איך להכין עוגת פירות יבשים | מתכון טבעוני | ללא גלוטן

יפית בן מרדכי, דיאטנית קלינית, מלמדת אתכם איך יש להכין עוגת פירות יבשים, בריאה, טבעונית, ללא גלוטן.

הפייקים סביב וירוס קורונה | מהצד השני עם גיא זהר

כאן 11 | חשבתם שוירוס קורונה ויראלי? חכו שתראו את הפייקים שרצים עליו | שירי מימון טענה שמעולם לא ראתה מישהו מצליח עם השיר "סטון קולד". האמנם?

פורום כאן נעים

צנים פקאן ופירות יבשים של דודו אוטמזגין

רעיון לט"ו בשבט: צנים פקאן ופירות יבשים של דודו אוטמזגין. ערוץ האוכל YES 28, HOT 38.

אדיר מילר במופע אלתורים

אדיר מילר במופע האלתורים בערוץ 2. קורע.

שראל הפראית- פרק 1: הנגב

מהלך של שנה שלמה בחייהם של צמחים ובעלי חיים במדבר הנגב הצחיח, המהווה יותר ממחצית שטחה של ישראל. מה סוד ההישרדות שלהם במדבר הקיצוני שזוכה רק למ"מ ספורים של גשם בשנה?

מגן דוד אדום: מירי בוהדנה מתנדבת במד”א

רגע לפני עליית תכניתה משחקי השף, מירי בוהדנה כמו שלא הכרתם אותה, מתנדבת במדא ועוד. כתבתה של חן זנדר - שישי עם איילה חסון - רשת 13 - 25.10.19

ערוץ 10 – שישי עם איילה חסון

תאוות בשרים | ערוץ 10 - שישי עם איילה חסון - 13.4.18.

מפעל הפיס

מעצר חוליית גנבי עגלים בנגב

צוותי מג"ב שביצעו אכיפה באזור הדרום, על מנת לסכל גניבות חקלאיות, התחקו אחר חוליה שגנבה עגלים ממושב יכיני. בתום מרדף רגלי ורכוב, בסיוע היחידה האווירית, נעצרו החשודים, והעגלים הושבו לבעל המשק כשהם בריאים ושלמים.

נעים לעקוב אחרי

מימונה 2019 מימונה-Mimouna

מופלטה, מתכון לחג המימונה | של הבלוגר עידו אברהם

את המופלטות, מאכלים העשויים קמח וממאפייני המימונה, מכינים דקות ספורות בלבד לפני ההגשה. בצק המופלטה מכיל מים וקמח, ובתהליך ההכנה נוסף לו שמן. היעדר הצורך בזמן התפחה ארוך ופשטות הכנת הבצק הם שמאפשרים את הכנת המופלטות מיד עם צאת החג, ללא צורך בעיסוק בחמץ במהלך החג, ולכן מתאים מאכל זה לחג המימונה. 

הכיבוד שמונח על שולחנות המימונה הוא ברובו המכריע מתוק, כנראה כדי להדגיש את התקווה למתיקות בשאר תחומי החיים. מוגשים ממתקים וריבות מסוגים שונים, שהוכנו כולם על ידי בעלת הבית במהלך הפסח. את המופלטות, מאכלים העשויים קמח וממאפייני המימונה, מכינים דקות ספורות בלבד לפני ההגשה. מופלטה היא מאכל מרוקאי המאפיין בעיקר את חג המימונה. 

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן נעיםבפייסבוקאו בטוויטר.

המופלטה עשויה בצק שאותו מכינים במהירות במוצאי חג הפסח. תהליך הכנתה כולל מתיחת הבצק על פני מגש משומן באמצעות ידיים משומנות. את המופלטות מטגנים אחת על השניה עד שנוצרת ערימה של מספר מופלטות, אשר מטגנות את המופלטה התחתונה מחד, וממשיכות לאפות את שאר השכבות מאידך. נהוג לאכול את המופלטה עם חמאה ודבש.

לחלק את הבצק לכדורים בגודל כדור פינג פונג בידיים משומנות ולהניח על משטח משומן | צילום: ארכיון כאן נעים ©
לחלק את הבצק לכדורים בגודל כדור פינג פונג בידיים משומנות ולהניח על משטח משומן | צילום: ארכיון כאן נעים ©

המצרכים למופלטה:

  • 1 ק”ג קמח
  • 3-3.5 כוסות מים פושרים
  • 50 גר’ שמרים
  • 30 מל’ שמן
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

בקערה יש לצקת כוס מים ולהוסיף את השמרים לערבב ולהניח בצד

בקערה נוספת לשים את הקמח והמלח לערבב וליצור גומה באמצע, לשפוך לתוך הגומה את בלילת השמרים ולהוסיף את השמן.

להתחיל ללוש ולהוסיף מים בהדרגה עד לקבלת בצק גמיש ורך.

את הבצק יש להתפיח 20-30 דקות בתוך הקערה לכסות בניילון נצמד ומעליו מגבת.

לאחר ההתפחה יש לחלק את הבצק לכדורים בגודל כדור פינג פונג בידיים משומנות ולהניח על משטח משומן ולתת להם תפיחה נוספת עוד 15 דקות.

להניח מחבת או סיר שטוח ורחב על האש להתחמם ולפתוח כל פעם כדור בצק אחד על משטח משומן ובידיים משומנות לעלה דק ככל האפשר ואז להניח במחבת

לטגן קלות מצד אחד ולהפוך להמשיך לפתוח את כל הכדורים ולהוסיף אותם אחד אחד על המופלטות שבמחבת.

בכל פעם שמוסיפים בצק חדש הופכים את ערמת המופלטות וכך עד לסיום כל כדורי הבצק

מופלטה, מתכון לחג המימונה | של הבלוגר עידו אברהם | צילום: ארכיון כאן נעים ©
מופלטה, מתכון לחג המימונה | של הבלוגר עידו אברהם | צילום: ארכיון כאן נעים ©

בתאבון!

עידו אברהם, הבלוגר החרוץ והמרשים בהגשתו את המתכון הזה ואחרים, מוזמין אתכם להמשיך לשתף אותו בבקשות למתכונים, בשאלות וכמובן בתוצאות שלכם! לרגל חג המימונה, אתם מוזמנים להיכנס ולמצוא מתכונים נוספים והצטרפו לקהילה לכל העדכונים!

▼לקבלת מתכונים חדשים כל שבוע;
https://goo.gl/f5XZQv
▼עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק;
https://goo.gl/ZIWHjI
▼לעדכונים באינסטגרם;
https://goo.gl/sVRLSv

לעוד שני מתכונים מסורתיים למופלטה לחצו כאן!




דילוג לתוכן