אוכל מרוקאי הָאוֹפָה פאולינה סונגו מבזקים חדשות ‘כאן ישראל’ מימונה-Mimouna מתכונים | recipesisrael.co.il

מוּפְלֶטָה – מתכון ממטבח הָאוֹפָה פאולינה סונגו לחג המימונה

הָאוֹפָה פאולינה סונגו ברקע: ידי אישה מכינות מופלטה מאכל יהודי מסורתית | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
פאולינה סונגו, אוֹפָה
המִימוּנָה - היא חֲגִיגָה שֶׁהַיְּהוּדִים יוֹצְאֵי צְפוֹן אַפְרִיקָה נוהגים לַעֲרֹךְ בְּלֵיל מוֹצָאֵי חַג הַפֶּסַח וּבְיוֹם הַמָּחֳרָת בעריכת סעודות ומאכלים מכל טוב ושפע הארץ, מלווים בְּשִׂמְחָה, בְּשִׁירִים וּבְרִקּוּדִים וּבְבִרְכַּת תִּרְבְּחוּ וְתִסְעֲדוּ. אחד המאכלים המאפיין את חגיגות המימונה היא המוּפְלֶטָה (Mufleta Moroccan pastry) מאכל בצק מן המטבח היהודי-צפון אפריקאי, הנאכל בעיקר עם חמאה ודבש כסמל לשפע ולחיים טובים, יום חג המביע את אמונתנו בגאולה העתידית.
הָאוֹפָה פאולינה סונגו ברקע: ידי אישה מכינות מופלטה מאכל יהודי מסורתית | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
פאולינה סונגו, אוֹפָה

המופלטה עשויה בצק שאותו מכינים במהירות במוצאי חג הפסח. תהליך הכנתה כולל מתיחת הבצק על פני מגש משומן באמצעות ידיים משומנות. את המופלטה המתוחה מניחים על מחבת ייעודית, ולאחר שטוגנה משני צדדיה, מניחים מופלטה אחרת תחתיה. מופלטה, היא מאכל מתוק מהמטבח היהודי-צפון אפריקאי, המאפיין בעיקר את חגיגות המימונה.

■ רוצים עוד עדכוניםהצטרפו אל כאן ישראל כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

המִימוּנָה – היא חֲגִיגָה שֶׁהַיְּהוּדִים יוֹצְאֵי צְפוֹן אַפְרִיקָה, נוהגים לַעֲרֹךְ בְּלֵיל מוֹצָאֵי חַג הַפֶּסַח וּבְיוֹם הַמָּחֳרָת בעריכת סעודות ומאכלים מכל טוב ושפע הארץ, מלווים בְּשִׂמְחָה, בְּשִׁירִים וּבְרִקּוּדִים וּבְבִרְכַּת תִּרְבְּחוּ וְתִסְעֲדוּ.

אחד המאכלים המאפיין את חגיגות המימונה היא המוּפְלֶטָה (Mufleta Moroccan pastry) מאכל בצק מן המטבח היהודי-צפון אפריקאי.

המוּפְלֶטָה נאכלת בעיקר עם חמאה ודבש זאת כסמל לשפע ולחיים טובים, הנאכלת במִימוּנָה – יום חג המביע את האמונה בגאולה העתידית. יצוין, כי בצק המופלטה, מכיל מים וקמח ובתהליך ההכנה נוסף לו שמן.

היעדר הצורך בהתפחה וזמן ההכנה הקצר הם שמאפשרים את הכנת המופלטות מיד עם צאת חג הפסח, ללא צורך בעיסוק בחמץ במהלך החג ולכן, מתאים מאכל זה לחג המימונה.

לאחר שנוצרה ערימה של מספר מופלטות על המחבת, אשר שומרות על חום המופלטה התחתונה מחד וממשיכות להיעשות מאידך, מורידים מהמחבת ומתחילים הכל מהתחלה.

נהוג לאכול את המופלטה עם ‘ממרחים מתוקים‘ כדוגמת; דבש, ריבה או שוקולד למריחה. צבעה של המופלטה הוא בדרך כלל צהבהב-בהיר ונוטה לחום בהיר.

