איך להכין עוגת פירות יבשים | מתכון טבעוני | ללא גלוטן

יפית בן מרדכי, דיאטנית קלינית, מלמדת אתכם איך יש להכין עוגת פירות יבשים, בריאה, טבעונית, ללא גלוטן.

הפייקים סביב וירוס קורונה | מהצד השני עם גיא זהר

כאן 11 | חשבתם שוירוס קורונה ויראלי? חכו שתראו את הפייקים שרצים עליו | שירי מימון טענה שמעולם לא ראתה מישהו מצליח עם השיר "סטון קולד". האמנם?

פורום כאן נעים

צנים פקאן ופירות יבשים של דודו אוטמזגין

רעיון לט"ו בשבט: צנים פקאן ופירות יבשים של דודו אוטמזגין. ערוץ האוכל YES 28, HOT 38.

אדיר מילר במופע אלתורים

אדיר מילר במופע האלתורים בערוץ 2. קורע.

שראל הפראית- פרק 1: הנגב

מהלך של שנה שלמה בחייהם של צמחים ובעלי חיים במדבר הנגב הצחיח, המהווה יותר ממחצית שטחה של ישראל. מה סוד ההישרדות שלהם במדבר הקיצוני שזוכה רק למ"מ ספורים של גשם בשנה?

מגן דוד אדום: מירי בוהדנה מתנדבת במד”א

רגע לפני עליית תכניתה משחקי השף, מירי בוהדנה כמו שלא הכרתם אותה, מתנדבת במדא ועוד. כתבתה של חן זנדר - שישי עם איילה חסון - רשת 13 - 25.10.19

ערוץ 10 – שישי עם איילה חסון

תאוות בשרים | ערוץ 10 - שישי עם איילה חסון - 13.4.18.

מפעל הפיס

מעצר חוליית גנבי עגלים בנגב

צוותי מג"ב שביצעו אכיפה באזור הדרום, על מנת לסכל גניבות חקלאיות, התחקו אחר חוליה שגנבה עגלים ממושב יכיני. בתום מרדף רגלי ורכוב, בסיוע היחידה האווירית, נעצרו החשודים, והעגלים הושבו לבעל המשק כשהם בריאים ושלמים.

נעים לעקוב אחרי

בשרים | Meats חדשות מאכלים לחג הפסח

מתכוני בשר חגיגיים המשדרגים את ארוחת החג – של שף ברנע שלס

חברת "מרינדו - הבשר מהגולן" באמצעות שף מרינדו ברנע שלס, מציעה שני מתכונים בשריים חגיגיים של; כתף טלה עם ירקות ועשבי תיבול, המתכון השני; גולאש טלה ושומר ◄ מטיילים בחג זה או אחר? זה בטוח ייגמר ב"על האש", אז עשו לעצמכם חג שמח ובקרו בקצביות רשת מרינדו להצטיידות בנתחים מעולים שמרימים כל מנגל.
כתף טלה עם ירקות ועשבי תיבול מתכון חגיגי של שף ברנע שלס | עיבוד צילום: שולי סונגו
כתף טלה עם ירקות ועשבי תיבול

אם החמצתם את הארוחה חגיגית במלוא מובן המילה, אזי הינה מגיעה ההזדמנות לתקן ולהפתיע את יקירכם בשני מתכונים חגיגיים לארוחת חגיגית ולשדרוג שולחן החג, הראשון; כתף טלה עם ירקות ועשבי תיבול, השני;  גולאש טלה ושומר מטעם חברת “מרינדו – הבשר מהגולן” באמצעות ברנע שלס – שף, מרינדו אחד העם תל אביב, שם גם ניתן ליהנות מתפריט סנדוויצ’ים נהדר בשילוב עם בשרים משובחים. מלבד זאת, תוכלו להנות גם מקניית בשרים טריים במקום.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

רועי תבור ושותפו איתמר קנדליק, מגדלים החל משנת 2003, טלאים ועגלים במושב כנף אשר בדרום רמת הגולן. בתחילת הדרך, סופק רוב הבשר אל מסעדות במרכז הארץ וחברות קייטרינג. עקב הביקוש הרב, החלו במרינדו – הבשר מהגולן” בשנים האחרונות לשווק בשר ללקוחות פרטיים עד הבית ללא תוספת מחיר.

