
“על כתבים ועורכים בתקשורת בישראל – יש לנקוט משנה זהירות בהביאם פרסום שיש בו כדי להטיל כתם על עדה, מגזר או ציבור שלם תוך אפיון שלו כאלים או פורע חוק. זאת, גם אם המקור למידע הוא דובר מוסד רשמי” – כך קוראת היום (יום חמישי, א’ בתמוז התשע”ט) מועצת העיתונות והתקשורת בישראל.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
והיה אם יש במידע כדי לפגוע – ממשיכה וקוראת מועצת העיתונות, בראשות הנשיאה כב’ שופטת בית המשפט העליון בדימוס דליה דורנר, להקפיד הקפדה מלאה על מילוי סעיף 7א’ ב‘תקנון האתיקה’ שלה.
כידוע, לפי ‘תקנון האתיקה’ של המועצה, כאשר, יש חשש פגיעה מפרסום, יש לבקש את תגובת הנפגע לפני הפרסום, תוך מתן הזדמנות הוגנת לתגובה ולפרסומה. כך תשקף התקשורת מגוון קולות.
מועצת העיתונות והתקשורת, גיבשה קריאה זאת לאחר שחברת הנשיאות העיתונאית והפעילה חברתית דר’ צֶגָה מֶלָקוּ, בת העדה האתיופית, דיברה במהלך ישיבת מועצת העיתונות והתקשורת שהתקיימה בראשית השבוע בכאב רב על אפיון העדה האתיופית בתקשורת בימים האחרונים כ-ציבור מועד לאלימות.
דובר מועצת העיתונות והתקשורת בישראל מר אמיר רוזנבליט מסר והבהיר לפורטל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה’ כי; תקנון האתיקה של מועצת העיתונות והתקשורת בישראל, תובע מעיתונאי מקצועי, בין היתר, דיווח הוגן, אחראי, שאינו מטעה, בדוק.
התקנון, קובע, מפורשות, כי לא יפרסמו עיתון ועיתונאי דבר שיש בו משום הסתה או עידוד לגזענות או לאפליה פסולה ולא ידירו או יפלו על בסיס גזע, מוצא, צבע עור, עדה, לאומיות, דת, מין, עיסוק, נטייה מינית, מחלה או נכות גופנית או נפשית, אמונה או השקפה פוליטית ומעמד חברתי-כלכלי.
מועצת העיתונות והתקשורת בישראל, מציינת בסיפוק, כי בכלי תקשורת מרכזיים, אכן שולבו בדיון הסוער שהתקיים במהלך הימים האחרונים בנות ובני העדה האתיופית והביעו והביאו לציבור כולו את עוצמת הכאב שלהם ושל משפחת סלמון טקה זכרו לברכה.