כאן ילדי ישראל כאן נוער מועצה אזורית דרום השרון מחוז הדרום פלילים קריית גת

מושבניק בן 38 חשוד בעבירות מין וסחיטה באיומים בבנות בגיל 12

ב’חקירה סמויה‘ שנפתחה, הצליחו חוקרי משטרת קריית גת להתחקות אחר מספר פרופילים שונים שלפי החשד שימשו את החשוד. בתוך כך גם הצליחו באמצעות טכנולוגיה מתקדמת לחשוף את זהותו האמיתית, כבן 38 המתגורר ב-מושב שבתחום המועצה האזורית לכיש, ועצרו אותו לחקירה ◄ החוקרים חשפו במכשירו הנייד למעלה מ- 40 התכתבויות ו-סרטונים בעלי אופי מיני, עם קטינות כבנות 12 מהן דרש, לכאורה, לבצע עבירות ו-מעשים מיניים...
0
0
הדמייה של גבר חשוד בעבירות מין וסחיטה באיומים בעלי אופי מיני באמצעות רשתות חברתיות, כלפי קטינות כבנות 12 | צילום: בינה מלאכותית, 123rf-com | עיבוד: Photolab | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
עבריין מין ברשת

מושבניק בן 38, בתחום המועצה האזורית לכיש, נחקר בחשד לעבירות מין וסחיטה באיומים בעלי אופי מיני באמצעות רשתות חברתיות, כלפי קטינות כבנות 12, המושבניק מהדרום נעצר בתום חקירה סמויה.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

עולה, כי משטרת קריית גת שב’מרחב לכיש‘ של המחוז הדרומי, חוקרת מזה כשבועיים חשד ל-עבירות מין ב-קטינות כבנות 12, באמצעות שימוש בפלטפורמות חברתיות; פייסבוק, וואטסאפ, יוטיוב, אינסטגרם, וויצאט, טיקטוק, טלגרם, סנאפצ’אט ועוד.

ראשיתה של החקירה החל בדיווח שהתקבל ב’מוקד 105‘ של המשטרה, על ידי אב לקטינה כבת 12, לפיו מצא במכשירה הנייד של בתו התכתבויות ותכנים בעלי אופי מיני, בהם הייתה שותפה לכאורה.

ב’חקירה סמויה‘ שנפתחה, הצליחו חוקרי משטרת קריית גת להתחקות אחר מספר פרופילים שונים שלפי החשד שימשו את החשוד.

בתוך כך גם הצליחו באמצעות טכנולוגיה מתקדמת לחשוף את זהותו האמיתית, כבן 38 המתגורר ב-מושב שבתחום המועצה האזורית לכיש, ועצרו אותו לחקירה.

עם התקדמות חקירת המשטרה, חשפו החוקרים במכשירו הנייד למעלה מ- 40 התכתבויות ו-סרטונים בעלי אופי מיני, עם קטינות כבנות 12 מהן דרש, לכאורה, לבצע עבירות ו-מעשים מיניים ולפי החשד אף איים ו-סחט את חלקן על מנת לממש את זממו.

מטעם דוברות המשטרה, נמסר, על ידי מר עופר סלמון לפורטלכאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי; מעצרו של החשוד הוארך בבית משפט השלום.

חוקרי המשטרה ממשיכים לפעול במרץ בניסיון לאתר את הקטינות שנפגעו ממעשיו של החשוד, וקוראים להורים לעודד שיח עם הילדים ולהדריך אותם כיצד להתגונן ולהיזהר ברשת החברתית.

כמו כן, לברר ולפקח ככל הניתן על הנעשה במכשירים הניידים שלהם תוך דגש ל-התכתבויות בפלטפורמות חברתיות, ובכל חשד לעבירה פלילית לדווח לתחנת המשטרה או למוקד 105.

חשדות ל-עבירות מין וסחיטה באיומים כלפי קטינות, הן נושא רציני וחשוב לטפל בהן בכל רצינות. משטרת ישראל, עובדת במרץ, כדי לגלות את האמת ולהגן על הנפגעות.

חשוב להדריך הורים כיצד להתגונן ולהגן על ילדיהם ברשתות החברתיות, ולפקח על התכתבויות במכשירים הניידים שלהם.

טיפים להגנה על קטינות ולהסביר להן כיצד להתגונן ברשתות החברתיות;

◄ שיח פתוח; הסבירו לקטינות שהן יכולות לספר לכם על כל דבר, גם אם זה נראה להן קטן או מביך. יצרו סביבה פתוחה ובטוחה לדיון.

◄ הסבר על גבולות אישיות; הסבירו להן שאין צורך לשתף פרטים אישיים כמו כתובת, מספר טלפון או פרטים אחרים ברשתות החברתיות.

◄ פרטיות והגדרות; הסבירו להן כיצד להגדיר את הפרטיות בפרופילים שלהן. כדאי להגביר את הפרטיות ולא לשתף פרטים פרטיים עם אנשים שאינם מוכרים.

◄ התכתבויות ותמונות; הסבירו להן שתמונות והתכתבויות יכולות להימצא ולהתפרסם ברשתות החברתיות. יש להן להיות זהירות ולא לשתף תמונות או הודעות שיכולות להזיק להן.

◄ דיווח על חשדות; הסבירו להן שאם הן מרגישות שמישהו מפרסם דברים לא ראויים, יש לדווח על כך לכם או למשטרה.

█  מה ניתן לעשות כדי להפחית את הסיכוי להיפגע מעבירות מין ברשת?

ראוי להימנע מלאחסן תכנים אינטימיים ומיניים ברשתדוא”ל, ב”ענן“, ברשתות חברתיות ועוד). תכנים אלה יכולים “לזלוג” החוצה, אף אם הם מוגנים בסיסמה, לצאת משליטה ולהתגלגל לידיים הלא נכונות.

יש לקחת בחשבון שמסירת תכנים אינטימיים לאחר מגבירה את החשש מ”זליגת” התכנים לידיים נוספות, שכן המידע האישי יוצא משליטת בעליו.

חשוב לנקוט צעדים של “זהירות בדרכים” ברשת ולהיזהר ממתחזים, “גנבי זהות” ברשת וכן, גורמים נוספים העלולים לנצל לרעה את הרשת ליצירת אמון מזויף וקשר אינטימי פיקטיבי.

כדאי לדבר עם הילדים בבית על הסכנות מפני פגיעה מינית במרחב המקוון; באינטרנט, ברשתות החברתיות ובחדרי הצ’אט.

ידוע על מקרים שבהם מעורבות ההורים היא זו שהובילה למניעה וסיכול של פגיעות מיניות בילדים באינטרנט.

נפלת קורבן לעבירת מין ברשת? חשוב לדווח על המקרה ולמסור תלונה במשטרה, שכן הפגיעה המינית ברשת היא אולי וירטואלית לעתים, אבל נזקיה הם אמיתיים ומוחשיים.

המידע החשוב הזה בדבר עבירות ברשת, הובא מאתר משרד המשפטים | פרקליטות המדינה.

0
0



Tags

אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

מרכינים ראש לזכר 25,420 חללי מערכות ישראל

לאתר יום הזיכרון לחץ כאן

טקס יום הזיכרון בהיכל יד לבנים 2025

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

היכל הזיכרון הממלכתי לחללי מערכות ישראל

נר לזכר לחללי מערכות ישראל

יום הזיכרון לחללי צהל הדלקת נר לזיכרם| עיבוד ממחושב: שולי סונגו©
יום הזיכרון לחללי צהל הדלקת נר לזיכרם

הטקס בכותל המערבי יום הזיכרון 2025

תפילה ליום העצמאות 76

“שירים לזכרם בכנסת” – אירוע הזיכרון הלאומי 2025

דילוג לתוכן