הריון | לידה | תינוקות חדרה חדשות בריאות חדשות ישראל תחבורה | רכב | תעופה

טרגדיה בעיר חדרה: פעוטה נמצאה במצב אנוש ברכב – המשטרה חוקרת

המשטרה קוראת לציבור לגלות ערנות ולפעול למניעת אסונות ◄מדוע רכב סגור מסוכן כל כך? טמפרטורה בתוך רכב סגור, גם ביום לא חם במיוחד, יכולה לנסוק במהירות מטורפת. ביום שבו הטמפרטורה בחוץ היא 22 מעלות צלזיוס בלבד, הטמפרטורה בתוך הרכב, יכולה להגיע ל-47 מעלות תוך שעה! ביום חם יותר, של 30 מעלות, היא יכולה לטפס ל-50 מעלות תוך 20 דקות בלבד, ול-60 מעלות בתוך שעה.
0
0
טרגדיה בעיר חדרה פעוטה (הדמייה) נמצאה במצב אנוש ברכב | צילום כיסא בטיחות - משטרת ישראל | בינה מלאכותית, 123rf-com | עיבוד: Photolab | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
פעוטה הדמייה

שוטרי תחנת משטרת חדרה במרחב מנשה, פתחו בחקירה בעקבות דיווח קשה שהתקבל מגורמי הרפואה, ולפיו פעוטה כבת שנתיים נמצאה ברכב במצב אנוש.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה בפייסבוקאו בטוויטר.

עם קבלת הדיווח, כוחות משטרה והצלה הוזעקו למקום והחלו מיד בפעולות מצילות חיים, ולאחר מכן, העבירו את הפעוטה להמשך טיפול רפואי בבית החולים. נסיבות המקרה נמצאות בבדיקה מעמיקה, והחקירה בעיצומה.

החשיבות הקריטית של הימנעות מנעילת ילדים ברכב: חיים שלמים על הכף

האירוע המצער בחדרה הוא תזכורת כואבת ודחופה לסכנה המיידית והקטלנית הכרוכה בהשארת ילדים, ובמיוחד פעוטות, לבדם ברכב סגור – אפילו לדקות ספורות.

זו אינה רק אי-נוחות, אלא סכנת חיים של ממש. חשוב להבין את המנגנונים הפיזיולוגיים והסכנות הטמונות במעשה, וכיצד ניתן למנוע אסונות אלו.

מדוע רכב סגור מסוכן כל כך? טמפרטורה בתוך רכב סגור, גם ביום לא חם במיוחד, יכולה לנסוק במהירות מטורפת.

ביום שבו הטמפרטורה בחוץ היא 22 מעלות צלזיוס בלבד, הטמפרטורה בתוך הרכב, יכולה להגיע ל-47 מעלות תוך שעה! ביום חם יותר, של 30 מעלות, היא יכולה לטפס ל-50 מעלות תוך 20 דקות בלבד, ול-60 מעלות בתוך שעה.

גוף של פעוט, בניגוד לגוף מבוגר, מתחמם מהר יותר פי 3-5, ואינו מסוגל לווסת את הטמפרטורה ביעילות. ילדים נוטים לסבול ממכת חום הרבה לפני מבוגרים, ועלולים להיכנס במהירות למצב של התייבשות קשה, כשל מערכות, נזק מוחי ואף מוות.

שכחת ילד ברכב” – תופעה מסוכנת ומורכבת; מקרים אלו, המכונים לעיתים “שכחת ילד ברכב“, אינם נובעים בהכרח מרשלנות מכוונת או מחוסר אכפתיות, אלא לרוב מ”תסמונת הילד הנשכח” – תופעה מורכבת הנובעת מעומס יתר, חוסר שינה, שינוי שגרה, עייפות וסטרס.

אלה המובילים לשיבוש בזיכרון הפרוספקטיבי (היכולת לזכור לבצע פעולה בעתיד). הטעות האנושית היא חלק מהחיים, אך במקרה זה, היא בעלת השלכות קטלניות.

כיצד למנוע אסונות? המועצה הלאומית לשלום הילד וארגוני בטיחות נוספים מדגישים שוב ושוב את הצעדים החיוניים למניעה;

  • לפני שנועלים – בודקים!”; זוהי ההמלצה החשובה ביותר. בכל יציאה מהרכב, יש לסרוק את כל חלל הרכב, מלפנים ומאחור, כדי לוודא שאין ילדים.
  • מפתח הרכב תמיד נשאר עליכם; הימנעו מהשארת מפתחות ברכב או בהישג ידם של ילדים, גם לא לרגע.
  • השאירו חפץ חשוב ליד הילד; הניחו את תיק העבודה, הטלפון הנייד, הארנק או כל חפץ חיוני אחר שאתם חייבים לקחת איתכם, ליד מושב הבטיחות של הילד. כך תיאלצו לפתוח את הדלת האחורית ותיחשפו לנוכחות הילד.
  • הציבו תזכורת חזותית; הניחו בובה או צעצוע של הילד במושב הקדמי.
  • בקשו עזרה; אם ילדכם נמצא במסגרת (גן, מעון), בקשו שיצרו עמכם קשר אם הילד לא הגיע בשעה מסוימת.
  • היו ערניים לשינויי שגרה; שימו לב במיוחד לימים בהם השגרה משתנה – למשל, כאשר הורה אחר מסיע את הילד, או כאשר יש שינוי במסלול הרגיל.

מה עושים אם ראיתם ילד נעול ברכב? יש לפעול מיד וללא שיהוי! התקשרו למוקד המשטרה בטלפון 100.

זכרו שכל דקה קריטית ויכולה להציל חיים. אל תהססו לשבור חלון אם נראה שהילד במצוקה מיידית ואין זמן להמתין לכוחות ההצלה.

אירועים כואבים כאלה הם קריאה נואשת לערנות מוגברת. האחריות על ביטחונם של ילדינו מוטלת על כולנו – על ההורים, על הסביבה ועל הקהילה כולה.

רק באמצעות מודעות, פעולה מהירה ואימוץ הרגלי בטיחות קבועים, נוכל למנוע את הטרגדיה הבאה ולשמור על חיי ילדינו היקרים.

0
0



אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

דילוג לתוכן