חקלאות ישראל כלבים צער בעלי חיים

כלבים נגועים ב-לישמניה שנלכדו ב’עמותת גרגורים’ נקלטו בקנדה

16 הכלבים הנגועים ב-לישמניה נבדקו פעמיים על ידי השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות ונמצאו שליליים ל-טפיל ◄מחלת הלישמניה הויסצרלית, פוגעת באיברים פנימיים עם סיכון לתמותה ומסוכנת במיוחד ל-תינוקות ולאוכלוסיות עם מערכת חיסונית מוחלשת ◄ מחלת הלישמניה הויסצרלית, היא ללא מרפא וגם אינה נפתרת בטיפול תרופתי ארוך, טווח בתרופות הקיימת כיום כנגד המחלה, אינו מרפא את החולים לחלוטין והם נשארים נשאים העלולים להדביק אחרים.
0
0
כלב נגוע ב'טפיל הלישמניה אינפנטום' משמאל: זבוב חול הניזון מטיפת סוכר | צילום: אלון בר | עיבוד צילום: שולי סונגו
כלב נגוע בטפיל הלישמניה אינפנטום | זבוב חול

הרשויות המוסמכות במדינת קנדה, אישרו למשרד החקלאות ופיתוח הכפר, העברתם של 16 מהכלבים הנגועים שנתפסו ב”עמותת גרגורים” ונמצאו שליליים בבדיקות שבוצעו לנגיעות בטפיל הלישמניה אינפנטום () לידי העמותה הקנדית Dog Tales, העוסקת בשיקום ובטיפול בכלבים.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

מדובר בכלבים אשר נבדקו פעמיים על ידי השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות ונמצאו שליליים ל-טפיל.

אלו עשו את דרכם לקנדה ונקלטו בעמותה עם הגעתם למדינה.

ב משרד החקלאות, מוסיפים, כי הסכמת הרשויות ב-קנדה, מתבססת על העובדה, כי במדינה זו, לא קיים ‘זבוב החול’ אשר כידוע נמצא כמעט בכל האזורים בארץ ישראל ועלול להיות המעביר/מפיץ של הטפיל מבעלי חיים נגועים אל בני אדם ובעלי חיים בריאים אחרים.

כזכור, לפני כשנה (יוני 2018), פינו מפקחי משרד החקלאות עשרות כלבים וחתולים מכלבייה בצפון הארץ אשר הוחזקו בתנאים מחפירים ובניגוד ל‘חוק צער בעלי חיים’.

עוד בזמן הפינוי הבחינו המפקחים, כי בעלי החיים במתחם סובלים מתחלואה ומבעיות גופניות קשות. בעלי החיים, הועברו למתקן מוגן של משרד החקלאות לצורך טיפול ושיקום, זאת טרם מסירה לאימוץ.

אלא שאז התברר, כי מרבית בעלי החיים שנתפסו נגועים ב’טפיל הלישמניה אינפנטום‘ הגורם למחלת הלישמניה הויסצרלית, מחלה קשה ומדבקת בבעלי חיים וגם ב-בני אדם.

מחלת הלישמניה הויסצרלית, היא ללא מרפא וגם אינה נפתרת בטיפול תרופתי ארוך…

מחלת הלישמניה הויסצרלית, פוגעת באיברים פנימיים עם סיכון לתמותה ומסוכנת במיוחד ל-תינוקות ולאוכלוסיות עם מערכת חיסונית מוחלשת.

מחלת הלישמניה הויסצרלית, היא ללא מרפא וגם אינה נפתרת בטיפול תרופתי ארוך, טווח בתרופות הקיימת כיום כנגד המחלה, אינו מרפא את החולים לחלוטין והם נשארים נשאים העלולים להדביק אחרים.

דוברת משרד החקלאות ופיתוח הכפר הגב’ דפנה יוריסטה, מסרה לפורטל ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה’ באמצעות מר אופיר שצברג מאגף דוברות במשרד החקלאות ופיתוח הכפר, כי; “לנוכח זאת ובשל היעדר הגורם המעביר את הטפיל (“זבוב החול“) בקנדה, הוחלט, כי רק בעלי החיים שנמצאו שליליים בבדיקות לנגיעות בטפיל, יועברו לקנדה להמשך שיקום.

יתר בעלי החיים, אשר נמצאו נגועים ב’טפיל הלישמניה אינפנטום‘ או חשודים כנגועים בו, נותרו ב-מתקן המוגן של משרד החקלאות.

 עוד על מזבוב החול ו-מחלת הלישמניאזיס.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

יום הזיכרון לשואה ולגבורה

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן