איך להכין עוגת פירות יבשים | מתכון טבעוני | ללא גלוטן

יפית בן מרדכי, דיאטנית קלינית, מלמדת אתכם איך יש להכין עוגת פירות יבשים, בריאה, טבעונית, ללא גלוטן.

הפייקים סביב וירוס קורונה | מהצד השני עם גיא זהר

כאן 11 | חשבתם שוירוס קורונה ויראלי? חכו שתראו את הפייקים שרצים עליו | שירי מימון טענה שמעולם לא ראתה מישהו מצליח עם השיר "סטון קולד". האמנם?

פורום כאן נעים

צנים פקאן ופירות יבשים של דודו אוטמזגין

רעיון לט"ו בשבט: צנים פקאן ופירות יבשים של דודו אוטמזגין. ערוץ האוכל YES 28, HOT 38.

אדיר מילר במופע אלתורים

אדיר מילר במופע האלתורים בערוץ 2. קורע.

שראל הפראית- פרק 1: הנגב

מהלך של שנה שלמה בחייהם של צמחים ובעלי חיים במדבר הנגב הצחיח, המהווה יותר ממחצית שטחה של ישראל. מה סוד ההישרדות שלהם במדבר הקיצוני שזוכה רק למ"מ ספורים של גשם בשנה?

מגן דוד אדום: מירי בוהדנה מתנדבת במד”א

רגע לפני עליית תכניתה משחקי השף, מירי בוהדנה כמו שלא הכרתם אותה, מתנדבת במדא ועוד. כתבתה של חן זנדר - שישי עם איילה חסון - רשת 13 - 25.10.19

ערוץ 10 – שישי עם איילה חסון

תאוות בשרים | ערוץ 10 - שישי עם איילה חסון - 13.4.18.

מפעל הפיס

מעצר חוליית גנבי עגלים בנגב

צוותי מג"ב שביצעו אכיפה באזור הדרום, על מנת לסכל גניבות חקלאיות, התחקו אחר חוליה שגנבה עגלים ממושב יכיני. בתום מרדף רגלי ורכוב, בסיוע היחידה האווירית, נעצרו החשודים, והעגלים הושבו לבעל המשק כשהם בריאים ושלמים.

נעים לעקוב אחרי

אוכל נעים | Foods מאכלים לחג הפסח

חרוסת מסורתית של יהדות חברון

רוב 'מתכוני החרוסת' כוללים; מחית תמרים, סילאן או בננות, כדי לייצר מחית כהה שמזכירה טיט. אבל על פי תמי סירקיס, יש גם מתכונים אחרים; לפניכם 'החרוסת המסורתית של יהדות חברון' והיא חמצמצה וטעימה מאוד. הנה תראו, אפשר לשנות ולגוון גם במשהו כל כך מסורתי, כמו; חרוסת.
חרוסת מסורתית של יהדות חברון | מילים של טעם | תמי סירקיס | צילום: נמרוד סנדרס
חרוסת מסורתית של יהדות חברון | מילים של טעם | תמי סירקיס | צילום: נמרוד סנדרס

מה נשתנה, אנו מארחים כאן לראשונה ב’אוכל בית נעים | Foods’ את אושיית האוכל הגב’ תמי סירקיס, עיתונאית מזון ומחברת ספרי בישול, קומיקאית ומרצה על מקומו של המזון בתרבות הישראלית. המופיעה באופן קבוע בתקשורת; תוכניות טלוויזיה, רדיו ואינטרנט וברשתות החברתיות לתת לנו לחג הקרב ובא את המתכון של “החרוסת המסורתית של יהדות חברון”.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

 חֲרוֹסֶת, סוג של מטבל מתוק שבו מטבילים את המרור הנאכל בליל הסדר לזכר הטיט בו עבדו אבותינו במצרים. על פי תמי סירקיס, רוב ‘מתכוני החרוסת’ כוללים; מחית תמרים, סילאן או בננות, כדי לייצר מחית כהה שמזכירה טיט.

אבל, יש גם מתכונים אחרים; לפניכם ‘החרוסת המסורתית של יהדות חברון’ והיא חמצמצה וטעימה מאוד. הנה תראו, אפשר לשנות ולגוון גם במשהו כל כך מסורתי, כמו; חרוסת.

 מצרכים: חרוסת תפוחים ושקדים

להכנת 4 מנות:

  • 2 תפוחי עץ חמצמצים, לא קלופים
  • מיץ מחצי לימון
  • 300 גרם שקדים טחונים, או קצוצים גס
  • חצי כוס יין לבן מתוק – יין קינוח או תירוש בהיר
  • 1 כף סוכר (או דבש או סילאן – לפי הטעם)
  • חצי כפית קינמון

   חרוסת מסורתית של יהדות חברון, הוראות הכנה:

מגררים את תפוחי העץ עם קליפתם במעבד מזון או בפומפייה גסה. מעבירים לקערה, ומוסיפים את שאר החומרים. מערבבים יחד, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעםט.

מי שמעדיף חרוסת כהה, יכול להקטין את כמות מיץ הלימון, או להוסיף אותו רק לאחר שהתפוחים, כהו מעט. אגב, אפשר גם להכין את המנה עם יין אדום ולהוסיף עוד קינמון, כדי לקבל “טעם מסורתי” יותר.

גיוון: אפשר להגדיל את הכמויות ולהגיש כסלט מפתיע בתחילת הארוחה.




אודות הכותב

תמי סירקיס

הכותבת תמי סירקיס, מנטורית לתזונה מבריאה, מרצה על מקומו של המזון בתרבות הישראלית. למדה 7 שנים באוניברסיטה, עבדה בעולם הפיננסים, הפרסום וההוצאה לאור.

בתחום המטבח על כל היבטיו; תמי סירקיס, כתבה, צילמה, ערכה והפיקה 'אוכל' בכל מדיה אפשרית. סירקיס, בעלת הומור שופע ושמחה וניסיון חיים עשיר. כיום היא מציעה מגוון עשיר של הדגמות וסדנאות בישול – בכל לוקיישן ובכל זמן: החל ממסיבות פרטיות בבית וכלה באירועי חברה בבית ספר לבישול מצוייד ויפה.

ניתן להזמין את תמי סירקיס להרצאות ולהופעות באימייל; info@tamisirkis.co.il | טלפקס: 09-8848313 | נייד: 050-5342220 | ת.ד 13707 נתניה, 42138 | צילום: נמרוד סנדרס.

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן