
“מעשה מגונה יכול להתבצע גם ללא מגע בקורבן וללא מודעות בזמן אמת…” כך קבע היום (יום חמישי, כ”א כסלו תשפ”ג) בין היתר בית המשפט המחוזי תל אביב (הרכב השופטים סג”ה ב. שגיא, ד. אמיר ומ. רוזן – עוזר) שקיבל את עמדת הפרקליטות ודחה את ערעורו של הנאשם עמאר כולאב, שהורשע בין היתר בעבירות של התפרצות למקום מגורים וכן ביצוע מעשה מגונה באדם.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר‘.
יצוין, כי נוכח הרשעתו, גזר בית משפט קמא על כולאב המערער 26 חודשי מאסר לריצוי בפועל לצד עונשי מאסר מותנים ופיצוי לשני קורבנות העבירה.
מכתב האישום בו הורשע כולאב, עולה, כי הוא שוהה בלתי חוקי במדינת ישראל, אשר פרץ לשתי דירות וגנב מתוכן רכוש.
ביום 19.4.21 בשעת לילה, נכנס המערער עמאר כולאב, אל ישראל שלא כדין. עובר לשעה 04:40, התפרץ לדירת מגורים בקומת קרקע בעיר רמת גן, שם התגוררו המתלוננת ובני משפחתה.
בהיותו בדירה אליה פרץ הבחין המערער כולאב, במתלוננת ותוך כדי כך, הגיע כולאב ל-פורקן מיני בעודו צופה בדיירת יָשְׁנָה על הספה.
כולאב, נעמד בסמוך אליה, אונן בנוכחותה, ללא הסכמתה, עד אשר הגיע לפורקן מיני, והותיר נוזל זרע על רצפת הדירה לשם גירוי, סיפוק או ביזוי מיניים.
לאחר מכן, נטל כולאב, טלפון נייד, תיק ובתוכו 300 ₪ במזומן, כרטיסי אשראי ופריטים נוספים ויצא מן הדירה.
במסגרת הערעור, טען כולאב, כי בעבירת המעשה המגונה, יש להוכיח, כי כולאב, הגיע לפורקן מיני, כתוצאה מצפייה במתלוננת ולא בצפייה ממשהו אחר.
במסגרת פסק דין שניתן בערעור קיבל בית המשפט את עמדת הפרקליטות וקבע, כי בחינה נסיבתית של כתב האישום מובילה למסקנה ברורה לפיה המעשה המיני כוון אל המתלוננת ואין כל רלבנטיות לשאלה האם הנאשם כולאב, הסתכל עליה או בנקודה אחרת.
█ קביעה זו, מיישמת את מטרת החוק להגן על “הכבוד, הפרטיות והצנעה” של האדם ומונעת הפיכת נשים ואנשים ל’מושא מיני ללא ידיעתם או הסכמתם'”.
בית המשפט, שב והדגיש, כי עבירה של ‘מעשה מגונה’ אינה מחייבת מגע פיזי בין המבצע לבין קורבן העבירה, וכי אין צורך במודעות של קורבן העבירה למעשה המבוצע בה בזמן אמת.
עוד קבע בית המשפט, כי אין רלבנטיות אם המתלוננת הייתה מודעת למעשה בזמן האירוע.
בפועל המתלוננת שימשה אובייקט מיני ל-מעשה מגונה שבוצע בסמוך אליה ובנוכחותה, ללא הסכמתה ומבלי שהייתה יכולה להתנגד.
העובדה שהעֲבֵירָה בוצעה בסמוך למתלוננת מקיימת את דרישת האִינְטֶרְאַקְצְיָה (יַחָסֵי גּוֹמְלִין, הֲדָדִיּוּת, הִדּוֹד) בין המבצע לאובייקט.
בסיום הדיון, ציינה עורכת דין הדס גדנקן-שפיר, מטעם פרקליטות מחוז תל אביב (פלילי) כי; “ההחלטה היום, חיזקה את הקביעה, כי מעשה מגונה יכול להתבצע גם ללא מגע בקורבן ואפילו במקרה בו קורבן העבירה לא מודע בזמן אמת לפגיעה.
קביעה זו, מיישמת את מטרת החוק להגן על “הכבוד, הפרטיות והצנעה” של האדם ומונעת הפיכת נשים ואנשים ל’מושא מיני ללא ידיעתם או הסכמתם‘”.
דוברת מחוז תל אביב, באגף דוברות הסברה ותקשורת של משרד המשפטים, עורכת דין הילה ימיני, הוסיפה לאתר ’כאן ישראל| כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי את ההליך בבית המשפט שלום, ניהל עורך דין ילון טוביה, מטעם פרקליטות מחוז תל אביב (פלילי).
אל גזר הדין עפ 57449-03-12 כולאב נ’ מדינת ישראל.