
“אומרים שזה בטיפול – אך זה לא מתקדם. גררתם רגליים. לא הגעתם להסכמות עם נשיא מועצת העיתונות, כפי שהתבקשתם לעשות על ידי הוועדה. אנחנו לא מוכנים שיתקפו עיתונאים מכל סיבה שהיא והם אכן, תמיד במרכז האירוע. אנו מבקשים; חדדו נוהלים…” – כך אמר היום (יום ראשון, ז’ באדר ב’ התשפ”ד) חבר הכנסת ביטן, שלא חסך את ביקורתו כלפי משטרת ישראל.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
חבר הכנסת ויושב ראש ועדת הכלכלה ביטן, מטעם סיעת הליכוד, כינס את ישיבת וועדת הכלכלה של הַכְּנֶסֶת לדיון נוסף בנושא; יישום החלטת הוועדה בנושא ‘גיבוש נוהל משטרתי שימנע תקיפת עיתונאים‘.
לדעתה של חברת הכנסת אפרת רייטן-מרום (סיעת העבודה); “התרבו המקרים של ‘אלימות נגד עיתונאים‘ מה שסוּכם עם המשטרה, לא קורה…
אי אפשר יותר לסבול היעדר התייחסות המשטרה לכנסת ולחובת המשטרה“. אמרה חברת הכנסת רייטן.
נשיא מועצת העיתונות והתקשורת, כב’ המשנה בדימוס לנשיאת בית המשפט העליון, מר חנן מלצר, לא הסתיר את זעמו וסיפר; “כתבתי מכתב ב-21 בינואר 2024 ולא קיבלתי תשובה מטעם מפכל המשטרה (רב-ניצב יעקב שבתאי) ומהיועצת המשפטית לממשלה (עורכת דין גלי בהרב-מיארה).
מי שנענה היה יושב ראש וועדת הכלכלה, ח”כ דוד ביטן. הועדה, ביקשה מהמפכ”ל לגבש נוהל להגנה על עיתונאים בהמשך לפגישה שקיימתי איתו עוד בתאריך 13 בינואר 2022.
שם התרעתי, כנגד התנכלוּת מצד גורמים מסוימים במשטרה כלפי עיתונאים בסיקור אירועים. מאז כמעט כלום לא נעשה.
המפכל רב-ניצב שבתאי, אמר בפגישה שקיימתי איתו שהוא “מוציא פקודה” שיתנו ל-עיתונאים לסקר ו-אין לעכב אותם. האמנתי שעשה זאת…
הסתבר לי, כי המשטרה, לא הוציאה בעקבות הפגישה ב-13 בינואר 22, נוהל חדש. היא מסתמכת על נוהל שנעשה בפברואר 2019 לפני הפגישה שלי עם המפכ”ל. נשיא מועצת העיתונות והתקשורת, מר מלצר, אומר בכעס; “הנה, כי כן – שום דבר לא נעשה. שום כלום“.
█ נשיא מועצת העיתונות והתקשורת, מלצר, מתריע נחרצות; “אם זה לא יעשה, נשקול צעדים משפטיים…”
“בתחילת הפרשה, היו שוטרים מסוימים שהתנכלו לעיתונאים במהלך עבודתם. לאחר מכן, גם חלק מהמפגינים בהפגנות השונות היכוּ עיתונאים והמשטרה עמדה בצד.
הגנו במועצת התקשורת והעיתונות על עיתונאים מימין ומשמאל שנפגעו.

אתם שואלים מה זאת התנכלות משטרה; יש עיתונאי בשם איתמר כהן שרצה לאחרונה לסקר את הפיגוע ב-שער שכם. למרות שנשא תעודת עיתונאי, אמרו לו ש”יתרחק מן הזירה“.
מלצר, נוסיף ומאשים, כי; “בניגוד לכל הסיכומים והנוהל שתקף עוד מזמן – זה הלא מתוקן. ואז כשהתרחק העיתונאי קצת מהמקום באו שוטרים והיכו אותו, עד כדי כך ששברו לו יד והוא היה צריך להיות מאושפז. זאת דוגמא להתנכלות.
בחודש האחרון, חלה הרעה בנושא זה. כשאנחנו מתלוננים על מקרים ספציפיים ומביאים חומרי ראיות, צילומים מהמקום – קורה שהמשטרה “סוגרת את התיקים מחוסר ראיות“. כביכול, לא יכלה לזהות מי המכה. זה לא יאומן.
פניתי ואמרתי- עד כאן. אני רוצה לדעת לגבי כל תלונה מה נעשה איתה. ועל המשטרה להשלים את המשימה ולקצוב זמן ולתת לנו פירוט על כל מה שנעשה עד כה”.
נשיא מועצת העיתונות והתקשורת, מר חנן מלצר, מתריע נחרצות; “אם זה לא יעשה, נשקול צעדים משפטיים. ויש הליך של תביעות אזרחיות ואנחנו מלבד הליך במשפט הציבורי ופנייה לבג”צ…

נפתח בהליכים אזרחיים נגד כל שוטר שהיה מעורב בהליכי הכאה אלה, זאת על פי תקדים שיצר השר בן גביר כשהיה… עורך דין.
אני מודה לוועדה (הכלכלה בכנסת – מ.נ) שהיא היחידה שנענתה וטיפלה בנושא וזה אכן, תפקידה של הכנסת לבקר את הרשות המבצעת“. סיכם בזעם מר מלצר.
נציגת המשטרה עורכת דיו מירית בן מיור, ציינה ו-סִינְגְּרָה, כי מפקד משמר הגבול, שהורה על ‘השעיית לוחם משמר הגבול‘ שהיכה את העיתונאי איתמר כהן – נפתח תיק במחלקה לחקירות שוטרים (מח”ש).
“לא חיכינו שיונף דגל אדום – השעינו מיד. התנהלותו, אינה תואמת את ערכי משטרת ישראל“. קבעה, נציגת המשטרה עורכת הדין בן מיור.
יושב ראש ועדת הכלכלה חבר הכנסת דוד (חי) ביטן, סיכם בהנחיה חד משמעית והייתה זאת תקווה משותפת לנציגי התקשורת, כי כל הנושאים שעומדים על הפרק, יסוּכמו תוך חודשיים ואז תתקיים ישיבת מעקב נוספת.