
סבטלנה גנזדילוב (54) אתלטית ישראלית בעבר, אלופת ישראל ב”קרב 7″ בקפיצה לרוחק ובריצת 100 מטר משוכות ושיאנית ישראל הנוכחית (2020) ב”קרב 7″ כ-20 שנים ושותפה לשיא הישראלי בריצת שליחות 4x 400 מטר, תלך אל בית סוהר לתקופה של 6 שנות מאסר וקנס של 100,000 ₪ לאחר שניהלה רשת בתי עסק לעיסוק בזנות והעסיקה בהם נשים מהארץ ומחוץ לארץ.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
כך קבע ופסק אתמול (רביעי, ד’ בסיון התשפ”ג) כבוד השופט מרדכי לוי מבית המשפט המחוזי בעיר תל אביב, שאף הורה על חפיפת 6 חודשים מתוכם, כך שהנאשמת גנזדילוב, תרצה בסך של 66 חודשים.
זאת ועוד, בית המשפט המחוזי הטיל 24 חודשי מאסר על תנאי על גנזדילוב ואף הורה על חילוט מלוא הכספים והרכוש שנתפסו אצלה.
כב’ השופט לוי, כתב בהחלטתו, כי; “הנאשמת ניצלה את מצבן הכלכלי הירוד של הנשים והעסיקה אותן בשירותי זנות בדירות, תוך הפקת רווחים כלכליים משמעותיים על חשבונן, וארבע מהן עזבו את מדינתן על מנת לעבודה עבורה במתן שירותי זנות בישראל“.
סבטלנה גנזדילוב התפרסמה כשהייתה שותפה כ-10 שנים לשיא הישראלי בקפיצה לרוחק. היא ייצגה את ישראל ב-3 אליפויות עולם (סביליה 1999, אדמונטון 2001 ופריז 2003) ובשתי אליפויות אירופה (מינכן 2002, גטבורג 2006).
מֵאִיגָּרָא רָמָא לְבֵירָא עַמִּיקְתָא, כזכור, ביוני 2020, הוגש נגדה כתב אישום בגין מספר עבירות; קשירת קשר לפשע, סרסרות, פרסום שירותי זנות של בגיר, הבאת אדם לידי זנות, החזקת מקום לשם זנות, עבירות מס, הלבנת הון אסורה וגרימה לאדם לעזוב את מדינתו לשם עיסוק בזנות.
על פי כתב האישום שהגישו עורכי הדין אלעד דיין ועמיתתו ענבר גולדשטוף מטעם פרקליטות מחוז תל אביב (פלילי), ניהלה גנזדילוב במשך כ-5 שנים רשת בתי עסק לעיסוק בזנות, ב-דירות שונות ברחבי גוש דן והשרון, בהן העסיקה נשים מהארץ ומחוץ לארץ במתן שירותי מין.
עוד עלה, כי גנזדילוב לקחה לעצמה חלק נכבד מדמי האתנן (התשלום) שהרוויחו, תוך שהיא פועלת באופן שיטתי ועקבי להסתרת הכספים שהפיקה מבית הבושת.
מטעם אגף דוברות הסברה ותקשורת של משרד המשפטים, מסר דובר מחוז תל אביב מר דולב בן שטרית לאתר ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה’ כי בפברואר 2023 היא אף הורשעה בבית המשפט המחוזי בתל אביב בעבירות שיוחסו לה.
בחודש מרץ האחרון, הורשעה גנזדילוב, ב- 4 עבירות של גרימה לאדם לעזוב את מדינתו לשם עיסוק בזנות, קשירת קשר לפשע, סרסרות, פרסום שירותי זנות של בגיר, הבאת אדם לידי זנות, החזקת מקום לשם זנות, השמטת מס בגובה של 3.94 מיליון ₪ ו-הלבנת הון אסורה.
◄אל גזר הדין של סבטלנה גנזדילוב.