דברי מאפה חדשות מתכונים | recipesisrael.co.il עוגות שבועות | מתכונים

עוגת גבינה טירמיסו – ללא גלוטן, כך משדרגים את שולחן חג שבועות

את עוגת טרמיסו, ניתן להכין בצורה מרובעת, או כ-פס, היא חגיגית, טעימה במיוחד, איכותית, המרקם שלה ללא פשרות, מרעננת. הכוללת תוספות מענגות, כמו; גבינת מסקרפונה, קרם חלבי אוורירי ובִּישְׁקוֹטִים (עוגיות ספוגיות, רכות, קלות ומתוקות, שצורתן מאורכת ומעוגלת בקצוות) ספוגים בקפה. העוגה של 'ביגה' מתאימה גם ל-צֶלְיָאקִים לנמנעים מ-גְּלוּטֵן, מתאים להכנת לחמים ולחובבי מוצרי מזון ללא גלוטן.
0
0
רן בן דוד הקונדיטור הראשי של רשת ביגה, ברקע: עוגת טירמיסו ביגה שבועות | צילום: אבי וולדמן | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
רן בן דוד, קונדיטור רשת ביגה

רוצים מתכון חגיגי שישדרג משדרגים את שולחן חג שבועות, קבלו; עוגת גבינה טירמיסו – ללא גלוטן, קינוח איטלקי מאד טעים, שילוב של טעמים מנצחים מבית היוצר של הקונדיטור הראשי של רשת ביגה, רן בן דוד.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

את העוגה, ניתן להכין בצורה מרובעת, או כ-פס, היא חגיגית, טעימה במיוחד, איכותית, המרקם שלה ללא פשרות, מרעננת.

העוגה, כוללת תוספות מענגות, כמו; גבינת מסקרפונה, קרם חלבי אוורירי ובִּישְׁקוֹטִים (עוגיות ספוגיות, רכות, קלות ומתוקות, שצורתן מאורכת ומעוגלת בקצוות) ספוגים בקפה.

עוגת טרמיסו של ‘ביגה‘ מתאימה גם ל-צֶלְיָאקִים (צֶלְיָאק, בעברית; כרסת – הנחשבת מחלה אוטואימונית הנובעת מרגישות ל-גליאדין (גליאדינים הם פרולמינים (סוג של חלבונים)) הוא גליקופרוטאין שנמצא בחיטה ובדגנים אחרים.בשם; גלוטנין,

את הגלוטן המצוי בדגנים מסוימים, כגון; חיטה, שעורה ושיפון וב’שיבולת שועל‘ יש חומר קרוב לגלוטן שחלק מחולי הצֶלְיָאק, אינם יכולים לאכול גם אותו (מתוך ויקיפדיה) לנמנעים מגלוטן ולחובבי מוצרי מזון ללא גלוטן. (מתוך ויקיפדיה).

לנמנעים מ-גְּלוּטֵן, שהנו חלבון בלתי ממיס בכמה דגנים היוצר צורה צמיגית ולכן, מתאים להכנת לחמים ולחובבי מוצרי מזון ללא גלוטן.

█ מצרכים:

  • 400 גר בישקוטים ללא גלוטן,
  • 200 מ”ל אספרסו.

█ לקרם:

  • 120 גר סוכר,
  • 500 גר מסקרפונה,
  • 500 מל שמנת להקצפה,
  • 2 כפיות תמצית וניל,
  • קקאו.

█ הוראות הכנה:

  1. טובלים את הבישקוטים בקפה ומצפים את תחתית התבנית בבישקוטים.(חצי מכמות הבישקוטים). ניתן להכין את העוגה בתבנית מרובעת, או תבנית פס.
  2. להקציף את השמנת מתוקה עם הסוכר ( הקצפה קלה, מרקם רך).
  3. בקערה נפרדת לערבב בעזרת מטרפה את גבינת המסקרפונה וה-וניל ואז להוסיף לשמנת המוקצפת עד לקבלת מרקם אחיד.
  4. מצפים את השכבה של הבישקוטים בחצי מכמות הקרם.
  5. על שכבה זו, יש לסדר שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה ובסוף שכבה נוספת של הקרם מסקרפונה.
  6. לסיום, לפזר קקאו מעל בעזרת מסננת.
  7. לקרר לפני הגשה.

ביגה – רשת בתי קפה בולנז’רי- פטיסרי נוסח פריזאי-שיק

ביגה” היא רשת בתי קפה פרמיום, המונה מעל ל-20 סניפים ברחבי הארץ ומציעה מטבח איכותי ובריא השם דגש על טריות, זמינות, חומרי גלם איכותיים ומנות נדיבות במיוחד.

תפריט הרשת מורכב ממנות בריאות עשירות בערכים תזונתיים, תוך מתן דגש על מנות ללא גלוטן וללא סוכר, מוצרים טבעיים, ירקות ופירות שוק, חיטה מלאה, דגי ים ועוד.

0
0



אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן