
על רקע המצב הביטחוני (“מלחמת חרבות ברזל”) הודיע היום (יום רביעי, ג’ חשון תשפ”ד, 18.10.23) משרד החקלאות ופיתוח הכפר, מתוך כוונה לאפשר את המשך העבודה החקלאית, וכן כדי למנוע פגיעה עתידית בחקלאי העוטף, החלה היום זריעת תפוחי האדמה בשדות לב הנגב, סמוך לקיבוץ אורים.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב‘פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
את החקלאים ביקרו היום (יום רביעי) מדריכי שירות ההדרכה והמקצוע (שה”מ) בניהולו של מר חגי שניר במשרד החקלאות ואנשי מועצת הצמחים.
ש.ה.מ הוא גוף המופקד על ייצור ידע חקלאי ועל הפצתו לציבור החקלאים בישראל, תוך הכשרתו והדרכתו לעמוד במשימה העיקרית של העלאת הפריון ל-מגזר החקלאי, על פי יעדי המשרד ומתוך ראיית התועלות הציבוריות הגלומות בחקלאות.
בבסיס שירות ההדרכה והמקצוע (שה”מ) עומדת מערכת הדרכה וידע שנועדה לשרת יעדים לאומיים.
במשרד החקלאות, מציינים שבשלב זה לפי הנחיות צבא הגנה ישראל, לא מתקיימת פעילות חקלאית במרחק של 7-0 קילומטר מן הגבול, והמשרד מסייע לחקלאים באיתור ‘שטחים חלופיים לזריעה‘ בכדי להבטיח את הרציפות התפקודית לאספקת תוצרת חקלאית טרייה.
לפי נתוני משרד החקלאות, באזור עוטף עזה (בהם; אשכול, שער הנגב, שדות נגב ו-חוף אשקלון) יש כ-60,000 דונם של שדות תפוחי אדמה, מתוך כ-150,000 דונם לגידול תפוחי אדמה בכל הארץ.
כלומר, כ-40% מ-שטחי גידול תפוחי האדמה בארץ ישראל, נמצאים בעוטף עזה. עולה, כי מדי שנה מייצרים בישראל כ-490 אלף טון תפוחי אדמה, נכון לשנת 2022.
מתוכם, כ-225 אלף טון הם ל-צריכה ישראלית, כ-73 אלף טון כ-חומר גלם לתעשייה, כ-35 אלפי טון משמשים כזרעי תפוח אדמה ליבול הבא וכ-155 אלפי טון הם לייצוא, ומהווים כ-48% מסך כמויות הייצוא של ירקות מישראל.
דוברת משרד החקלאות ופיתוח הכפר הגב’ דפנה יוריסטה, מסרה באמצעות סטודנט ניל זקסנהויז בידלובסקי, לאתר ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה‘ כי משרד החקלאות, מדגיש, מדריכי שירות ההדרכה והמקצוע (שה”מ) וכן העובדים ב-מחוז הנגב, מלווים כל העת את חקלאי האזור, וזמינים לכל צורך שעולה מן השטח.
במשרד החקלאות ופיתוח הכפר , מזכירים, כי מוקד משרד החקלאות זמין 24/7 בטלפון 6016*.