‘יום תורם הדם הבינלאומי לעידוד המודעות לתרומות הדם’ מצוין היום (חמישי, א’ תמוז תשע”ח) בישראל וברחבי העולם. תאריך זה, חל ביום הולדתו של דוקטור קרל לנדשטיינר, רופא וביולוג אוסטרי, שגילה בשנת 1900 את קיום ‘סוגי הדם’ המאפשרים כיום מתן ‘עירויי דם’ למטופלים הזקוקים לטיפול זה להצלת חייהם.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
מגן דוד אדום בישראל, הינו ארגון ההצלה הלאומי של מדינת ישראל ל‘שירותי רפואה דחופה טרום אשפוזית’ ול‘שירותי הדם’ והגוף האחראי בישראל על פי חוק לניהול מאגר הדם הנדרש למערכת הבריאות ולכלל הציבור, לרבות התרמת מנות הדם, בדיקתן, הכנת מרכיבי הדם השונים, אחסנתן ואספקתן.

ארגון מגן דוד אדום מתרים מאות אלפי מנות דם מלא ומרכיבי דם בשיטת הפרזיס, מעבד אותן למרכיבים ומבצע את כל הבדיקות הנדרשות במעבדות ייעודיות.
המאגר, משרת את כלל גופי המדינה ומדא, היא זו המספקת את מנות הדם במקרי הצורך לכל בתי חולים בארץ ולצהל, בשגרה ובמצבי חירום.
על פי נתוני מגן דוד אדום (מדא) בישראל, כפי שמסר דובר מדא, מר זכי הלר, מסר ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה, כי נתרמו בשנת 2017 כ-257 אלף מנות דם וכ-80% מהם נתרמו על ידי גברים וכ-20% מ-נשים.
עוד עולה מן הנתונים, כי 75% מקרב התורמים בשנה החולפת היו בגילאי 17 עד 40. בנוסף, 74% מהתרומות הגיעו מקרב הציבור הרחב וכ-26% הגיעו מצבא ההגנה לישראל (צהל).

סמנכל שירותי הדם במדא, פרופ’ אילת שנער; “ביום הולדתו של דר’ קרל לנדשטיינר, אנחנו מודים לכל תורמי ותורמות הדם המתנדבים בארץ, בשם החולים שאת חייהם סייעו לנו להציל.
היעד שלנו, על מנת לשמור על מלאי הדם במדינת ישראל הוא הוא להתרים כ-1000 מנות ביום ובשנת 2017, ראינו מגמה של עלייה במספר התורמים שהגיעו לעמדות ההתרמה של שירותי הדם של מדא ותרמו דם.
משרד הבריאות בקיץ שעבר, שינה את הנהלים ואפשרו לקהילת יוצאי אתיופיה וגברים מהקהילה הגאה לתרום דם, דבר המתבטא במספרים יפים.
יתרה מזאת, שדרוג הבדיקות הנערכות למנות הדם לזיהוי מחלות העלולות לעבור בעירוי, מאפשר לשלב בין שמירה על בטיחותן הגבוהה של מנות ומרכיבי הדם, ובין הרצון לתרום ולסייע בהצלת חיים“.

מנכ”ל מדא, מר אלי בין; “תרומת דם הינה זכות וחובה אזרחית המשותפת לכל אזרחי ישראל וכיום הציבור מכלל המגזרים נענה למטרת הצלת החיים החשובה הזו – כולם מבינים היטב את החשיבות שבתרומה.
אני רוצה להודות למאות אלפי האנשים שמגיע לתרום דם בהתנדבות לטובת כלל תושבי מדינת ישראל“.
מידע על עמדות התרמות דם ניתן למצוא באתר האינטרנט של מדא בכתובת; http://www.mdais.org/dam ביישומון (אפליקציה) ‘מדא שלי’ בסמארטפון ובטלפון; 03-5300400 בו ניתן לקבל גם מידע על סוג הדם באמצעות מענה קולי אוטומטי וממוחשב שמזהה ומבין דיבור.
Add Comment