
השירותים וטרינריים ובריאות המקנה של משרד החקלאות ופיתוח הכפר, קוראים היום (יום רביעי, ב’ בכסלו, התשפ”ד) לציבור הרחב ולרשויות המקומיות לאפשר לבעלי חיות המחמד, להיכנס עמן אל המקלטים המשותפים. הקריאה באה על רקע של מקרים שהגיעו אל המשרד, בהם עלה, כי היו חיכוכים בין שכנים החולקים ‘מקלט משותף’ על הכנסת בעלי החיים לתוכו בזמן אזעקה.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
ד”ר תמיר גשן, מנהל שירותים וטרינריים ובריאות המקנה במשרד החקלאות, אומר, כי בדומה לבני האדם, חשות חיות המחמד פחד ואימה זאת לנוכח הדי הפיצוצים והאזעקות הרבות.
בזמנים אלו (מלחמת חרבות ברזל) הן זקוקות להגנה ולקשר קרוב עם הבעלים.
כזכור, ירי טילים, פצצות מרגמה, וכלי הטייס, גורמים להפעלת אזעקות וכניסה של הציבור ל’מרחבים מוגנים‘ למרבה הצער, לא לכל אוכלוסיית ישראל, יש מרחב מוגן פרטי או משפחתי.
במשרד החקלאות, מסבירים, כי ההפרדה בזמן זה, עשויה לגרום ל-מועקה קשה לבעל החיים ולבעליו, ובמקרים רבים, הבעלים נמנעים מלהיכנס אל המרחב המוגן, וכך מסכנים את עצמם.
עוד מסבירים במשרד החקלאות, כי בהיעדר מרחב מוגן דירתי, אין מנוס עבור בעלי חיית המחמד, אלא להיכנס עימה למרחב מוגן ציבורי.
ולכן, בעת הזו, הכניסה אל מרחב מוגן הציבורי, תוחזק חיית המחמד (למשל; כלב) על ידי אדם המסוגל לשלוט בו.
דוברת משרד החקלאות ופיתוח הכפר הגב’ דפנה יוריסטה, מסרה באמצעות סטודנט ניל זקסנהויז בידלובסקי, לאתר ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה‘ כי מומלץ לקשור את הכלב באמצעות רצועה.
כמו כן, לשים על פיו זְמָם (מחסום לוע המיועד למנוע מבעלי חיים את היכולת לנשוך בני אדם או בעלי חיים אחרים) כדי להפחית את הפחד מצד הציבור החושש מבעלי חיים וכן, כדי למנוע פציעות במפגש בין בעלי חיים או נשיכות מצידו.