קמפיין: אנשים. לא סמלים

עמותת נגישות ישראל - Access Israel, יוצאת בקמפיין מקורי רחב היקף / ארצי של עמותת נגישות ישראל יחד עם משרד הפרסום ליאו ברנט, למיגור תופעת עברייני חניות הנכים והעלאת המודעות לנושא. בין לילה, אלפי תמרורי חניות נכים ב-15 ערים, ובעשרות רבות של חניונים ומרכזי קניות בפריסה ארצית, הוחלפו בתמונות של 50 אנשים אמיתיים עם מוגבלות, המספרים את סיפוריהם האישיים.

נאומו של בצלאל סמוטריץ' מכנס התנועה לאיכות השלטון

במשך עשרות שנים המתח הרצוי בין הרשויות השונות לא התקיים. יותר נכון לומר – הוא התקיים אבל בכיוון אחד בלבד. הרשות השופטת איתגרה פעם אחר פעם את שתי חברותיה, ואולם היא עצמה לא אותגרה לרגע. אסור היה לגעת בה.

פורום כאן נעים

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים?

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים? העיתונאי אלי לוי חדשות ערוץ 10 מביא את הסיפור ושיחה עם מנהלת מחלקת ילדים במרכז הרפואי הלל יפה דר' עדי קליין.

הרב יובל הכהן אשרוב – מגלה איך לרזות בלי דיאטה

הרב יובל הכהן אשרוב - מגלה לנו את הסוד איך לרזות בלי דיאטה.

זן נדיר – טורפים

טורפים - טורפי העל של ישראל כפי שנלכדו בעדשה של משה אלפרט במשך שלושים שנה: מסעודתו של הנמר האחרון בעין-גדי ועד המרדף אחרי זאבי הגולן. במאי תסריטאי וקריין: יגאל מוסקו.

אמא ל-12 מוצאת זמן לאהבה חדשה

ילדות כואבת ובעל אלים לא הצליחו לנצח את ליאת ברששת, שמגדלת לבד את תריסר ילדיה. עכשיו, נגד כל הסיכויים היא ממציאה את עצמה מחדש עם עמוד פייסבוק מצליח והרצאות שהיא מעבירה, ואפילו מוצאת זמן לאהבה חדשה.

סטטיק ובן-אל תבורי עם הלהיט החדש

סטטיק ובן-אל תבורי, הצמד המוזיקלי הישראלי עם הקליפ-להיט הראשון החדש בשפה האנגלית. זו הגרסה האמריקאית ל"סלסולים" שיצאה לעולם 12.12.18.

מפעל הפיס

נגישות השירות למגבלה תקשורתית (גמגום)

אנדריי קגן, אדם מגמגם אשר עובד בעמותת נגישות ישראל, מספר על עצמו ונותן המלצות לאופן בו יש לתקשר עם אדם מגמגם.

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי, שניתן לטבען, רוטב לאורז [ 40 דק' בישול] מתכונים נוספים ניתן למצוא באתר - http://druzecuisine.com/ מרק שעועית מהיר כתוספת לאורז לבן, מתכון דרוזי מסורתי קל להכנה שניתן לטבען, מתוך סודות המטבח הדרוזי.

נעים לעקוב אחרי

אוכל נעים | Foods מאכלים לחג הפסח

חרוסת מסורתית של יהדות חברון

רוב 'מתכוני החרוסת' כוללים; מחית תמרים, סילאן או בננות, כדי לייצר מחית כהה שמזכירה טיט. אבל על פי תמי סירקיס, יש גם מתכונים אחרים; לפניכם 'החרוסת המסורתית של יהדות חברון' והיא חמצמצה וטעימה מאוד. הנה תראו, אפשר לשנות ולגוון גם במשהו כל כך מסורתי, כמו; חרוסת.
חרוסת מסורתית של יהדות חברון | מילים של טעם | תמי סירקיס | צילום: נמרוד סנדרס
חרוסת מסורתית של יהדות חברון | מילים של טעם | תמי סירקיס | צילום: נמרוד סנדרס

מה נשתנה, אנו מארחים כאן לראשונה ב'אוכל בית נעים | Foods' את אושיית האוכל הגב' תמי סירקיס, עיתונאית מזון ומחברת ספרי בישול, קומיקאית ומרצה על מקומו של המזון בתרבות הישראלית. המופיעה באופן קבוע בתקשורת; תוכניות טלוויזיה, רדיו ואינטרנט וברשתות החברתיות לתת לנו לחג הקרב ובא את המתכון של "החרוסת המסורתית של יהדות חברון".

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

 חֲרוֹסֶת, סוג של מטבל מתוק שבו מטבילים את המרור הנאכל בליל הסדר לזכר הטיט בו עבדו אבותינו במצרים. על פי תמי סירקיס, רוב 'מתכוני החרוסת' כוללים; מחית תמרים, סילאן או בננות, כדי לייצר מחית כהה שמזכירה טיט.

אבל, יש גם מתכונים אחרים; לפניכם 'החרוסת המסורתית של יהדות חברון' והיא חמצמצה וטעימה מאוד. הנה תראו, אפשר לשנות ולגוון גם במשהו כל כך מסורתי, כמו; חרוסת.

 מצרכים: חרוסת תפוחים ושקדים

להכנת 4 מנות:

  • 2 תפוחי עץ חמצמצים, לא קלופים
  • מיץ מחצי לימון
  • 300 גרם שקדים טחונים, או קצוצים גס
  • חצי כוס יין לבן מתוק – יין קינוח או תירוש בהיר
  • 1 כף סוכר (או דבש או סילאן – לפי הטעם)
  • חצי כפית קינמון

   חרוסת מסורתית של יהדות חברון, הוראות הכנה:

מגררים את תפוחי העץ עם קליפתם במעבד מזון או בפומפייה גסה. מעבירים לקערה, ומוסיפים את שאר החומרים. מערבבים יחד, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעםט.

מי שמעדיף חרוסת כהה, יכול להקטין את כמות מיץ הלימון, או להוסיף אותו רק לאחר שהתפוחים, כהו מעט. אגב, אפשר גם להכין את המנה עם יין אדום ולהוסיף עוד קינמון, כדי לקבל "טעם מסורתי" יותר.

גיוון: אפשר להגדיל את הכמויות ולהגיש כסלט מפתיע בתחילת הארוחה.




  • אודות הכותב

    תמי סירקיס

    הכותבת תמי סירקיס, מנטורית לתזונה מבריאה, מרצה על מקומו של המזון בתרבות הישראלית. למדה 7 שנים באוניברסיטה, עבדה בעולם הפיננסים, הפרסום וההוצאה לאור.

    בתחום המטבח על כל היבטיו; תמי סירקיס, כתבה, צילמה, ערכה והפיקה 'אוכל' בכל מדיה אפשרית. סירקיס, בעלת הומור שופע ושמחה וניסיון חיים עשיר. כיום היא מציעה מגוון עשיר של הדגמות וסדנאות בישול – בכל לוקיישן ובכל זמן: החל ממסיבות פרטיות בבית וכלה באירועי חברה בבית ספר לבישול מצוייד ויפה.

    ניתן להזמין את תמי סירקיס להרצאות ולהופעות באימייל; info@tamisirkis.co.il | טלפקס: 09-8848313 | נייד: 050-5342220 | ת.ד 13707 נתניה, 42138 | צילום: נמרוד סנדרס.

    Add Comment

    Click here to post a comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    דילוג לתוכן