Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

משפחת אלפסי מ-אור עקיבא – משפחת מופת ל-2025 של ‘חיבה’

0
0

חני ובעלה יוסי אלפסי

בטקס רב רושם ומרגש שהתקיים היום (יום רביעי, י, ז’ בסיון התשפ”ה) במלון רמדה בירושלים, העניקה תנועת ‘חיבה – התנועה למורשת ישראל’ את הפרס המכובד למשפחת אלפסי מהעיר אור עקיבא, אשר הוכרה רשמית כאחת ממשפחות המופת שתרמו תרומה עצומה לחוזקה ולחוסנה של החברה הישראלית ב-מלחמת ‘חרבות ברזל’.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה בפייסבוקאו בטוויטר.

מיזם “מרכז חיבה“, המתקיים זו השנה הרביעית, נועד להאיר זרקור על משפחות מיוחדות אלו. משפחות אלו, על אף היותן ברוּכות ילדים, מקפידות על ערכים ושורשיות.

כמו כן, תורמות תרומה משמעותית למרקם החברתי ולחינוך בישראל, ומכאן לחברה הישראלית כולה ולביטחונה.

הן עושות זאת על ידי בחירה מודעת לשרת בצה”ל ובשירות הלאומי, ולהיות חלק מעשייה קהילתית מתמשכת, תוך הצבת סטנדרט ערכי של מצוינות, ציונות ומסירות.

תהליך בחירת המשפחות הנו קפדני וכולל פנייה לראשי רשויות ברחבי הארץ, קבלת המלצות ובחינה מעמיקה של העשייה המשפחתית לאורך השנים. המשפחות הנבחרות זוכות במענק כספי ובתעודת הוקרה.

משפחת אלפסי, הרב יוסי והרבנית חני ועשרת ילדיהם, מתגוררים באור עקיבא מזה כ-17 שנה, ומהווים חלק בלתי נפרד ופעיל מהקהילה.

הרב יוסי, הקים “ישיבת הסדר” בעיר, ותורם רבות לחינוך נוער מרקע מגוון. בנוסף, הוא משרת פעיל במילואים כ-קצין, וצבר למעלה מ-300 ימי מילואים בלבנון ובעזה במהלך מלחמתחרבות ברזל“.

הרבנית חני היא אשת חינוך מסורה, המלווה ומדריכה הורים, ותומכת ומסייעת לכלל האוכלוסיות בעיר, בדגש על נשות משרתי המילואים. כל זאת בזמן שגם בעלה וגם בנה נלחמים בחזית.

בתם של בני הזוג אלפסי, המשרתת בשירות לאומי בעיר אופקים, בחרה להישאר בעיר ולסייע למשפחות המקומיות, ובכך הצטרפה לשני אחיה, לוחמים קרביים גאים בצה”ל.

אין ספק שבחירתה של משפחת אלפסי כמשפחת מופת היא בחירה צודקת ומעוררת השראה! אנו גאים בעשייתם האנושית והקהילתית למען הזולת, ומודים להם על תרומתם הבלתי רגילה לחברה הישראלית.

אודות מרכז חיבה – אז איך הכל התחיל

חיבה” נוסדה בשנת 1982 ופועלת בירושלים מאז היווסדה. העמותה נוסדה על ידי איש החינוך אליהו גבאי שעומד בראשה.

בעודה מחויבת להמשכיותם של עם ישראל והיהדות, ולמרכזיותה של מדינת ישראל בחיי העם היהודי, מציבה חיבה שלושה יעדים מרכזיים:

הזיקה למסורת

טיפוח הזיקה למסורת היהודית בקרב כל חלקי העם וחיזוק הזהות היהודית והמכנה המשותף בין האוכלוסיות השונות.

אוצר הפיוטים

הנחלת והטמעת מוסיקה יהודית ואוצר הפיוטים הייחודיים לקהילות השונות.

התפוצות

עידוד, טיפוח וחיזוק הקשר עם יהודי התפוצות. אל אתר מרכז חיבה.

אליהו גבאי

אליהו גבאי – יושב ראש העמותה

יקיר ירושלים תשע”ז, נולד בבגדד בעירק ב-1943 ועלה ארצה בגיל שמונה. הקדיש את חייו לחינוך – שימש כמנהל בית ספר, מפקח ארצי במינהל החינוך הדתי, חבר הנהלת עיריית ירושלים וסגן ראש העיר. כיהן כחבר כנסת בשתי כנסות (19981999 ו-20062009).

אליהו גבאי הקים את מרכז חיבה בשנת 1982, מתוך רצון לחזק את הקשר בין העם היהודי למורשתו ולתת ביטוי הולם לתרבות יהודי המזרח.

תגובות
0
0



Exit mobile version