בריאות הציבור חגים, חגי ישראל חדשות חדשות בריאות כיף נעים ל"ג בעומר סביבה | אקולוגיה

משרד הבריאות – חגיגה בטוחה: כללי זהב למדורת ל”ג בעומר לילדים

הדלקת המדורות בל"ג בעומר יכולה להיות חוויה מרגשת עבור ילדים וילדות, החל באיסוף הקרשים ביחד עם החברים וההורים ועד המדורה עצמה, עם תפוחי האדמה המפויחים. אבל החג והמדורות יכולים להיות מסוכנים עבור הילדים ◄ מדי שנה בל"ג בעומר מגיעים ילדים רבים לחדרי המיון בעקבות תאונות וכוויות אותן אפשר למנוע אם נשמור על כמה כללים בכל שלבי ההכנה למדורה והדלקתה ◄ חשוב לדאוג שיש מבוגר, או מבוגרת, אחראיים שילווה את המדורה.
0
0

רופא מזהיר מפני סכנת פגיעה בכוויות אצל בני המשפחה במדורה לחג ל"ג בעומר | צילום בינה מלאכותית של Gemini Google | עיבוד: Photolab | עיבוד צילום: שולי סונגו©
רופא מזהיר מכוויות

הדלקת מדורה בל”ג בעומר, על פי משרד הבריאות היא חוויה קסומה לילדים, מאיסוף הקרשים ועד תפוחי האדמה הלוהטים. אך לצד הכיף, טמונות בה סכנות. מדי שנה, חדרי המיון מתמלאים בילדים שנפגעו בתאונות וכוויות מיותרות. כדי להבטיח השתא חג שמח ובטוח, הקפידו על כללים אלה בכל שלבי ההכנה וההדלקה;

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה בפייסבוקאו בטוויטר.

אחריות מבוגרים – מעל הכל! בכל מדורה, בכל גיל, נוכחות מבוגר אחראי היא חובה מרגע איסוף הקרשים ועד כיבוי סופי של האש.

אל תשאירו את הילדים לבד אפילו לרגע! הביאו אתכם אמצעי בטיחות, כיבוי, מים קרים ומשחה לכוויות.

📌 מיקום המדורה – הרחק מסכנות! מקמו את המדורה בשטח פתוח, נקי מקוצים, עשבים יבשים וכבלי חשמל, במרחק בטוח ממדורות אחרות ובאישור הרשות המקומית בלבד.

הרחיקו אותה מקווי חשמל, עצים, שיחים ומתקני דלק. סמנו גבול בטיחות ברור באמצעות אבנים והקפידו שהילדים לא יתקרבו מעבר לו.

📌 גודל המדורה – עדיף קטן ובטוח! העדיפו מדורות קטנות יחסית. מדורה גדולה עלולה לצאת משליטה.

📌 לבוש מתאים – הגנה מקצה לקצה! ודאו שכל הילדים נועלים נעליים סגורות וגבוהות, לובשים חולצות ומכנסיים ארוכים להגנה מפני גיצים, גחלים ועקיצות של זוחלים ושרצים שנמשכים לחום.

📌 בזמן ההדלקה – רק חומרים בטוחים! הקפידו שאף אחד לא ישליך חפצים או חומרים דליקים למדורה.

📌 סביב המדורה – מרחק בטוח לפעילות וכיבוד! אם מתקיימות פעילויות לילדים, ערכו אותן במרחק בטוח מהאש. הניחו שתייה וכיבוד רחוק מהמדורה.

📌 ציוד בטיחות – מוכנים לכל תרחיש! הכינו מראש אמצעי כיבוי אש (חול, מים או מטף), טלפון נייד להתקשרות במקרה חירום, ותיק עזרה ראשונה. הרחיקו חומרי דלק וגז מהאש.

📌 טיפול בטוח באוכל – רק מבוגרים מטפלים באש! רק מבוגרים, יכניסו ויוציאו תפוחי אדמה ובצלים מן האש (רצוי על חוט תיל או שיפוד). ודאו שהם לא חמים מדי לפני ההגשה לילדים.

📌 כיבוי מוחלט – סוף בטוח לחגיגה! בסיום החגיגה, כבו את האש באופן מלא ויסודי באמצעות חול או מים. במקרה של שריפה, התקשרו מיד למוקד כיבוי אש 102.

📌 שמירה על הסביבה – חוגגים ירוק! הבעירו מדורה קטנה להפחתת זיהום האוויר. הימנעו מישיבה קרוב לעשן והשליכו למדורה רק עץ נקי. לשמירה על איכות הסביבה, רצוי להימנע משימוש בכלים חד-פעמיים שלא מתכלים.

אל תשליכו פלסטיק, ניילונים, כלים חד-פעמיים, מלמין, פורמייקה, עצים צבועים, זכוכיות או אבנים – הם מסוכנים ומזהמים!

המידע הוא מתוך אתר משרד הבריאות.

0
0



אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

רבי שמעון בר יוחאי
לדף ל"ג בעומר לחץ כאן

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן