
יום הדבורים העולמי הוא מועד בינלאומי שהוכר על ידי האומות המאוחדות (האו”ם) הנערך כל שנה ב-20 במאי והיום מצוין על מנת להעלות את המודעות למניעת הכחדת הדבורים. כידוע, הדבורים עוזרים לשמור על המגוון הביולוגי ובין היתר מייצרים את הדבש האהוב על כולנו. לכבוד ‘יום הדבורים’ מציגים ‘חוות דרך התבלינים’ מתכון טעים וקל לעוגת דבש אישית נפלאה!
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
התאריך הנבחר ה-20 במאי הוא יום הולדתו של אנטון יאנסה, מחלוצי ‘ענף דבוראות‘ שעוסק בגידול דבורים וייצור דבש אשר נולד בסלובניה במאה ה-18, והיה המורה הראשון בעולם של גידול דבורים.
על פי ויקיפדיה בסוף שנת 2017, הוחלט בעצרת הכללית של האומות המאוחדות, כי ‘יום הדבורים העולמי’ יתקיים ב-20 במאי. היום הזה צוין לראשונה בשנת 2018.
יום הדבורים העולמי, מצוין על מנת להעלות את המודעות להכחדת הדבורים אשר הולכת ונהיית חמורה יותר ויותר ולהגביר את המודעות לחשיבותם של המאביקים (ובייחוד דבורים) לאתגרים שאיתם הם מתמודדים ולתרומתם הרבה לפיתוח בר-קיימא.
█ חומרים לעוגת דבש אישית בספל;
- 6 ביצים,
- 1.5 כוס סוכר,
- 2 גביעים שמנת חמוצה,
- 1 כוס שמן,
- 1 כף דבש,
- 3 כוסות קמח,
- 1 שקית אבקת אפייה,
- 1 כוס אגוזים פרוסות שקדים.
█ לציפוי;
- דבש – להרטבת העוגה לאחר האפייה.
█ אופן ההכנה;
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מערבבים את כל החומרים לפי הסדר.
יוצקים לכוסות ואופים עד הזהבתן של העוגות.
מוציאים מהתנור ומיד מוזגים את הדבש (כפית דבש לכל עוגה).
★המתכון, הובא באדיבות אלדר תקשורת ויחסי ציבור המתמחה ביישומי יחסי ציבור, עיצוב, בריאות, הורות ולייף-סטייל באמצעות מנהלת תיקי לקוחות הגב’ סיון שלום מטעם “חוות דרך התבלינים” בבית לחם הגלילית.