
אין חג חנוכה בלי סופגניות טריות וחמות! וכמובן שגם ל’צליאקים’ מגיע סופגניות טעימות, מיוחדות ויפות! הקונדיטור הראשי של ‘רשת קפה BIGA – ביגה’ רן בן דוד, חושף את ה’מתכון של ביגה לסופגניות אפויות’ בתנור, ללא גלוטן. סופגניות ללא גלוטן, הנאפות בתנור מציעות מספר יתרונות וחשיבותן עבור אנשים עם צרכים תזונתיים ספציפיים.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
מחלת צליאק (היא מצב כרוני של הפרעה אוטואימונית שבה מערכת החיסון מגיבה בצורה חריגה לגלוטן, חלבון שנמצא בחיטה, שעורה ושיפון). כאשר מישהו עם צליאק צורך גלוטן, המערכת החיסונית שלו מגיבה בתקיפת רירית המעי הדק.
הנה כמה נקודות מפתח ל- סופגניות ללא גלוטן;
- הגבלה תזונתית: סופגניות ללא גלוטן, מתאימות לאנשים עם אי סבילות לגלוטן או לאלו שאובחנו עם מחלת צליאק.
גלוטן הוא חלבון המצוי בחיטה, שעורה ו-שיפון, וצריכתו עלולה לגרום לתגובות שליליות אצל אנשים רגישים.
- עיכול משופר; לאנשים עם רגישות לגלוטן, הימנעות מגלוטן, יכולה להקל על בעיות עיכול, כגון; נפיחות, גזים, שלשולים ו-כאבי בטן.
סופגניות ללא גלוטן. מאפשרות להן ליהנות מפינוק ללא אי נוחות.
- מגוון רכיבים תזונתיים; ה-סופגניות ללא גלוטן, משלבות לרוב קמחים אלטרנטיביים, כמו; קמח אורז, קמח שקדים או קמח קוקוס, המספקים מגוון רחב יותר של חומרים מזינים בהשוואה לסופגניות מסורתיות על בסיס חיטה.
קמחים אלה, יכולים להציע כמויות גבוהות יותר של סיבים, שומנים בריאים ו-חלבון.
- אפשרויות מוגברות לדיאטות מוגבלות; הצעת סופגניות ללא גלוטן, מאפשרת לבעלי מגבלות תזונתיות הקשורות לגלוטן, לקבל אפשרויות רבות יותר בכל הנוגע להתמכר למאפים, המקדם את ההכללה ומבטיח שכולם יוכלו ליהנות מפינוק ביחד.
- תודעת בריאות; לידיעתכם ‘סופגניות ללא גלוטן‘ יכולות להיות חלק מ-אורח חיים בריא, במיוחד כשהן עשויות עם מרכיבים בריאים.
הם יכולים להיות נמוכים יותר ב-פחמימות מזוקקות, מה שעשוי לסייע באיזון רמות הסוכר בדם ובניהול המשקל.
- שיקולי אלרגיה; הסופגניות ללא גלוטן, נותנות מענה גם לאנשים עם אלרגיות לחיטה או כאלה שנמנעים מגלוטן בגלל מצבים בריאותיים אחרים.
על ידי מתן אפשרויות ללא גלוטן, אתה יוצר סביבה בטוחה יותר, עבור אלה עם אלרגיות למזון.
יצוין שבעוד שסופגניות ללא גלוטן, יכולות להוות אלטרנטיבה מתאימה לבעלי צרכים תזונתיים ספציפיים, ייתכן שהן לא בהכרח בריאות או דלות יותר בקלוריות בהשוואה לסופגניות רגילות. מתינות ואכילה מאוזנת הם תמיד המפתח.
הסופגניות של ‘רשת קפה ביגה‘ יוצאות אווריריות, טעימות, והכי טוב ללא טיגון.
█ מתכון להכנת סופגניות ללא גלוטן לכ- 16 סופגניות
■ חומרי גלם;
- 5 כוסות קמח – תערובת ללא גלוטן,
- 6 ורבע כפות סוכר,
- 5 כף שמרים יבשים,
- 2 כוסות מים,
- חמישית כוס – שמן קנולה,
- 1 כפית מלח.
■ הוראות הכנה;
יש להכניס לקערת המיקסר את התערובת ללא גלוטן, סוכר ושמרים יבשים ולערבב במהירות נמוכה, תוך כדי ערבוב.
יש להוסיף למיקסר את הנוזלים במשך 2 דקות. להוסיף את המלח, לערבב במהירות בינונית במשך 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד.
■ תנאי אפייה;
טמפרטורת אפייה; 205-215 מעלות צלסיוס, זמן אפייה: כ- 11-14 דקות.
לציפוי וקישוט הסופגניות ללא גלוטן; ניתן למצוא קשת רחבה של קישוטים לסופגנייה ללא גלוטן, החל מציפוי שוקולד לב / חום ועד סוכריות ורדים, סוכריות פנינים, קרם לקישוט, בצק אחיד,
■ חג שמח וטעים J.