בעלי כנף זכרון יעקב חדשות ישראל חקלאות ישראל ירוק נעים מושבים מעין צבי קיבוץ

מגפה קטלנית H5N1 מתפשטת בצפון: אלפי תרנגולי הודו בסכנת חיים!

משרד החקלאות וביטחון המזון, קורא למגדלי ציפורי נוי ו-עופות חצר וכן לולי חופש, להחזיק את העופות בתוך מבנים, ולמנוע שוטטותם בשטח פתוח, ובכך להקטין סכנת ההידבקות מעופות בר בעונת הנדידה. יש לצרוך; בשר, עוף וביצים אך ורק שנרכשו בנקודות מכירה ושיווק מסודרות. הביצים חייבות להיות מסומנות וארוזות בקרטון או בניילון מכל צד. בנוסף, יש לצרוך ביצים ובשר עוף רק לאחר שבושלו, נאפו או טוגנו היטב, כדי למנוע סכנה בריאותית.
0
0
ד"ר תמיר גשן מנהל השירותים הווטרינרים במשרד החקלאות, ברקע: שפעת עופות H5N1 בלול הודים לרבייה | צילום עודד-קרני | צילום: בינה מלאכותית, 123rf-com | עיבוד: Photolab | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
ד”ר תמיר גשן | H5N1

וירוס שפעת העופות הקטלני H5N1 מכה שוב, הפעם בקיבוץ מעיין צבי, סמוך לזכרון יעקב. כ-7,000 תרנגולי הודו, זכרים ונקבות, כלואים בארבעה מבנים, נאבקים על חייהם מול הנגיף האכזרי. משרד החקלאות וביטחון המזון, פועל במרץ לבלימת המגפה; ‘אזור הסגר’ הוטל על האזור, המתח גואה, והשירותים הווטרינרים בראשות ד”ר תמיר גשן, עורכים בדיקות קדחתניות בכל הלולים הסמוכים.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

משרד החקלאות וביטחון המזון , הודיע היום (יום שלישי, כ”ג כסלו, תשפ”ה) בהתאם לנהלי העבודה הבינלאומיים שהארגון העולמי לבריאות בעלי חיים | World) Organisation for Animal Health) הנוגעים לטיפול ב’שפעת העופות‘ ובין השאר הוגדר אזור הסגר בטווח של עד 10 ק”מ מהלול הנגוּע.

השירותים הווטרינרים במשרד החקלאות, ממשיכים לבצע ניטור אקטיבי בכל הלוּלים שבאזור.

משרד החקלאות וביטחון המזון, קורא ל-מגדלי ציפורי נוי ו-עופות חצר וכן לולי חופש, להחזיק את העופות בתוך מבנים, ולמנוע שוטטותם בשטח פתוח, ובכך להקטין את סכנת ההידבקות מעופות בר בעונת הנדידה.

מאז תחילת ספטמבר 2024, איתר משרד החקלאות וביטחון המזון, חמישה ‘מוקדי תחלואת שפעת עופות‘ ב-מושב נהלל, ב-מושב רם-און שב-חבל התענך, ב-מועצה האזורית גלבוע.

לאחר מכן, מוקדים נוספים ב-נהלל, ב-קיבוץ אלונים וב-קיבוץ צרעה, בו התגלה המוקד האחרון באמצע אוקטובר.

מנהלת תחום תקשורת והסברה של משרד החקלאות וביטחון המזון, הגב’ הילה גוטליב, הוסיפה לאתר כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה, כי במשרד החקלאות וביטחון המזון, מזכירים ומדגישים, כי יש לצרוך; בשר, עוף וביצים אך ורק שנרכשו בנקודות מכירה ושיווק מסודרות.

יש לזכור, כי הביצים חייבות להיות מסומנות וארוזות בקרטון או בניילון מכל צד. בנוסף, יש לצרוך ביצים ובשר עוף רק לאחר שבושלו, נאפו או טוגנו היטב, זאת כדי למנוע סכנה בריאותית.

0
0



Tags

אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן