חדשות בריאות מחלות - כל מה שרצית לדעת סרטן

מיטות שיזוף – האמת המדעית על הסכנות האורבות מהשימוש בהן

מחקרים: שימוש במיטות שיזוף, מגביר משמעותית את הסיכון ל-סרטן העור מֵלָנוֹמָה, במיוחד בשימוש תכוף או בהתחלת השימוש במכשירי שיזוף בגיל צעיר. באגודה למלחמה בסרטן: מלנומה היא המחלה המסוכנת והקטלנית מבין סוגי סרטן העור השונים. באגודה למלחמה בסרטן, מעריכים, בשנת 2023 , אובחנו כ-2,000 נשים וגברים עם מחלת סרטן מֵלָנוֹמָה, ממאירה של העור ◄זוכרים את קמפיין, עם המסר; “מיטת שיזוף עלולה להפוך למיתת שיזוף“.
0
0
מנכ”ל האגודה למלחמה בסרטן, מר משה בר חיים ברקע אישה משתזפת ב-מיטת שיזוף | צילום: בינה מלאכותית, 123rf-com | עיבוד: Photolab | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
משה בר חיים

“הוכח באופן חד משמעי בארץ ובעולם כי ‘קרינה אולטרה סגולה’ מן השמש ו’ממכשירי שיזוף מלאכותיים’ כמו מיטות שיזוף, הן הסיבות העיקריות לרוב מקרי ‘מחלת סרטן העור’ כולל; מֵלָנוֹמָה ממאירה וקטלנית. אין בהן הגנה מפני כוויות, שהן גורם הסיכון למלנומה, וייתכן שהסיכון לכוויות בעור אף יעלה, בשל תחושת ביטחון מוטעית” כך מבהיר מנכ”ל האגודה למלחמה בסרטן, מר משה בר חיים.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

“אני מפציר בציבור בכלל ובדור הצעיר בפרט, להימנע משימוש בהן” הוסיף והבהיר בר חיים; “גם עור בהיר, הוא יפה והקרינה המצטברת היא אכזרית“. סיכם מנכ”ל האגודה למלחמה בסרטן.

עולה, כי ‘הסוכנות הבינלאומית לחקר סרטן’ (IARC) סיווגה, כבר בשנת 2009, את ‘קרינת שמש’ וכן את ‘קרינת ה –UV‘ המשמשת ב’מכשירי שיזוף‘ כ- מְסַרְטֶנֶת לבני אדם (קבוצה 1), בדומה ל-טבק ו-אסבסט.

מחקרים, הראו, כי שימוש במיטות שיזוף, מגביר משמעותית את הסיכון ל-סרטן העור מֵלָנוֹמָה, במיוחד בשימוש תכוף או בהתחלת השימוש ב’מכשירי שיזוף ‘ בגיל צעיר.

ב’אגודה למלחמה בסרטן‘ מדגישים, כי מלנומה היא המחלה המסוכנת והקטלנית מבין סוגי סרטן העור השונים.

באגודה למלחמה בסרטן, מעריכים, כי בשנת 2023 , אובחנו כ-2,000 נשים וגברים עם מחלת סרטן מֵלָנוֹמָה, ממאירה של העור.

יצוין, כי תכשירים ל’שיזוף עצמי‘ ל-שימוש בבית או ‘שיזוף בהתזה‘ ב-מכוני קוסמטיקה, כנראה, אינם נחשבים מסוכנים, כמו חשיפה ל-שמש או ל-מיטות שיזוף.

אך חשוב לשים לב, כי השימוש בהן, אינו מגן על העור שלך, מפני הקרינה העל-סגולה של השמש ויש צורך להשתמש ב’תכשירי הגנה מסנני קרינה‘.

יועצת תקשורת של האגודה למלחמה בסרטן הגב’ נאוה עינבר, מסרה והוסיפה ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי האגודה למלחמה בסרטן, העלתה בשנים האחרונות, קמפיין, עם המסר; “מיטת שיזוף עלולה להפוך למיתת שיזוף“.

הקמפיין, הופק בהתנדבות על ידי משרד הפרסום גיתם BBDO ונועד להעביר בצורה עוצמתית את העובדה, כי מיטות שיזוף פולטות ‘קרינה אולטרה סגולה‘ הגורמת ל-נזקים בריאותיים מצטברים ולסיכון ממשי לחלות ב-סרטן העור ו-מלנומה. אל הקמפיין;

האגודה למלחמה בסרטן | אודות

האגודה למלחמה בסרטן היא ארגון ללא כוונות רווח וכל שירותיה’ ניתנים לחולים ולבריאים ללא תשלום, הודות לתרומות הציבור מאז הקמתה בשנת 1952.

האגודה, פועלת בכל הדרכים לקידום המחקר, דרכי המניעה, האבחון המוקדם ושיפור אמצעי הטיפול והשיקום של חולים ומחלימים.

כ-3,500 מתנדבים הפרוסים בכ-70 סניפים ברחבי הארץ, פועלים באגודה והם שותפים לקידום המאבק בסרטן בקהילה המקומית.

האגודה למלחמה בסרטן, לוגו

פרופ’ משה מיטלמן, מכהן בשנים האחרונות כיושב ראש האגודה למלחמה בסרטן ב-התנדבות כשלצדו בתפקיד סגן יו”ר אגודה, מכהן מר ליאון רקנאטי העושה זאת בהתנדבות מאז 1988.

גם פרופ’ עידו וולף, פרופ’ ברוך ברנר ופרופ’ סיגל טל, פועלים בין היתר בשנים האחרונות בוועד המנהל של האגודה למלחמה בסרטן.

כך בין היתר גם פרופ’ רונית סצ’י פאינרו ופרופ’ איתן פרידמן חברי ועדת המחקר של האגודה וכן פרופ’ אהרון צ’חנובר, זוכה פרס נובל לכימיה לשנת 2004, המכהן בהתנדבות בתפקיד נשיא הכבוד של האגודה למלחמה בסרטן.

כל חברי הוועד המנהל וחברי ועדות המומחים המייעצות של האגודה למלחמה בסרטן, פועלים בהתנדבות, מאז הקמתה בשנת 1952.

מידע נוסף על סרטן העור באתר האגודה למלחמה בסרטן – לחץ כאן.

0
0



Tags

אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

יום העצמאות תשפ”ה ישראל בת 77

ברכה ליום העצמאות ה-77 למדינת ישראל. עיבוד צילום: שולי סונגו ©
לחץ כאן

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן