מפקחי היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות (פיצו”ח) שומרי הסף של החי והצומח. בלילות חשוכים, הם אורבים למבריחי בקר, עוקבים אחר משאיות חשודות, חושפים רשתות של סחר בלתי חוקי בצמחים מוגנים. כל עקבה, כל טביעת רגל, כל עלה שנפל – יכולים להוביל אותם אל לב הפשע. זה קרה; בשיתוף עם תחנת משטרת באקה אל-גרביה, נחשפו שני מתחמי “שחיטה שחורה” בהם התקיימה פעילות גידול צאן ושחיטה פיראטית ללא פיקוח ובניגוד לחוק.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
בסך הכל נתפסו במקום כ-600 ק”ג בשר ונמצאו כ-1,500 ראשי צאן, אשר חלקם יועדו לשחיטה לא חוקית. במקום אף נמצאו ראשי בעלי חיים שנשחטו. כנגד החשודים נפתחו הליכים פליליים והבשר שנמצא הושמד מחשש לסיכון בריאותי.
מנהל היחידה המרכזית לאכיפה ופיקוח (פיצו”ח) במשרד החקלאות וביטחון המזון, מר משה אחרק; “בשר שמקורו בשחיטה שחורה, לא מפוקח על ידי וטרינר ועלול להוות סכנה לבריאות הציבור.
מפקחי הפיצו”ח – שם נרדף לצדק ירוק, מגן על עולם החי והצומח, שומרים על הסדר בטבע הפראי, פועלים ללא הפסקה וימשיכו לפעול, כדי לבצע אכיפה ולמנוע תופעות אלו. במשרד החקלאות מבקשים מהציבור לרכוש בשר במקומות מוכרים ומפוקחים”.
במתחם הראשון, איתרו המפקחים והשוטרים כ-600 ק”ג של בשר בקר וכבש שנשחטו במקום בפרקטיקת “שחיטה שחורה“, מחוץ לבית מטבחיים מוסדר וללא הפיקוח הווטרינרי הנדרש בחוק.
בנוסף, נמצאו במתחם כ-70 ראשי צאן שיועדו לשחיטה לא חוקית. במהלך החיפוש גילו הפקחים חדר המוסב כבית מטבחיים פיראטי, ללא היתר וללא פיקוח מתאים. בנוסף, נמצאו שני ראשי בעלי חיים שנשחטו – בקר וצאן – ללא תווית אוזן ומקורם אינו ידוע.
בחקירתו הראשונית של החשוד הוא הודה, כי הבשר נשחט ללא היתר וכי השווי הכולל של הבשר שהוחרם הגיע לכ-100 אלף ₪.
מטעם שיווק והסברה באגף בכיר דוברות, תקשורת והסברה של משרד החקלאות וביטחון המזון, הוסיף הסטודנט דניאל מאייר לאתר כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה, כי ב’משרד החקלאות וביטחון המזון‘ מדגישים, כי; במתחם השני שנחשף, המפקחים תפסו דיר ובו כ-1,400 ראשי צאן מסומנים לגידול.
כמו כן שני מכלים עם פגרי בעלי חיים. כנגד החשוד נפתחו הליכים פליליים. במשרד החקלאות וביטחון המזון, חוזרים ומבקשים מהציבור להקפיד על רכישת בשר במקומות מוכרים הנמצאים תחת פיקוח.
יש להקפיד על מוצר באריזתו המקורית, כאשר היא סגורה ונקייה, ונושאת תווית עם סימון של תאריך ייצור ותאריך תפוגה.