עוד ב’מרינדו הבשר מהגולן‘  נתחי בשר טלה ובקר חגיגיים ומתובלים בתבלינים ומרינדה וארוזים בוואקום – רק להכניס לתנור ולהגיש. “מרינדו” מציעים גם בשר מוכן, חתוך וטרי, יין, שמן זית, כלי מטבח וכל מה שטוב לחג.

█ כתף טלה עם ירקות ועשבי תיבול

מצרכים (ל- 4 סועדים):

  • 1.5 ק”ג כתף טלה פרוס,
  • 5 עגבניות (מרוסקות בפומפיה),
  • 1 רסק עגבניות של ריסטרטו,
  • 2 גזרים (חתוכים לקוביות גסות),
  • 3 בצלים סגולים וגדולים (חתוכים לקוביות גסות),
  • 5 שיני שום,
  • צרור קטן של טימין ופטרוזיליה,
  • כוסברה טחונה,
  • 2 ליטר – ציר טלה של “מרינדו”,
  • 3 מסמרי ציפורן ומקל קינמון,
  • 3 עלי דפנה ו- 3 כוכבי אניס,
  • 1/2 כפית כורכום,
  • 1 כפית כמון,
  • 5 גרגירי פלפל שחור.

אופן ההכנה;

  1. מחממים תנור ל- 120-130 מעלות.
  2. בסיר עם מעט שמן, “סוגרים” את נתחי הבשר ומניחים בצד.
  3. מכניסים לסיר את הירקותף מטגנים מעט עש שהם מתרככים.
  4. מוסיפים את הבשר, מערבבים קלות, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים קלות. מוסיפים את שאר הנוזלים, עשבי התיבול והתבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  5. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור לכ- 3 שעות לטמפרטורה של 140-150 מעלות.
  6. מגישים כקדרה במרכז השולחן או על מצע של פולנטה או פירה תפוחי אדמה, עם הרבה רוטב.

█ גולאש טלה ושומר

מצרכים;

  • 1.5 ק”ג גולאש טלה,
  • 1/2 ק”ג עגבניות שרי מרוסקות,
  • 8 שיני שום מרוסקות,
  • 2 יחידות שומר חתוכות גס,
  • 3 גזרים חתוכים לקוביות,
  • 3 מקלות סלרי חתוך לקוביות,
  • 1 כרישה חתוכה גס,
  • 3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות,
  • 1/2 ליטר ציר טלה של “מרינדו”,
  • כפית כורכום,
  • כפית גרגרי כוסברה טחונה,
  • חופן קטן של גרגירי הל,
  • 5 מסמרי ציפורן,
  • 3 עלי דפנה,
  • מלח ופלפל.

אופן ההכנה:

  1. צורבים את הבשר על אש גבוהה ומוציאים.
  2. בסיר גדול מרככים את הבצל, גזר ושומר עד לקבלת צבע.
  3. מוסיפים את העגבניות והשום המרוסק ומצמצמים מעט.
  4. מניחים את הבשר על הירקות, מוסיפים את הציר ומכסים את השאר במים, מביאים לרתיחה ומכסים.
  5. מוסיפים את התבלינים, מנמיכים את האש ומבשלים למשך שעתיים וחצי על אש נמוכה עם מכסה סגור.
גולאש טלה ושומר מתכון חגיגי של שף ברנע שלס | עיבוד צילום: שולי סונגו
גולאש טלה ושומר

משרד ’יעל שביט-תקשורות’ לייעוץ תקשורתי ואסטרטגי, דוברות, המנוהל על ידי הגב’ יעל שביט, נמסר עוד לפורטל כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה’ כי הזמנות לנתחי בשר טלה ובקר חגיגיים ומתובלים בתבלינים ומרינדה וארוזים בוואקום.

מטיילים בחג זה או אחר? זה בטוח ייגמר ב”על האש“, אז עשו לעצמכם חג שמח ובקרו בקצביות רשת מרינדו להצטיידות בנתחים מעולים שמרימים כל מנגל; עין גב | מתחם G, יקנעם | שרונה מרקט, ת”א | כיכר המדינה, ת”א | ויצמן 6, רמת השרון | אוסישקין 56, רמת השרון.

ניתן לערוך הזמנות דרך אתר האינטרנט של ‘רשת מרינדו’. משלוחים יוצאים בכל יום לכל רחבי הארץ. בהזמנה של 500 ₪ או 5 קילוגרמים, משלוחים חינם! מרינדו-הבשר מהגולן, טלפון; 1599-50-30-80 ובאתר; http://www.marinado.co.il.




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

דילוג לתוכן