חדשות יום הזיכרון לשואה ולגבורה מיוחדי כאן ישראל קהילה

ניצולי שואה – זועמים מדרישה לאישור חיים באמצעות אפליקציה

מנכ”לית עמותת אביב לניצולי השואה, הגב’ אורלי סיון; “בדרישה למצוא פתרונות חלופיים להוכחת אישור חיים. אני קוראת להנהלת ועידת התביעות לגלות רגישות ואמפתיה”, אומרת סיון; “מדובר באנשים שעברו את התופת, מגיע להם לסיים את חייהם בכבוד ובשלווה, לא בהתמודדות עם בירוקרטיה טכנולוגית משפילה“ ◄ היא מציעה לשתף פעולה עם גופים כמו הרשות לזכויות ניצולי השואה וביטוח לאומי, שכבר מחזיקים במידע עדכני על ניצולי השואה.
0
0
מנכ”לית עמותת אביב לניצולי השואה, הגב’ אורלי סיון, צילום: בני לפיד, ברקע: הדמיית אפליקציית זיהוי פנים של שורד | הדמייה: בינה מלאכותית, 123rf-com | עיבוד: Photolab | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
אורלי סיון

צל כבד של בירוקרטיה טכנולוגית מעיב על חייהם של ניצולי שואה בישראל. ועידת התביעות, הגוף האחראי על העברת תשלומי פיצויים מגרמניה, הודיעה, כי החל משנת 2025, כ-70 אלף ניצולי שואה יהיו מחויבים להוריד אפליקציית זיהוי פנים בשם; “PANEEM” כדי להוכיח שהם עדיין בחיים. דרישה זו, המגיעה בשם ממשלת גרמניה, מעוררת זעם ותסכול עמוקים בקרב ניצולי השואה ובקרב ארגונים המסייעים להם.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

מדובר באוכלוסייה קשישה ופגיעה, שגילה הממוצע; 87. רבים מהם מתמודדים עם; קשיים בריאותיים, מוגבלות פיזית ובדידות. עבור רבים מהם שחיים בגפם או מוגבלים בריאותית, זוהי משימה מאתגרת עד כמעט בלתי אפשרית.

הציפייה מהם להתמצא בעולם הטכנולוגי, להוריד אפליקציה, להפעיל מצלמה ולפענח הוראות טכניות, נתפסת בעיני רבים כמעמסה בלתי סבירה ואף משפילה.

“זה כמו סטירת לחי” אומרת ניצולת שואה הגב’ רחל (בת 89) המתגוררת לבדה בירושלים; “אחרי כל מה שעברנו, אחרי כל הזוועות, עכשיו מצפים מאיתנו להתמודד עם טכנולוגיה שאנחנו לא מבינים? זה פשוט לא ייאמן”.

עמותת אביב לניצולי השואה, המסייעת לניצולים במיצוי זכויותיהם, מוצפת בפניות מצד ניצולים המתקשים להתמודד עם הדרישה החדשה.

“אנחנו מקבלים עשרות טלפונים ביום”, מספרת מנכ”לית העמותה הגב’ אורלי סיון; “אנשים מבוהלים, אובדי עצות. הם חוששים שאם לא יצליחו להפעיל את האפליקציה, יאבדו את התשלומים שמגיעים להם”.

מנכ”לית עמותת אביב לניצולי השואה, הגב’ אורלי סיון; “מדובר באנשים שעברו את התופת, מגיע להם לסיים את חייהם בכבוד ובשלווה, לא בהתמודדות עם בירוקרטיה טכנולוגית משפילה“.

סיון, מדגישה, כי מדובר במכשול משמעותי לניצולי שואה רבים, במיוחד עבור אלו שאין להם בני משפחה או חברים שיכולים לסייע להם.

“הציפייה היא שדווקא בשנים אלו, הגופים המשלמים פיצויים, ימצאו דרכים להקל על ניצולי השואה, לא להכביד עליהם”, היא אומרת.

המצב אבסורדי עוד יותר עבור ניצולי שואה מרוּתקי בית. אמנם ועידת התביעות, מציעה סיוע טלפוני, אך במקרים רבים הפתרון המוצע הוא להגיע פיזית אל משרדי הוועידה בתל אביב.

“זה פשוט לא מעשי”, אומרת ומוסיפה, סיון; “במיוחד לא בתקופה זו של חוסר ודאות ביטחונית“.

ממשרד יעוץ תקשורת ואסטרטגיה מר אריאל פלר, מסר לאתר ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה‘ כי במכתב רשמי להנהלת ועידת התביעות, פנתה מנכ”לית עמותת אביב לניצולי השואה, הגב’ אורלי סיון; “בדרישה למצוא פתרונות חלופיים להוכחת אישור חיים“.

היא מציעה לשתף פעולה עם גופים כמו הרשות לזכויות ניצולי השואה וביטוח לאומי, שכבר מחזיקים במידע עדכני על ניצולי השואה.

“אני קוראת להנהלת ועידת התביעות לגלות רגישות ואמפתיה”, אומרת סיון; “מדובר באנשים שעברו את התופת, מגיע להם לסיים את חייהם בכבוד ובשלווה, לא בהתמודדות עם בירוקרטיה טכנולוגית משפילה“.

הדרישה החדשה של ועידת התביעות מעוררת שאלות קשות בנוגע ליחס שלנו לניצולי השואה. האם אנו עושים מספיק, כדי להקל עליהם? האם אנו מכבדים את זכרם ואת סבלם?

הגיע הזמן שנעצור ונחשוב, האם לא הגיע הזמן שנעשה יותר עבור אלו ששרדו את הזוועות הנוראיות ביותר בהיסטוריה האנושית?

אל הורדת האפליקציה בוועידת התביעות.

0
0



Tags

אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

יום הזיכרון לשואה ולגבורה

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן