קמפיין: אנשים. לא סמלים

עמותת נגישות ישראל - Access Israel, יוצאת בקמפיין מקורי רחב היקף / ארצי של עמותת נגישות ישראל יחד עם משרד הפרסום ליאו ברנט, למיגור תופעת עברייני חניות הנכים והעלאת המודעות לנושא. בין לילה, אלפי תמרורי חניות נכים ב-15 ערים, ובעשרות רבות של חניונים ומרכזי קניות בפריסה ארצית, הוחלפו בתמונות של 50 אנשים אמיתיים עם מוגבלות, המספרים את סיפוריהם האישיים.

"חיזבאללה היה יכול לצאת למסע הרג": מנהרה שלישית אותרה בצפון

ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש עם לוחמים בפיקוד צפון והזהיר כי צה"ל ערוך "אם חיזבאללה יעשה טעות גדולה ויחליט לפגוע בנו או להתנגד לפעולה". לפי מקורות לבנונים, המנהרה אותרה סמוך לקיבוץ יפתח. כתבתו של משה שטיינמץ, מתוך חדשות הערב 11.12.18

פורום כאן נעים

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים?

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים? העיתונאי אלי לוי חדשות ערוץ 10 מביא את הסיפור ושיחה עם מנהלת מחלקת ילדים במרכז הרפואי הלל יפה דר' עדי קליין.

הרב יובל הכהן אשרוב – מגלה איך לרזות בלי דיאטה

הרב יובל הכהן אשרוב - מגלה לנו את הסוד איך לרזות בלי דיאטה.

זן נדיר – טורפים

טורפים - טורפי העל של ישראל כפי שנלכדו בעדשה של משה אלפרט במשך שלושים שנה: מסעודתו של הנמר האחרון בעין-גדי ועד המרדף אחרי זאבי הגולן. במאי תסריטאי וקריין: יגאל מוסקו.

אמא ל-12 מוצאת זמן לאהבה חדשה

ילדות כואבת ובעל אלים לא הצליחו לנצח את ליאת ברששת, שמגדלת לבד את תריסר ילדיה. עכשיו, נגד כל הסיכויים היא ממציאה את עצמה מחדש עם עמוד פייסבוק מצליח והרצאות שהיא מעבירה, ואפילו מוצאת זמן לאהבה חדשה.

סטטיק ובן-אל תבורי עם הלהיט החדש

סטטיק ובן-אל תבורי, הצמד המוזיקלי הישראלי עם הקליפ-להיט הראשון החדש בשפה האנגלית. זו הגרסה האמריקאית ל"סלסולים" שיצאה לעולם 12.12.18.

מפעל הפיס

נגישות השירות למגבלה תקשורתית (גמגום)

אנדריי קגן, אדם מגמגם אשר עובד בעמותת נגישות ישראל, מספר על עצמו ונותן המלצות לאופן בו יש לתקשר עם אדם מגמגם.

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי, שניתן לטבען, רוטב לאורז [ 40 דק' בישול] מתכונים נוספים ניתן למצוא באתר - http://druzecuisine.com/ מרק שעועית מהיר כתוספת לאורז לבן, מתכון דרוזי מסורתי קל להכנה שניתן לטבען, מתוך סודות המטבח הדרוזי.

נעים לעקוב אחרי

קינוחים

מלבי עם חליטת פירות של 'חוות דרך התבלינים' בבית לחם הגלילית

מלבי הוא נשנוש שאהוב על אנשים רבים בתצורתו הקלאסית, אך הגיע הזמן להכניס טוויסט ולשדרג את הקינוח המוכר והאהוב. "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית, מציגה: מתכון למלבי עם חליטות פירו ◄ מקור הקינוח בטורקיה. בימי הביניים היו קינוחים דומים נפוצים ברחבי אירופה, שם הוכן הקינוח עם חלב שקדים או שקדים מרוסקים והוסמך עם עמילן. בדרך כלל מוגש המלבי כשעליו פתיתי קוקוס, שברי בוטנים וסירופ מתוק בטעם מי ורדים.
מלבי עם חליטת פירות | צילום: הדס ניצן | עיבוד צילום: שולי סונגו
מלבי עם חליטת פירות | צילום: הדס ניצן

מלבי הוא נשנוש שאהוב על אנשים רבים בתצורתו הקלאסית, אך הגיע הזמן להכניס טוויסט ולשדרג את הקינוח המוכר והאהוב. "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית, מציגה: מתכון למלבי עם חליטות פירות.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

מלבי  (טורקית: Muhallebiמלבי; Muhallebi) על פי ויקיפדיה הוא פודינג מוצק המוגש כקינוח. את המלבי מכינים כיום על בסיס חלב או מים, בתוספת קורנפלור (המעניק מרקם מוצק), סוכר ותמצית מי ורדים.

מלבי נקרא גם; סחלב קר. במקור במקום קורנפלור, היה נהוג בדרך כלל להשתמש באבקה שהוכנה מפקעות סחלבים מיובשות כדוגמת Orchis mascula.

מקור הקינוח בטורקיה. בימי הביניים, היו קינוחים דומים נפוצים ברחבי אירופה, שם הוכן הקינוח עם חלב שקדים או שקדים מרוסקים והוסמך עם עמילן. בדרך כלל מוגש המלבי כשעליו פתיתי קוקוס, שברי בוטנים וסירופ מתוק בטעם מי ורדים.

█ מצרכים (ל-6 מנות אישיות);

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה,
  • 150 מ"ל חלב,
  • 50 גרם סוכר,
  • 30 גרם (3 כפות) קורנפלור מומס ב-2 כפות חלב,
  • 100 גרם חליטת "מלבי" (חליטת פירות) של חוות דרך התבלינים,
  • 30 גרם בוטנים גרוסים,
  • 20 גרם קינמון.

█ אופן ההכנה;

◄ שלב א' – הכנת במלבי

  1. בקערית קטנה ממיסים את הקורנפלור עם שתי כפות חלב לתערובת אחידה ללא גושים,
  2. על אש נמוכה מחממים בסיר את השמנת החלב והסוכר,
  3. מוסיפים את הקורנפלור המומס ומערבבים היטב עד להסמכה,
  4. מורידים מהאש, שופכים לכוסות קטנות ומצננים.

 שלב ב' – הכנת הציפוי והגשה

  1. שופכים לקערית את חליטת המלבי ומוזגים מים רותחים עד לכיסוי החליטה,
  2. ממתינים מספר דקות עד לריכוך הפירות ומסננים את המים,
  3. מפזרים בכל כוס (מעל המלבי) 2 כפיות של החליטה,
  4. מכניסים למקרר לשעתיים,
  5. מגישים את המלבי קר, ומוסיפים מעל קינמון/בוטנים כל אחד לפי הטעם.

בתאבון!

◄ ניתן להשיג ב"חוות דרך התבלינים", טל' 04-9533405, לאתר: http://www.derech-hatavlinim.co.il/




  • אודות הכותב

    משה נעים

    עורך אתר כאן ישראל (כאן נעים) בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 65, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ולקצינה בקבע; חלי נעים, סבא מאושר לשתי נכדות אוריאן ול-מילה שרה. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שניה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

    דילוג לתוכן