דברי מאפה חג פּוּרִים חגים, חגי ישראל חדשות מימונה-Mimouna פורים מתכונים

חגיגת פורים; סוד המקרוד הטריפוליטאי, העוגייה שכבשה אותי

המתכון מקרוד ("פרווה") מובא באהבה ובהשפעה של קבוצת המטבח הטריפוליטאי של יפה רייפלר, לפורים ועוד חגים ושמחות ◄איך מכינים מקרוד? הכנת מקרוט דורשת מעט סבלנות, אך התוצאה הסופית שווה את המאמץ. הבצק עשוי מסולת, קמח, שמן, סוכר ומי ורדים, והמילוי עשוי מתמרים מעוכים. לאחר מילוי הבצק, לגלגל ולחתוך אותו לפרוסות או מעצבים אותו לצורה של מעמול. אחר כך, העוגיות מטוגנות או אפויות וטובלות בסירופ סוכר חם.
0
0
יפה רייפלר, מגישה מתכון של מקרוט או מקרוד פרווה של קבוצת המטבח הטריפוליטאי | צילום: רייפלר | עיבוד: Photolab | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
יפה רייפלר, מקרוט

חג הפורים, שנמשך גם היום (יום ראשון, שושן פורים, ט”ז באדר התשפ”ה) בערים שהיו מוקפות חומה מימות יהושע בן נון, כמו; ירושלים, נקבע יום הפורים לט”ו באדר. וכן בשושן, קבעו משתה ושמחה, יום מאוחר יותר מאשר בשאר המקומות, הוא הזדמנות נוספת לחגוג את פורים במלוא הדרו, ואני רוצה לשתף אתכם בחוויה מתוקה במיוחדשחוויתי; סוד המקרוד הטריפוליטאי, אותה עוגייה מופלאה שזכיתי לטעום.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה בפייסבוקאו בטוויטר.

את המתכון הנפלא והמתוק, מצאנו בפייסבוק בקבוצת המטבח הטריפוליטאי, והוא מובא לגולשים במרשתת באדיבותה של הגברת יפה רייפלר בפייסבוק על שחלקו איתנו את הסוד המשפחתי הזה לכבוד החג העליז, אבל הוא בהחלט יכול להיות קינוח גם ב”מימונה” וסתם בימים חגיגיים.

מקרוד (בערבית: مقروض או مقروط) היא עוגייה צפון אפריקאית פופולרית, בגרסה “פרווה” שמתאימה בדיוק לחגים למעט פסח.

עוגיית מקרוד | מקרוט עשויה מבצק סולת וקמח, וממולאת בממרח תמרים עשיר, ולעתים בתוספת שקדים ושומשום. הטעם שלה פשוט נפלא וממכר, שילוב מושלם של מתיקות ומרקם.

המתכון, הוא מתנה אמיתית, ואני רוצה להודות מקרב לב לגברת יפה רייפלר ולקבוצת המטבח הטריפוליטאי .

אני זוכר את הביס הראשון שלי – זה היה כמו מסע בזמן, טעם של בית ושל חגיגות שמחות. אני מזמין אתכם להתנסות בהכנה של המקרוד, ולהוסיף נגיעה אישית של מתיקות לחגיגת פורים או כל שמחה שלכם.

המתכון הזה, שמגיע אלינו בגרסה “פרווה” מובא באהבה גדולה ועם השפעה של מסורת עשירה. אני זוכר את הפעם הראשונה שטעמתי את המקרוד – זה היה כמו מסע בזמן, חזרה לטעמים של בית ושל חגיגות ילדות.

אני מקווה שגם אתם תיהנו מההכנה ומהטעם הייחודי של ה”עוגייה” הזו, ותוסיפו נדבך נוסף של שמחה לחג הפורים וליתר המסיבות ושמחות שלכם.

 מצרכים;

  • 1 ק”ג סולת,
  • 1  כפית אפיה,
  • 1 שקית סוכר וניל,
  • ½  כוס סוכר,
  • 1 כוס שמן חם,
  • 2  כוסות מים או מיץ תפוזים,
  • 1  כף גרידת תפוז.

מילוי;

  •  1 חבילת תמרים בווקום,
  •  1 כף חררת’,
  • ¼  כוס מים,
  •  1 כף שמן.

סירופ;

  • 4 כוסות סוכר,
  • מיץ מלימון,
  • 2 כוסות מים,
  • עלה עטרה,
  • טיפת מי זהר.

אופן ההכנה;

הבצק;

מערבבים בקערה את הסולת, אבקת אפיה, הסוכר, הוניל, גרידת תפוז, השמן והמים.

הכנת המילוי;

מכניסים את המצרכים למחבת, מערבבים את התמרים עם מים, שמן והחררת’ לעיסה חלקה.

יצירת המקרוט;

מניחים על כף היד מעט מתערובת הסולת ומשטחים.

מוסיפים כף מעיסת התמרים ומכסים בעיסת בצק הסולת .ובעזרת סכין חורצים על כל מקרוט סימנים שתי וערב אלכסוניים.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור. לאפות בחום 170 מעלות כ- 30 דקות או עד להזהבה.

להטביע בסירופ חם ולפזר מעל מזרה סוכריות צבעוניות או שומשום קלוי.

למה מקרוד מתאים לפורים?

  • מתיקות; פורים הוא חג של שמחה וחגיגה, ועוגיות מקרוד מתוקות ומפנקות משתלבות בו נהדר.
  • מסורת; מקרוד הוא חלק מהמסורת הקולינרית של עדות רבות בישראל, ופורים הוא הזדמנות מצוינת לחגוג מסורות אלו.
  • גיוון; ניתן להכין מקרוד במגוון צורות וטעמים, כך שכל אחד יוכל למצוא את הגרסה האהובה עליו.

איך מכינים מקרוד?

הכנת מקרוד דורשת מעט סבלנות, אך התוצאה הסופית שווה את המאמץ. הבצק עשוי מסולת, קמח, שמן, סוכר ומי ורדים, והמילוי עשוי מתמרים מעוכים.

לאחר מילוי הבצק, הוא מגולגל וחותכים אותו לפרוסות או מעצבים אותו לצורה של מעמול. לאחר מכן, העוגיות מטוגנות או אפויות וטובלות בסירופ סוכר חם.

טיפים;

  • לקבלת מקרוד רך ועסיסי, חשוב להשתמש בסולת איכותית וללוש את הבצק היטב.
  • ניתן להוסיף למילוי התמרים, אגוזים קצוצים, קינמון או תבלינים אחרים.
  • לאחר הטיגון או האפייה, חשוב לטבול את העוגיות בסירופ סוכר חם, כדי שיספגו אותו היטב.

אז למה אתם מחכים? הכינו מקרוד, חלקו עם המשפחה והחברים, תיהנו מחג פורים מתוק ושמח! “עקבל דייר זאיידין מוש נאקסין“.

0
0



אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן