ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

לגלריית כאן נעים

פורום כאן נעים

מפעל הפיס

שומר הראש וויטני יוסטון

וויטני יוסטון הייתה זמרת פופ, רית'ם אנד בלוז, גוספל וסול, כותבת ומלחינת שירים, ושחקנית קולנוע אמריקאית. אחת הזמרות המצליחות והמפורסמות של סוף שנות ה-80 ושנות ה-90.

קינוחים

מלבי עם חליטת פירות של ‘חוות דרך התבלינים’ בבית לחם הגלילית

מלבי הוא נשנוש שאהוב על אנשים רבים בתצורתו הקלאסית, אך הגיע הזמן להכניס טוויסט ולשדרג את הקינוח המוכר והאהוב. "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית, מציגה: מתכון למלבי עם חליטות פירו ◄ מקור הקינוח בטורקיה. בימי הביניים היו קינוחים דומים נפוצים ברחבי אירופה, שם הוכן הקינוח עם חלב שקדים או שקדים מרוסקים והוסמך עם עמילן. בדרך כלל מוגש המלבי כשעליו פתיתי קוקוס, שברי בוטנים וסירופ מתוק בטעם מי ורדים.
0
0
מלבי עם חליטת פירות | צילום: הדס ניצן | עיבוד צילום: שולי סונגו
מלבי עם חליטת פירות | צילום: הדס ניצן

מלבי הוא נשנוש שאהוב על אנשים רבים בתצורתו הקלאסית, אך הגיע הזמן להכניס טוויסט ולשדרג את הקינוח המוכר והאהוב. “חוות דרך התבלינים” בבית לחם הגלילית, מציגה: מתכון למלבי עם חליטות פירות.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

מלבי  (טורקית: Muhallebiמלבי; Muhallebi) על פי ויקיפדיה הוא פודינג מוצק המוגש כקינוח. את המלבי מכינים כיום על בסיס חלב או מים, בתוספת קורנפלור (המעניק מרקם מוצק), סוכר ותמצית מי ורדים.

מלבי נקרא גם; סחלב קר. במקור במקום קורנפלור, היה נהוג בדרך כלל להשתמש באבקה שהוכנה מפקעות סחלבים מיובשות כדוגמת Orchis mascula.

מקור הקינוח בטורקיה. בימי הביניים, היו קינוחים דומים נפוצים ברחבי אירופה, שם הוכן הקינוח עם חלב שקדים או שקדים מרוסקים והוסמך עם עמילן. בדרך כלל מוגש המלבי כשעליו פתיתי קוקוס, שברי בוטנים וסירופ מתוק בטעם מי ורדים.

█ מצרכים (ל-6 מנות אישיות);

  • 250 מ”ל שמנת מתוקה,
  • 150 מ”ל חלב,
  • 50 גרם סוכר,
  • 30 גרם (3 כפות) קורנפלור מומס ב-2 כפות חלב,
  • 100 גרם חליטת “מלבי” (חליטת פירות) של חוות דרך התבלינים,
  • 30 גרם בוטנים גרוסים,
  • 20 גרם קינמון.

█ אופן ההכנה;

◄ שלב א’ – הכנת במלבי

  1. בקערית קטנה ממיסים את הקורנפלור עם שתי כפות חלב לתערובת אחידה ללא גושים,
  2. על אש נמוכה מחממים בסיר את השמנת החלב והסוכר,
  3. מוסיפים את הקורנפלור המומס ומערבבים היטב עד להסמכה,
  4. מורידים מהאש, שופכים לכוסות קטנות ומצננים.

 שלב ב’ – הכנת הציפוי והגשה

  1. שופכים לקערית את חליטת המלבי ומוזגים מים רותחים עד לכיסוי החליטה,
  2. ממתינים מספר דקות עד לריכוך הפירות ומסננים את המים,
  3. מפזרים בכל כוס (מעל המלבי) 2 כפיות של החליטה,
  4. מכניסים למקרר לשעתיים,
  5. מגישים את המלבי קר, ומוסיפים מעל קינמון/בוטנים כל אחד לפי הטעם.

בתאבון!

◄ ניתן להשיג ב”חוות דרך התבלינים”, טל’ 04-9533405, לאתר: http://www.derech-hatavlinim.co.il/

0
0



אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל (כאן נעים) בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 67, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ולקצינה בקבע; חלי נעים, סבא מאושר ל-4 נכדות; אוריאן, מילה שרה, אריאל ו-עלמה. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

דילוג לתוכן