✿ מוּפְלֶטָה – מתכון טעים אש…

מוּפְלֶטָה – מצרכים; (לכ-25-30 מופלטות)

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 1 כף סוכר כף
  • 1 כף שטוחה מלח
  • כ-3 כוסות מים פושרים
  • 3 כוסות שמן לטבילת הבצק ופתיחת המופלטות
  • 2 יחידות נייר אפיה גזור לפי קוטר המחבת
  • 1 יחידה נייר אפיה שלם

להגשה;

  • דבש,
  • חמאה,

מוּפְלֶטָה – אופן הכנה;

יש להשתמש שימוש בכוס מידה 250 מ”ל

לשפוך קמח לקערת המיקסר עם וו לישה ולהוסיף את הסוכר והמלח. לערבב. להוסיף את המים הפושרים בהדרגה תוך הפעלת המיקסר.

ללוש את הבצק כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך, חלק ומעט דביק. להוציא את הבצק על משטח עבודה ולחלק ל- 25 עד 30 יחידות וליצור כדורי בצק.

בתוך תבנית רחבה לשים שמן בגובה כ-1 ס”מ ולשים את הכדורים בתבנית עם השמן. לכסות את התבנית בניילון נצמד ולתת לכדורים לנוח בין חצי שעה לשעה.

לחמם מחבת על אש בינונית. לשים את עיגול נייר האפייה על משטח העבודה ולשמן מעט, לשים מעליו כדור של בצק.

לשמן מעט את נייר האפייה השלם, להניח מעל כדור הבצק ולשמן גם החלק העליון שלו. בעזרת הידיים (או מערוך) לפתוח את כדור הבצק לעיגול דק דק.

מופלטה של האופה פאולינה | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
מופלטה של האופה פאולינה

להוריד את נייר האפייה השלם, להרים את עיגול נייר האפייה ביחד עם הבצק ולהניח על המחבת החמה כשהבצק על המחבת ונייר האפייה למעלה. לטגן כ-1-2 דקות. להכין בינתיים את כדור הבצק הבא באותה דרך

כשהמופלטה הבאה מוכנה, להוריד את נייר האפייה העליון מהמופלטה שבמחבת, להפוך את המופלטה ולשים עליה את המופלטה הבאה וכך ממשיכים עם יתר כדורי הבצק … שמים על מחבת, הופכים ושמים את מופלטה חדשה, עד שנוצרת ערמה של 8-10 מופלטות.

מוציאים את 10 המופלטות מהמחבת וממשיכים להכין את יתר כדורי הבצק באותה שיטה עד שמטגנים את כולם.

כשמוציאים את המופלטות מהמחבת, יש לכסות אותן מיד במגבת, כדי שלא יתייבשו או להגיש מיד חם עם מעט חמאה ודבש.

תִּרְבְּחוּ וְתִסְעֲדוּ.

בתאבון😋

שתפו באהבה ❤️⁩💓⁦❤️⁩ וכך ישמר המתכון⁦📝

מחכה ואשמח לתמונות שלכם, תכינו ותייגו אותי😘

ההגדרות למימונה מטעם Oxford Languages ולמופלטה מ- ויקיפדיה.

About the author

פאולינה סונגו

פאולינה, מטורפת על אפיה, בישול, עיצוב... מכינה עוגיות מרוקאיות, קינוחים... ניתן לבצע הזמנות לדברי מאפה בפרטי.

מטורפת על אפיה, בישול, עיצוב... מכינה עוגיות מרוקאיות,קינוחים... הזמנות בפרטי.

פאולינה סונגו היא אישה עצמאי/ת בעלת חברת אופטיקון 2000‏, למדה ‏פיזיותרפיה‏ ב-‏מכללת גודלמן‏, למדה ב-‏אורט דרסקי, עכו‏. להזמנות אפיה, בישול, עיצוב... עוגיות מרוקאיות, קינוחים, טל. 050-406-0498.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

דילוג לתוכן