
“המדינה צריכה להשלים את כל מה השוק הפרטי לא עושה, גם אם מישהו חושב שספרנו ככה או אחרת בסופו של יום אנחנו צריכים להזרים 20 אלף עד 30 אלף יחידות דיור בשנה ולא יותר זה מה שהשוק צריך” – כך אמר ראש רשות מקרקעי ישראל עורך דין ינקי קוינט, אשר התראיין היום (יום רביעי, י”ב באייר התשפ”ג) בכנס השנתי של ‘אתר מגדילים’.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
קוינט, הוסיף, כי; “יש מאות אלפי יחידות דיור בעתודות קרקע באיזור המרכז, מדינת ישראל צריכה 60,000 יחידות דיור בשנה והמדינה, צריכה להשלים את כל מה השוק הפרטי לא עושה… “.
בנושא ‘התחדשות עירונית‘ המשיך והוסיף ראש רשות מקרקעי ישראל עורך דין קוינט, כי; “במרכז הארץ, טוב היה אם היו מסתדרים על ידי ציפוף או פתרונות כלכליים לפני שבאים אלינו ומבקשים קרקע משלימה.
הדיירים שמקבלים דירה חדשה לא חייבים תוספת של 25 מטרים רבועים, או אפילו 12 מטרים רבועים. ההטבה שאותם דיירים מקבלים היא של מאות אלפי ₪ לדירה, זה יותר מההטבות בתוכניות ‘מחיר למשתכן‘ ו’דירה בהנחה‘ וזה לא נכון ולא צודק”.
מטעם משרד גלית סער קמיאל יחסי ציבור, המתמחה בתחומי הכלכלה, המשפט, שוק ההון והנדלן, נמסר לאתר ’כאן ישראל| כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’, כי עורך דין קוינט, התייחס לגבי הפריפריה ואמר, כי; “מה שהמדינה צריכה לעשות בפריפריה זה להימנע מפתרונות טקטיים של פינוי-בינוי של 3-4 בניינים, בלוק פה ובלוק שם.
אלא לפעול במתכונת שעשינו ב’רמת אליהו‘ בעיר ראשון לציון, בינוי-פינוי-בינוי, כלומר; לבנות שכונות חדשות ולתת לדיירים דירות בשכונות האלה, להרוס את מרכזי הערים ולבנות הכול חדש.
גם אם זה לא כלכלי, מדגיש ראש רשות מקרקעי ישראל מר קוינט; “המדינה, יכולה לממן זאת דרך הקרקע וזה ייתן פתרונות לבעיות חברתיות, בטיחותיות וביטחוניות זה ידרוש תיקוני חקיקה ושימוש בתמורות מהקרקע, אך זו הדרך הנכונה”.
“אנחנו מציעים לשווק את מגרשי ההשלמה ואז להשתמש בתְּקוּרָה לטובת שיפור הכדאיות הכלכלית של הפרויקטים, כדי לסייע לכמה שיותר פרויקטים“. סיכם ראש רשות מקרקעי ישראל, המנהלת את קרקעות הלאום בישראל.