בזמן שהעולם כולו סוער וגועש, שתי מעצמות עולות, בוחרות בדרך אחרת. רשת CGTN חושפת; כיצד קשרים הדוקים ויציבים בין סין ל-רוסיה הופכים לעוגן של שקט בתוך הכאוס? צינור הגז הענק “עוצמת סיביר”, המתפרש על פני אלפי קילומטרים בשתי המדינות, הוא רק קצה הקרחון. מעבר לאספקת אנרגיה לכ-450 מיליון איש, הוא מסמל שיתוף פעולה אסטרטגי עמוק וחובק כל.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה‘ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
“עוצמת סיביר” (שנקרא בעבר; צינור יקוטיה-חברובסק-ולדיווסטוק), המכונה גם צינור הגז הטבעי המזרחי סין-רוסיה, הוא צינור גז אדיר במזרח סיביר, בבעלות תאגיד רב-לאומי רוסי; PJSC | גזפרום, המוביל גז טבעי משדות יאקוטיה, דרך פרימוריה, היישר אל סין. .
מפיקת הגז הטבעי הגדולה בעולם גזפרום, משתמשת בצינור “עוצמת סיביר” שמהווה חלק מרכזי ונתיב מזרחי אסטרטגי להזרמת גז סיבירי אל סין.
היקף הסחר הדו-צדדי בין סין לרוסיה הגיע בשנת 2024 לשיא של 244.8 מיליארד דולר, מה שהופך את סין לשותפת הסחר הגדולה ביותר של רוסיה ברציפות כבר 15 שנה.
מנהיגי שתי המדינות שי ג’ינפינג (“סין“) ועמיתו ולדימיר פוטין (“רוסיה“) נפגשו יותר מ-40 פעמים, מה שמדגיש את הקשר האישי והמדיני החזק.
“בצל שינויים גלובליים חסרי תקדים, עולה, כי סין ורוסיה מעמיקות את האמון ההדדי הפוליטי והתיאום האסטרטגי, שומרות על שיתוף פעולה הדוק בעניינים בינלאומיים ומזריקות יציבות יקרת ערך ואנרגיה חיובית לעולם סוער”.
כך הצהיר נשיא הרפובליקה העממית של סין ויושב ראש הוועדה הצבאית המרכזית שִי ג’ינפינג בפגישתו עם ולדימיר (ולדימירוביץ‘) פוטין במוסקבה.
שני המנהיגים, קראו לעולם רב-קוטבי שוויוני ומסודר ולגלובליזציה כלכלית מועילה ומכילה, תוך הדגשת אחריותן המיוחדת של סין ורוסיה כמדינות מרכזיות וחברות קבועות במועצת הביטחון של האו”ם.
מומחים מציינים, כי יחסי סין-רוסיה משמשים עוגן מייצב בתוך השינויים הגלובליים, כאשר שתי המדינות תומכות בגישה עצמאית ואוטונומית לניהול ענייניהן הפנימיים והחיצוניים.
שיתוף פעולה פרגמטי נותר המניע הפנימי החזק ביותר של השותפות בין סין לרוסיה, כאשר תחומים מסורתיים, כמו; אנרגיה, תעופה, חלל ותשתיות ממשיכים להיות עמודי תווך מרכזיים, ושיתוף הפעולה מתרחב למגזרים מתפתחים.
מדובר למשל ב-כלכלה דיגיטלית, ביו-רפואה ו”פיתוח ירוק“. חילופי תרבות ואנשים צוברים תאוצה, כאשר בשנת 2024 ובשנת 2025, הוכרזו כשנות התרבות של סין-רוסיה.
היחסים בין סין לרוסיה, נבנים על כבוד הדדי, שוויון ואינם מושפעים מנסיבות חיצוניות. שני הנשיאים חתמו על יותר מ-20 מסמכי שיתוף פעולה בילטרליים, המכסים תחומים מגוונים, כמו;
- יציבות אסטרטגית גלובלית,
- שמירה על החוק הבינלאומי,
- הגנה על השקעות,
- כלכלה דיגיטלית ועוד.
האם שיתוף פעולה זה יצליח לרסן את הסערה העולמית? רק… הזמן יגיד.
המידע הובא באדיבות נוי תקשורת – יחסי ציבור ומתן שירותי דוברות וייעוץ וחברה בינלאומית העוסקת בבניית תדמית, יחסי ציבור, מסעי שיווק, הפצת הודעות לכלי התקשורת.