
“תכנית ביטחון המזון עוסקת בהרחבת הייצור החקלאי בכל הענפים בהם יש למדינה עניין ויתרון יחסי וזאת במטרה לייצר ודאות באספקת מזון טרי ואיכותי בעת שגרה ובעת חירום ולהפחית את התלות ביבוא. חיזוק החקלאות הימית הוא נדבך חשוב באספקת חלבון טרי ואיכותי, שכיום נסמך כמעט במלואו על יבוא” כך אומר ראש מנהל ביטחון המזון במשרד החקלאות, מר יובל ליפקין.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה‘ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
הרקע לדברים היא התוכנית האסטרטגית להקים רציף עגינה תפעולי חדש ועורף לוגיסטי יבשתי מדרום לאשקלון, בתוך מעגן קצא”א, לצורך הרחבת הפעילות החקלאות הימית ולטובת חיזוק ביטחון המזון לתושבי המדינה.
המטרה היא להרחיב את פעילות החקלאות הימית גם ל”ים הפתוח” (כ-36 קמ”ר) ולהגדיל משמעותית את הייצור המקומי של דגים טריים ואיכותיים, שמהווה כיום רק 8% מהצריכה בישראל.
מנהלת תחום תקשורת והסברה של אגף בכיר דוברות, תקשורת והסברה, הגב’ הילה גוטליב, הוסיפה לאתר כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה, כי הרציף החדש, שאושר על ידי הממשלה, יכלול כ-300 מטר רציף וכ-10 דונם לעורף לוגיסטי, וצפוי לתמוך בייצור של כ-20,000-30,000 טון דגים בשנה.
פיתוח החקלאות הימית, צפוי לעודד תעסוקה וצמיחה כלכלית ב-ערי החוף, להגדיל את היצע הדגים במחירים סבירים ולצמצם את התלות ביבוא, מה שעשוי להקל על יוקר המחיה.
במקביל, המשרד פעל להגדלת שטחי הדיג המקומיים על ידי צמצום נתיבי שיט בכניסה לנמלי אשדוד ואשקלון, ובכך הוגדרו לראשונה שטחים ימיים ייעודיים לעידוד הדיג בהיקף של עשרות קמ”ר, בתיאום עם רשות הספנות והנמלים, מנהל התכנון ורשות הטבע והגנים.
מתקני החקלאות הימית ב”ים הפתוח” זקוקים לשטחי גידול מוגדרים ב-ים, אזורי תפעול יבשתיים סמוכים ככל האפשר לשטחי הגידול, אזורי אחסון, אזורי שינוע יבשתי וימי ואזורי עגינה לכלי השיט היוצאים לשטחי הגידול.