בריאות | רפואה בריאות הציבור חדשות בריאות

משרד הבריאות: היערכו להפחית הסיכון ל’התקררות’ בחודשי החורף

זה כיף להישאר מכורבלים בשמיכה, אבל פעילות גופנית סדירה, יכולה לעזור בחיזוק המערכת החיסונית שלנו. נסו להגיע לפחות ל-150 דקות של פעילות גופנית בעצימות בינונית בשבוע ? תזונה בריאה; חשוב לאכול בריא בכל השנה, ובמיוחד בחורף. ידוע, כי תזונה מאוזנת ועשירה בפירות, ירקות, דגנים מלאים וחלבונים רזים, מספקת רכיבים תזונתיים חיוניים שתומכים בתפקוד מערכת החיסון ? שמרו על מאזן מים בגוף; שתיית מים מספקת חיוניות לבריאות הכללית ועוזרת לשמור על הרקמות הריריות במערכת הנשימה, אשר משמשות מחסום מפני זיהומים.
0
0
איור של דוברות משרד הבריאות לעידוד הציבור בטיפים להפחית את הסיכון להצטננות | עיבוד: Photolab | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
טיפים נגד הצטננות

משרד הבריאות פרסם היום (יום רביעי, ט’ בכסלו התשפ”ד | 22.11.23 ) מספר של טיפים להיערכות להפחית את הסיכון להתקררות במהלך חודשי החורף. המשרד, מדגיש, כי יש להתייעץ תמיד עם אנשי מקצוע בתחום הבריאות, כדי לקבל ייעוץ מותאם אישית.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

 על פי מזג האוויר ומחזור עונות השנה, החורף כבר כאן והוא מביא איתו התקררות ו’הצטננות‘. לא קל למנוע לחלוטין הצטננות, אך לדעת אנשי משרד הבריאות, יש לא מעט טיפים שיכולים לעזור להפחית את הסיכון להתקררות במהלך חודשי החורף והם יפים לבריאות בכל עונות השנה.

? ? הנה כמה המלצות להפחתת הסיכון להתקררות;

?שטפו ידיים;

שטיפת ידיים רגילה במים וסבון היא אחת הדרכים היעילות ביותר למנוע התפשטות זיהומים. ניתן להשתמש בחומרי חיטוי ידיים על בסיס אלכוהול, כאשר אין סבון ומים זמינים.

? הקפידו על היגיינת נשימה;

כאשר אתם משתעלים או מתעטשים, כסו את הפה והאף עם טישו או במרפק, ולא עם כף היד. קינחתם את האף? זרקו את הטישו לפח ושטפו ידיים.

? חיסון;

חיסון נגד שפעת הינו מומלץ לכלל האוכלוסייה מגיל שישה חודשים ומעלה. הוא חוסך תחלואה ותמותה בכל קבוצות הגיל. קבוצות הסיכון לתחלואה קשה ב-שפעת, הן; מבוגרים מגיל 65, ילדים עד גיל 5, נשים הרות, חולים במחלות כרוניות ואנשים עם דיכוי של מערכת החיסון.

החיסון לא ימנע בהכרח כל הצטננות, אבל הוא יכול להפחית את תקופת התסמינים וסיבוכים של המחלה.

⛹️‍♀️ הישארו פעילים;

זה כיף להישאר מכורבלים בשמיכה, אבל פעילות גופנית סדירה, יכולה לעזור בחיזוק המערכת החיסונית שלנו. נסו להגיע לפחות ל-150 דקות של פעילות גופנית בעצימות בינונית בשבוע.

? תזונה בריאה;

חשוב לאכול בריא בכל השנה, ובמיוחד בחורף. ידוע, כי תזונה מאוזנת ועשירה בפירות, ירקות, דגנים מלאים וחלבונים רזים, מספקת רכיבים תזונתיים חיוניים שתומכים בתפקוד מערכת החיסון.

? שמרו על מאזן מים בגוף;

שתיית מים מספקת חיוניות לבריאות הכללית ועוזרת לשמור על הרקמות הריריות במערכת הנשימה, אשר משמשות מחסום מפני זיהומים.

? שינה מספקת;

חוסר שינה לא מתבטא רק בעיגולים שחורים סביב לעיניים. יודגש, כי מחסור בשעות שינה, עלול להחליש את המערכת החיסונית. השתדלו להקפיד על שבע עד תשע שעות שינה איכותיות בכל לילה.

? ניקיון וחיטוי;

מחוללי הצטננות, יכולים לשרוד על משטחים במשך מספר שעות. יש לנקות ולחטא באופן קבוע משטחים אשר נוגעים בהם לעיתים קרובות ולאוורר אותם, במיוחד כשמדובר בחללים משותפים.

?הטיפים האלה, יכולים להפחית את הסיכון להצטננות, אך אינם יכולים להבטיח מניעה מלאה. אם אתם חולים – חשוב לנוחלשתות.

לפנות לייעוץ רפואי במידת הצורך. התייעצו תמיד עם אנשי מקצוע בתחום הבריאות, כדי לקבל ייעוץ מותאם אישית.

המידע מובא באדיבות משרד הבריאות.

0
0



Tags

אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן