דברי מאפה הָאוֹפָה פאולינה סונגו חדשות לחם מתכונים | recipesisrael.co.il

חלה מנצחת וחלת מפתח לפרנסה טובה ממטבחה של האופה פאולינה

חלת מפתח ממטבחה של האופה פאולינה | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
האופה פאולינה |
חַלָּה היא לחם קלוע שאוכלים היהודים באופן מסורתי בשבת וחג. נראה כי מקורה שלל החלה במטבח של יהדות ספרד. אף על פי שחלה נחשבת למאכל יהודי, המסמל את השבת ויום טוב, היא גם לחם מסורתי נהוג בכמה מדינות באירופה, כגון; הונגריה. בדרום אפריקה למשל החלה החלה נקראת קיתקה (kitke), ואף זוכה לפופולריות בקרב חלק מערביי ישראל ותושביה המוסלמים. לאחר חורבן בית המקדש, הונהגה הפרשת חלה סמלית - כמות קטנה יותר, הקרויה גם היא חלה, ובאופן סמלי שורפים אותה קודם לאפייה.

נהוג אצל היהודים לאפות חלה מיוחדת שיש לה צורת מפתח כסגולה לפרנסה. את הצורה של המפתח אפשר לעצב בדרכים שונות. מפתח זה נהוג לאפות במיוחד בשבת שלאחר הפסח, שבה מברכים את חודש אייר. נהוג להכין חלות בצורת מפתח כסגולה לפרנסה, בבחינת “פתחו לי פתח כחודו של מחט ואני אפתח לכם כפתחו של עולם”. ומקווים כי ה’ יתברך יפתח לנו את אוצרו הטוב, ורוחב ידו. “עיני כל אליך יסברו ואתה נותן להם את אוכלם בעתו. פותח את ידיך ומשביע לכל חי רצון”

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

מתכון לחלה מנצחת

🔥 מצרכים;

למדידה בכוס חד פעמית לשתיה חמה.

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 1 כף משפר אפיה(לא חובה)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 1/2כוס שמן
  • 3 כוסות מים פושרים
  • 1 כף חומץ (ממליצה למרקם אלסטי של הבצק)
  • 1 כף מלח

🔥 לציפוי;

  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום, פרג, קצח,  או מה שאוהבים…

🔥 אופן ההכנה;

יש לערבב בקערת המיקסר קמח, סוכר, משפר אפיה, שמרים יבשים, שמן ומים פושרים, חומץ ומלח ולשים כ-10 דקות הבצק אמור להיות דביק

את כוס המים השלישית יש להוסיף בטיפות… עד לקבלת בצק במרקם אחיד ומעט דביק למגע.

מכסים את הקערה במגבת מניחים במקום חמים ומתפיחים כ-45 דקות פעם ראשונה.

לאחר ההתפחה בידיים משומנות מחלקים את הבצק ל-12 רצועות לקבלת 3 חלות קלועות כל חלה מ-4 רצועות.

קולעים את החלות ,ניתן לעצב בכל צורה שרוצים גם בתורת מפתח (סגולה לפרנסה ושפע).

להניח בתבנית ולהתפיח במשך שעה ורבע או עד שהחלה הכפילה את הנפח.

למרוח ביצה טרופה ולפזר שומשום,פרג או מה שאוהבים…

להכניס לתנור שחומם מראש ל – 180-190 מעלות ולאפות כ-30 דקות עד שהחלות מקבלות צבע זהוב

בתיאבון!

About the author

פאולינה סונגו

פאולינה, מטורפת על אפיה, בישול, עיצוב... מכינה עוגיות מרוקאיות, קינוחים... ניתן לבצע הזמנות לדברי מאפה בפרטי.

מטורפת על אפיה, בישול, עיצוב... מכינה עוגיות מרוקאיות,קינוחים... הזמנות בפרטי.

פאולינה סונגו היא אישה עצמאי/ת בעלת חברת אופטיקון 2000‏, למדה ‏פיזיותרפיה‏ ב-‏מכללת גודלמן‏, למדה ב-‏אורט דרסקי, עכו‏. להזמנות אפיה, בישול, עיצוב... עוגיות מרוקאיות, קינוחים, טל. 050-406-0498.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

דילוג לתוכן