אשדוד ביטוח | גיל הזהב | זקנה | גרונטולוגיה חדשות ישראל פלילים צרכנות

משטרת ישראל: 3 חברות ביטוח ו-2 אשדודים עשקו קשישים בתואנות שווא

הנאשמים, פעלו באופן שיטתי ומכוון להונות, לרמות ולעשוק אזרחים קשישים בתואנות שווא. החברות לביטוח ושירותים פיננסיים שונים, נאשמות, יחד עם טלפניות שעבדו עבורן, יצרו קשר טלפוני עם קשישים במטרה למכור להם שירותים שונים ◄ הנאשמים והטלפניות הפעילו לחץ על הקורבנות, בין היתר על ידי התקשרויות טלפוניות בתדירות גבוהה, לבצע עסקאות לאיתור הכספים, תוך כדי “איומים” כי הכספים עלולים להיות מופקעים...
0
0
עורך דין רב פקד ליאור גרכט ברקע: הדמייה באמצעות בינה מלאכותית קשיש ושני צעירים שעושקים אותו בכספי הפנסיה | Microsoft Copilot | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
עו”ד רפ”ק ליאור גרכט

”אַל תַּשְׁלִיכֵנִי לְעֵת זִקְנָה; כִּכְלוֹת כֹּחִי אַל תַּעַזְבֵנִי“ (תהלים עא, פסוק ט) ובוודאי שלא תרמה, תעבור עבירות הונאה ועושק כלכלי כלפי קשישים כך סבורה גם משטרת ישראל באמצעות יחידת ההונאה והפשיעה המקוונת של (מחוז מרכז) בשיתוף הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, שניהלו חקירה נגד 3 חברות ביטוח ופיננסים ושני אזרחים תושבי העיר אשדוד, הגישו היום (רביעי, ג’ באב התשפ”ד) עם סיום החקירה, כתב אישום נגד החשודים בגין שבעה מקרי מרמה ועושק בצוותא.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

החשד החמור, העולה, כי המעורבים בפרשה ביצעו עבירות הונאה ועושק כלכלי כלפי קשישים, באמצעות הבטחות כוזבות לאיתור “כספים אבודים”.

חוקרי יחידה ההונאה והפשיעה המקוונת של מחוז מרכז, בראשות עורך דין רב פקד ליאור גרכט ובשיתוף הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, ניהלו חקירה נגד שני תושבי העיר אשדוד ושלוש חברות ביטוח ופיננסים, בחשד, כי במהלך התקופה שבין 12/2018 ועד 2/2020.

הנאשמים, פעלו באופן שיטתי ומכוון להונות, לרמות ולעשוק אזרחים קשישים בתואנות שווא.

החברות לביטוח ושירותים פיננסיים שונים, נאשמות, יחד עם טלפניות שעבדו עבורן, יצרו קשר טלפוני עם קשישים במטרה למכור להם שירותים שונים.

הנאשמים והטלפניות, בתוך כך, טענו, כי הטענות נגדן, הן ללא ביסוס עובדתי, כי לזכות ה”קורבנות” הצטברו סכומים גבוהים של כסף בחשבונות פנסיוניים ו-קופות גמל וכי הם יכולים להשיג עבורם את הכסף תמורת עמלה.

הנאשמים והטלפניות הפעילו לחץ על הקורבנות, בין היתר על ידי התקשרויות טלפוניות זאת בתדירות גבוהה, לבצע עסקאות לאיתור הכספים, תוך כדי “איומים” כי הכספים עלולים להיות מופקעים לטובת המדינה או להימסר לבני משפחה אחרים שיקדימו אותם.

כאשר הקשישים המתלוננים, רצו לערב בני משפחה נוספים בשיחה, השיחה ניחשתם נכונה… נוּתקה על ידי החשודים.

החשודים, הבטיחו, כי הקורבנות לא יצטרכו לשלם מס על משיכת הכספים אלא עמלה מופחתת בלבד.

כל זאת נעשה, על פי החשד, על מנת למנוע מהקורבנות להשיג התרשמות נוספת של אנשים מטעמם ובכך להותיר אותם מבודדים ובנחיתות, זאת ללא מקור מידע נוסף.

כאמור, ה”עוקץ” לכאורה, התבצע תוך הפעלת לחץ והפחדה ו-ניצול הרצון האנושי “לא לצאת מופסדים” ולהשיג כסף ש”כאילו” הם זכאים לו.

החשודים, אף טענו, כי הם יכולים לאתר כספים עבור בני משפחה נוספים, כל זאת מבלי לבקש את אישורם של האחרים, במטרה לגרום לקורבנות לשלם כספים נוספים.

עוד הוסיפו החשודים וטענו, שהם פועלים על פי ‘אישורים מוסדיים‘ וכי יש להם ניסיון מוצלח בעסקאות, כגון, אלו. כמו כן, החשודים, הבטיחו, כי הקורבנות לא יצטרכו לשלם מס על משיכת הכספים אלא עמלה מופחתת בלבד.

בנוסף, עולה החשד, כי החשודים נהגו לפנות לקורבנות פעם נוספת, לאחר שהללו, כבר שכרו, לכאורה את שירותיהם ושילמו על כך, על מנת למכור להם שוב את אותו שירות במסווה אחר – פעם כספים של המתלוננים, בפעם אחרת כספים של ילדיהם, בפעם אחרת כספים של הורי המתלוננים.

מטעם דוברות משטרת ישראל, נמסר, על ידי הגב’ מירית הדר, לפורטלכאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי; מהחקירה, עלה גם החשד, גבוּ החשודים ועובדיהם סכום של אלפי שקלים מכל קורבן ולעיתים אף עשרות אלפי ₪.

הבוקר (רביעי) עם סיומה של החקירה, הגישה פרקליטות מחוז מרכז לבית משפט השלום בעיר נתניה, כתב אישום ובו 7 אישומים כלפי הנאשמים, כל אחד על פי חלקו, בעבירות של עבירות מרמה ועושק בצוותא.

0
0



Tags

אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן