק הסיוע המשפטי והתקנות שהותקנו מכוחו קובעים את הקריטריונים לקבלת סיוע משפטי. הקריטריונים הם ענייניים (הנושא שבו מתבקש הסיוע), כלכליים (הכנסות ורכוש) ומשפטיים (סיכוי משפטי להליך).
הסיוע המשפטי, ניתן לזכאים לו כמעט בכל תחומי המשפט האזרחי. הייצוג ניתן בין אם הלקוחות הם התובעים ובין אם הם הנתבעים. הסיוע המשפטי ניתן ללא תשלום, למעט תשלום אגרת השתתפות.
הייצוג מטעם הסיוע המשפטי, ניתן בבתי משפט, בתי דין, לשכות ההוצאה לפועל ולעיתים אף בוועדות מעין שיפוטיות, כגון; ייצוג מאושפזים בכפייה בפני וועדות פסיכיאטריות בבתי החולים.
נוכח היקפי הייצוג הגבוהים בסוגיות משפטיות כה רבות, באפשרותו של הסיוע המשפטי לזהות ממעוף הציפור תופעות רוחביות וליקויים רב מערכתיים בנושאים השונים שבטיפולו הטעונים תיקון, שיפור או הסדרה.
לכן לעיתים בהסכמת לקוחותיו מקדם הסיוע המשפטי באמצעות הייצוג בתיקים מסוימים תהליכי רוחב ומדיניות, וכן פועל ומציע ליזום הליכי חקיקה או גיבוש ותיקון נהלים ברשויות המוסמכות.
◄מדריך להתקשרות לזכאי הסיוע משפטי;
- הסיוע המשפטי, מציע לקבלת מידע בתיקים קיימים וקבלת סטטוס הטיפול בתיק; *6405.
- הסיוע המשפטי, פתיחת תיקים ושינוי מועד ריאיון 073-3927788.
-
הסיוע המשפטי, למחייגים מחוץ לארץ; 972-8-6831681.
- הסיוע המשפטי, שעות מענה טלפוני; בימים א‘ עד ה‘, בין השעות 08:00 עד 16:00.