
נתונים מדאיגים מאיחוד הצלה חושפים זינוק דרמטי של כ-300% במספר הקריאות שהתקבלו במהלך שלושת ימי חג הפורים. בעוד שביום רגיל מתקבלות כ-2,000 קריאות, בפורים המספר קפץ לכ-5,000, כאשר רובן המוחלט נבעו מצריכת אלכוהול מופרזת, שימוש בסמים, מקרי אלימות ותאונות דרכים.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
“רגע לפני מסיבות פורים 2025, כשהאלכוהול וה-סמים זורמים, אני קורא לכם; התרחקו מהחומרים האלה,” מתריע אסף כנען, מנכ”ל עמותת אל סם. “הם עלולים לפגוע בבריאותכם, בהתפתחותכם ולגרום נזק בלתי הפיך”.
כנען, מציין, כי; “הדיווחים על בני נוער וצעירים במצבי שכרות קיצוניים, הרעלות אלכוהול ו-פגיעות אחרות מזנקים מדי שנה בפורים. אנחנו מבינים שבני הנוער לא תמיד מודעים להשלכות של שימוש לא אחראי באלכוהול“.
“ההמלצה שלנו היא להימנע לחלוטין משתייה, אך אם החלטתם לשתות – עשו זאת בצורה הנכונה”. אומר ומסכם אסף כנען, מנכ”ל עמותת אל סם.
█ עמותת אל סם – מפרסמת הנחיות חשובות לשתייה אחראית;
- השהיית ההחלטה; לפני שתיית אלכוהול, המתינו 10 דקות והעריכו מחדש את ההחלטה.
- בדיקת המשקה; שתו רק משקאות מוכרים או כאלה שאחרים כבר שתו.
- אכילה לפני שתייה; אכלו ארוחה מלאה לפני שתיית אלכוהול כדי להאט את ספיגתו.
- הימנעות מערבוב משקאות; אל תערבבו אלכוהול עם משקאות אנרגיה.
- מינוי נהג תורן; דאגו לנהג תורן שאינו שותה.
- רכישת אלכוהול איכותי; רכשו אלכוהול מקורי מאריזות סגורות.
- שמירה על המשקה; שמרו על כוס המשקה שלכם והימנעו משתיית משקאות לא ידועים.
- שתיית מים; שתו כוס מים בין כל משקה אלכוהולי.
- פנייה להורים; במקרה חירום, התקשרו להורים.
בנוסף, עמותת אל סם, מדגישה את חשיבות העזרה לחברים במצוקה. במקרה שחבר שתה יותר מדי, דאגו להשקות אותו במים, להשכיב אותו על הצד ולפנות לעזרה ממבוגר.
מרגישים שהשימוש באלכוהול ובסמים עבר את גבול הטעם הטוב? מרגישים שהשימוש מנהל אתכם ושאתם זקוקים לעזרה? אל תהססו לפנות ל”עמותת אל סם“. הפניה יכולה להיות אנונימית. בטלפון; 3228*.